Conny Strömberg blir en attraktion i Arboga.Foto: Bildbyrån

Vi får se Conny Strömberg i Hockeyettan i alla fall en liten stund kommande säsong. Det och mycket annat i förmiddagens gott och blandat.

Arboga kommer bli extra kul att följa i början av säsongen. Nyheten att evigt unge Conny Strömberg valt att skriva på för spel iseptember gör att laget blir extra hett.

Han fyller snart 43, han är inte i sin prime, men han älskar sin hockey, är en stor profil och kommer utan tvekan att bidra till Arbogas offensiv och powerplay. Om det blir en fortsättning efter september är det en bonus.

Nu ska vi väl inte dra alldeles för förhastade slutsatser och måla upp klubben som något givet för toppen, men faktum är att man nu gjort tre ruggigt starka forwardsförvärv inför kommande säsong och har en klart intressant trupp.

Conny Strömberg, Alexander Kovalonok och Romans Semjonovs. Det är inte direkt kattskit Arboga plockat in och kan mönstra i sin offensiv.

* * *

Huddinge besegrade Lindlöven 5-3 i en träningsmatch i Björkängshallen på onsdagskvällen och det tycktes som att det var det vinnande lagets tränare som hade mest att diskutera med sitt gäng efter fighten. Det dånade bakom den stängda omklädningsrumsdörren efter slutsignal. Jens Brändström i Lindlöven konstaterade snarare att det är försäsong och att misstag sker då, men såg en hel del ljuspunkter trots förlusten.

Det var en typisk träningsmatch med mycket misstag, en hel del bjudningar och målvakter som växlade mellan briljanta räddningar och aningen mer ihåliga ingripanden. Men vad som kan konstateras är att det är två väldigt talangfulla lag.

Det må ta sin tid att putsa till spelet, men spelare som resliga Huddinge-backarna Lucas Carlsson och Marcus Björk och Lindlövens Jesper Broeng och Erik Broman, för att inte tala om Valter Lederud som spelade med skön power, blir oerhört kul att följa utvecklingen på kommande säsong.

Isens mest rutinerade lirare Niklas Lihagen klev av efter en smäll, men förmodligen är det inte allt för allvarligt.

* * *

När Hampus Harlestam ritade på för en fjärde säsong på raken i Vimmerby tidigare i år skrev jag några rader om honom som en underskattad kraft i ungefär samma klass som de spelare som lämnade klubben för spel i Hockeyallsvenskan.

Har ni inte sett hans avgörande läckerbit till avgörande mål i träningsmatchen hemma mot Mariestad bör ni omedelbart göra det här.

Vi kan kalla det lite av ett drömmål.

Och det tycks som att Harlestam den kommande säsongen kommer att få ta klivet fram och bära ett lite större ansvar i Vimmerby (ett längre snack med honom om det här) och bättre start än att hänga den där baljan i första träningsmatchen kunde han givetvis inte ha fått.

* * *

Jag stämde av läget lite med defensivt trygge backen Anton Lindgren igår. Efter en turné via Skövde, Hudiksvall, Tranås och Grästorp de senaste säsongerna har det varit väldigt tyst om 27-åringen den här sommaren.

Men det kommer bli spel. Han gick på is i Tibro under gårdagen och siktar på att hitta en ny klubb.

– Jag har inte bestämt än, jag har kontakt med några klubbar i ettan, konstaterade han.

* * *

Efter två raka förluster mot allsvenskt motstånd (1-5 mot KHK och 2-3 mot Tingsryd) tar sig KRIF an Kalmar ikväll. Det kan bli en intressant drabbning. I matchen mot Tingsryd tidigare i veckan hade nye tränaren Charles Franzén petat ihop fyrtornen Daniel Andersson och Sebastian Magnusson i samma kedja med unge, ivrige Brynäs-junioren Adam Hirsch som tredjelänk. En kedja med potential att bli väldigt sevärd om de får fortsätta kampera ihop.

* * *

Säsongen som gick blev nog inte alls som det var tänkt för Patrick Nilsson. Han dumpades av Tingsryd och hamnade i Vita Hästen där han förvisso strutade in en kasse i första matchen men sen hade våldsamt svårt att få till det framåt resten av säsongen.

Fans suckade mer än hurrade över hans närvaro i Norrköping.

Därför känns det ganska rimligt att centern tar ett kliv tillbaka och laddar om batterierna i Hockeyettan. Det har funnits ett rykte som placerat honom i Kristianstad men när bläcket nu har torkat är det istället Nybro Vikings som lyckats knyta honom till sig. Det kommunicerade klubben för några dagar sedan.

Jag tror det blir bra för båda parter. Hårfagre Nilsson behöver en omstart och Nybro behöver en spelare med hans kvaliteter som kan stärka upp laget där det finns ett glapp mellan fashionabel spets och laglojala arbetare. Nilsson kommer in med en rutin som kommer bli viktig och får samtidigt möjligheten att studsa tillbaka.