Foto: Bildbyrån

Mer och mer börjar ramla på plats i de olika trupperna. I dagens blogg: några värvningar, en tryout och en pensionering.

Nykomlingen Mörrum väljer att satsa på en tilltänkt målskytt från Kanada till kommande säsong.

Från den tyska tredjeligan hämtar man in 25-årige Daniel Clairmont som den gångna säsongen producerade 38 poäng varav 18 mål på 35 matcher för ganska mediokra EHC Timmendorfer Strand 06.

På papperet ser det så klart ut som en ganska stark produktion. Men för att sätta det i perspektiv: 38 poäng räckte till en 93e plats bland poängmakarna i divisionen.

I jämförelse piskade Hockeyettan-profilen Elias Bjuhr som visst har näsa för målet, men inte nödvändigtvis är en supersnajper in 39 poäng (20 mål) på 33 matcher för EC Harzer Falken i samma liga (han landade totalt på en 78e plats). Vassast var Clairmonts landsman Aaron McLeod med mäktiga 102 poäng (49 mål) på 44 matcher för Herner EV 2007.

Det är så klart omöjligt att översätta siffror så där rakt av, men det känns inte helt givet att det är en snajper som med självklarhet kommer ösa in mål och poäng i den tuffa söderserien.

Men så är det ju alltid. Det är en gambling när man värvar osett från utlandet.

Jag tycker ändå det känns som en spännande värvning av laxarna.

* * *

Det har blivit en hel del fokus på att en lång rad av Huddinges mest skickliga spelare tvingats lämna och istället gjort klart med lokalrivalen, nykomlingen Segeltorp, inför den kommande säsongen. Speciellt med tanke på att de två gängen möts i Hockeyettan-premiären om en dryg månad.

Men i det där snacket har det kanske tappats bort lite att Huddinge trots allt ställer ett lag som inte är kattskit på benen. Det blir nog rätt skapligt i Björkängshallen även i vinter, även om det inte per definition bör förväntas en tredje tripp på raken till kvalserien.

För Talangfabriken föryngrar och bygger om lite och kommer kanske behöva gå lite rakare med lite mer energiskt spel och skridskoåkning i vinter. Det är så det blir när flera av de mest puckskickliga spelarna försvinner och ersätts av yngre uppkomlingar som ska försöka axla manteln.

I vanlig ordning fanns det med ett gäng okontrakterade spelare (nyhetsartikel om vilka här) när Huddinge gick på is ikväll och under tryout-liknande former ska man nu vaska fram sitt slutliga premiärlag.

Det blir förmodligen en ganska lång process där Huddinge inte nödvändigtvis blir favorit in i grundserien.

Eller som tränaren och sportchefen Fredrik Mälberg uttryckte saken:

– Vi har tid på oss, man går alltid för att vinna men om vi kommer fyra eller etta spelar egentligen ingen roll. Vi behöver inga fler pokaler.

Hysteriskt roligt för alla som hängt med i tugget om Huddinge, Hockeyettan och dess ständiga bucklor.

* * *

Gripen har lyckats få hem Robin Axbom och ville gärna även locka till sig rutinerade defensivpjäsen Petter Lindberg. Båda med ett stort förflutet i Nyköping.

Men i det senare fallet går klubben, som nu ska etablera sig på riktigt i Hockeyettan, bet. Lindberg som den senaste säsongen gav sig iväg på ett franskt äventyr och lirade i Courchevel-Méribel-Pralognan, tydligen en gigantisk skidort, har bestämt sig för att lägga ner. Mer om det kan ni läsa här.

Han hade säkerligen haft några starka Hockeyettan-säsonger kvar i kroppen, men väljer som många andra att tänka på framtiden och satsa på den civila karriären.

Med andra ord blir det inget mäktigt Axbom/Lindberg på Gripens blålinje i vinter.

* * *

Det blir en liten Västerås-koloni i Enköping kommande säsong.

När backen Robin Nilsson gjorde klart med klubben blev han den fjärde spelaren (efter Douglas Alenbring, Adam Lidström och Hampus Wallin) från Västerås avancemangstrupp som väljer spel i ESK. Som ju dessutom knutit till sig några VIK-juniorer och Hercules Öhlander Horn som kommit fram via VIKs juniorled.

Det ser ut som att Enköping får ett riktigt intressant lag i vinter.