Kalmars Jimmie Svensson är en av tre fräsiga gubbar i Hockeyettan kommande säsong.Foto: Bildbyrån

Det har blivit dags att dra igång ranking-säsongen i den här bloggen och jag väljer att mjukstarta lite med den i särklass kortaste listan. Den över gubbarna som gör oss äran att underhålla i Hockeyettan.

När jag en sommar en gång i tiden började ranka gubbar i Hockeyettan och Hockeyallsvenskan valde jag att dra gubbgränsen vid 34. Det var en rimlig gränsdragning då. Frågan är om det är det längre.

Hockeyettan har de senaste åren genomgått en så monumental föryngring att det är snudd på gubbigt att lira i serien redan när man fyllt 25. Mer på ont än på gott om ni frågar mig.

Där listorna tidigare kunde fyllas med ett helt gäng namn är det efter att keepern Michal Zajkowski (som fyller 35 idag, grattis!) lämnat Örnsköldsvik bara tre herrar som klockar in på 34 eller mer som kommer till spel i Hockeyettan till hösten.

Men någon måtta får det faktiskt vara. Gubbarna som enträget hänger i förtjänar att hyllas och jag fortsätter envist att dra min gubbgräns vid 34.

Varsågoda, de fräsigaste gubbarna i Hockeyettan säsong 18/19.

3. Jonas Karlsson, Kalmar (34)
I skrivande stund är Karlsson faktiskt inte mer än 33, men han kommer att ha fyllt 34 innan serien drar igång och kvalificerar sig givetvis mer än väl på den här listan. Den trygge backen har mängder av rutin från Hockeyettan och var med och spelade upp Karlskrona i Hockeyallsvenskan en gång i tiden. Kaptenen kommer naturligtvis bli oerhört viktig för nykomlingen Kalmar den här säsongen.

2. Jimmie Svensson, Kalmar (36)
Den rutinerade räven Svenssons historia är Jonas Karlssons gånger två. Som en riktig trotjänare var han som lagkapten med och spelade upp Karlskrona i Hockeyallsvenskan och följde sedan med på resan för att vara med även om avancemanget till SHL några år senare. Efter det har han varit framträdande under Kalmars resa från division 3 till Hockeyettan. 36 bast och still going strong. Kommer givetvis bli en attraktion i vinter.

1. Andreas Paulsson, Vallentuna (42)
Han ger sig inte. Det tycks inte finnas någon som helst hejd på Andreas Paulsson. Ni minns hur den forne poängsprutan lade ner karriären för att bli tränare i Väsby säsongen 15/16, men när det sket sig valde att snöra på sig grillorna igen och lira med Vallentuna säsongen därpå. Där är han kvar, som det tycks lika motiverad som vanligt trots att han hunnit bli 42. Den här säsongen har han dessutom sonen Lukas Paulsson (18) som lagkamrat. Det är oerhört häftigt.