Foto: Bildbyrån

Andra satsar hårdare och mer uppseendeväckande, men det börjar se väldigt bra ut för Östersund. Återvändargänget.

Säsongen 15/16 spände Östersund musklerna rejält, basunerade ut att det var en stenhård satsning mot Hockeyallsvenskan som gällde och floppade bittert. Laget var hårt skadedrabbat och faktum är att man trots många med stjärnstatus i laguppställningen aldrig ens var särskilt nära att uppnå sitt mål och rök redan i playoff 2 mot Kristianstad.

Säsongen därpå fortsatte med en ganska vildsint satsning och en ännu tyngre kraschlandning när laget inte ens lyckades vara bland de åtta bästa i Allettan och gick på tidig semester när playoff körde igång. Då hade ett helt gäng av de viktigaste profilspelarna dock redan hunnit lämna för andra äventyr.

Men nu kommer de tillbaka.

Östersund och sportchefen Mikael Eriksson har gjort ett styvt jobb med att locka tillbaka spelare som verkligen förstärker laget. Spelare som kan klubben och som nu varit ute på lite andra äventyr i några år och förmodligen kommer tillbaka med nyvunnen energi.

Först valde Petter Runesson att vända tillbaka efter två starka säsonger i Vimmerby som inte borde ha gjort honom helt ointressant för Hockeyallsvenskan. Han gjorde tre raka säsonger i Östersund innan han lämnade efter floppen 15/16.

Sen var det dags för Elias Bjuhr, profilen som sökte utlandsäventyr och landade i så väl Norge (Lillehammer) som Tyskland (EC Harzer Falken) innan han nu vänder tillbaka till Östersund för att slå ner bopålarna och kanske rota sig. Han gjorde två säsonger i klubben innan han lämnade efter floppen 15/16.

Och så då pricken över i:et. Johan Skiöld som av oklar anledning inte får hänga med Västerås upp i Hockeyallsvenskan utan istället är klar för en återkomst i Östersund. Klubben där han under tre raka säsonger piskade in poäng innan han lämnade efter floppen 15/16 för att testa vingarna i Norge (Manglerud) och sedermera också Västerås.

Runesson, Bjuhr, Skiöld, snacka om skapligt återvändargäng. Snacka om att det borde finnas en ordentlig revanschlust efter hur det slutade senast de hade den gröna dressen på sig.

Det kommer bli kul att se Östersund lira hockey i vinter.