Foto: Bildbyrån

Det slår gnistor om division 3-laget Lidköping Red Roosters som på papperet värvat synnerligen förnämliga Hockeyettan-namn den senaste veckan.

Vi måste naturligtvis först och främst prata om lagnamnet. Rasmus Dahlins moderklubb må heta HC Lidköping rent formellt, men tilläggsnamnet Red Roosters är ju hur skönt som helst i en tid när färre och färre tycks förstå det festliga med djurnamn American-style.

Men nå väl. Division 3-gänget har värvat kul inför kommande säsong.

Inom loppet av tre dagar presenterade Red Roosters Johan Wiklund från Skövde och Carl-Johan Svensson från Grästorp i förra veckan. Bom och BOM.

I fallet Wiklund är det kanske inte jätteuppseendeväckande, Lidköping är ändå hans moderklubb, medan det i fallet CJ Svensson naturligtvis smäller betydligt högre. Han har ju varit en av de större profilerna i Hockeyettan under ett bra gäng säsonger.

På papperet ser det naturligtvis hur flott ut som helst.

Men den här typen av herrar väljer naturligtvis inte division 3 utan att det finns en baksida.

Det är skadat gods som anländer division 3 till kommande säsong.

Talangfulle Johan Wiklund var tilltänkt att ta nästa kliv i Hockeyettan med Skövde kommande säsong efter en skadedrabbad vinter den som gick. Men under sommaren drabbades han av ett nytt bakslag när det visade sig att han åkt på en åkomma som gör att han inte kan syresätta musklerna och tappar ork (en mer utförlig artikel om det och vad hans frånfälle betyder för Skövdes lagbygge hittar ni här). Han ska helt enkelt ner i trean och känna sig för om det kan funka att spela hockey över huvud taget.

Rutinerade Carl-Johan Svensson kastade in handduken efter att hans kära moderklubb Grästorp kraschat ner i tvåan i våras. Hockeykärleken fanns kvar där men fysiska krämpor och det extremt slitsamma livet som småbarnsförälder gjorde att han inte kände att han kunde leverera på så pass hög nivå.

Nu har suget uppenbarligen blivit för stort och division 3 kanske trots allt är en lämplig nivå.

Med andra ord, hade de varit hela och friska och på topp hade de naturligtvis inte startat kommande säsong i Red Roosters.

Med det sagt, visst hoppas man lite att skadorna ska visa sig ge med sig, att peppen ska infinna sig och förutsättningarna förändras så att division 3-spelet blir en språngbräda tillbaka till Hockeyettan.

För det är ju trots allt där spelare av den här kalibern hör hemma.

Till dess är det väl bara att uppmana till att passa på att gå och spana Lidköping Red Roosters i trean. Det kommer bli kul.