Foto: Bildbyrån

Ännu fler lag träder in i träningsspelandet, en av seriens större profiler går skadad och en annan lägger ner. Plus en festlig badleksak i kvällens blogg.

Ikväll inledde Mariestad och HC Dalen sitt försäsongsmatchande (mer om det nedan). Två klubbar som sett till trupperna på papperet står inför en ganska intressant säsong och kan förväntas ligga med i toppen av sina respektive serier.

Men Mariestad fick klara sig utan sin kulturbärande profil Filip Thörnqvist och kan få göra det ganska länge. Han tränar knappt på is och har en bra bit kvar till att kunna vara tillbaka.

Han har med sig en mycket mystisk skada på symfysen från förra säsongen (djupare intervju om skadan och konvalescensen hittar ni här) och kommer ta det försiktigt innan han ger sig in i riktig action igen. Det kan dröja länge innan han är helt hundra och vi ska nog inte räkna med att han är fit for fight när serien rullar igång om en månad.

Nu står Mariestad naturligtvis inte och faller med sin rutinerade fjolårskapten i grundserien. Skaraborgarna har en väldigt intressant trupp och ska utan några större problem kunna promenera till Allettan under hösten.

Men det är trist när en av de där som verkligen sätter färg på Hockeyettan inte kan vara med och lira. Både i hemmahallen och på bortaplan. För i Katri…förlåt Mariehus Arena är ju Thörnqvist älskad och jag tror att de allra flesta bortafansen tycker att det är roligare att kolla när han är med och köttar.

Även om de aldrig skulle erkänna det.

* * *

HC Dalen förlängningsbesegrade Mariestad på bortaplan med 3-2 i säsongens första träningsmatch för de båda gängen. Det ska naturligtvis inte dras några växlar på det eller på hur spelet som helhet såg ut.

Men kan ändå konstatera att…

Alexander Anderberg fick en drömstart i Bois-tröjan. Nyförvärvet från Huddinge har plockats in för att potentiellt axla rollen som den där spetsbacken i uppställningen (efter herrar som Daniel Bertov, Tobias Björklund och William Pethrus) och det måste givetvis ha varit skönt att nita dit första baljan (1-0 i matchen) redan i första matchen. Även om målet snarare var resultatet av ett försäsongsrostigt målvaktsingripande på ett bra skott än något annat.

…de två lagens hetsprorrar Kalle Hult och Lucas Larsson hittade varandra för en batalj tuppfäktning redan i den första perioden. Vi behöver nog inte oroa oss för att de gått och lugnat ner sig över sommaren.

Tobias Sandberg i Mariestad-målet såg väldigt spelsugen ut.

…HC Dalens väldiga backförvärv Patrik Magnusson såg inte direkt ut som att han varit borta från hockey på hög nivå i två långa säsonger. Snarare tvärtom. Han såg pigg ut, med god puckkontroll i det han företog sig. Kommer visa sig vara en väldigt bra värvning för Dalen.

* * *

Jag blev så där fnissigt nöjd härom dagen när jag i mitt Twitter-flöde snubblade över bilden nedan.

Det är ju knappast någon hemlighet att jag har en förkärlek för Nybros sköna pilsnerfarbror-viking till logotyp och den där gigantiska badleksaken som de begagnar sig av vid sina spelarentréer är ju på något sätt peaken av loggan.

En Asterix i gigantisk badleksaksform, en skönt självironisk (hoppas jag) attiralj som skapar reaktioner.

Man kan väl inte annat än älska den där badgrunkan?

Mil bättre än slitsade plastskynken, pliktskyldiga rökmaskiner och dundrande housemusik. Det känns så självklart att det är genom en uppblåsbar plastviking Nybro ska göra sina entréer. Det förgyller Hockeyettan.

* * *

Tråkigt besked. Det verkar inte som att det blir något mer spel för forwarden Christoffer Persson som i flera säsonger med Sundsvall och nu senast Hudiksvall gjort bra ifrån sig i Hockeyettan. Det är en rygg som spökat under en längre tid och som inte blivit bättre trots rehabträning. Det har lett fram till beslutet att lägga ner.