Fredrik "Konstnären" Johansson.Foto: Bildbyrån

Han är inte bara ”konstnären” som ska lotsa Halmstad till Allettan, han skulle mycket väl kunna vara en man för att ratta Karlavagnen också. Det händer mycket kul kring Hammers-coachen Fredrik Johansson.

Det hade så vitt jag förstår föregåtts av någon form av internskämt, men när en artikel jag skrev om Halmstad och ”Livet efter superkedjan” i början av augusti passande sammanföll med att P4-underhållningen Karlavagnen handlade om ”livet när det inte blir som man tänkt sig” kunde Helsingborg-coachen Tim Brithén inte hålla fingrarna borta.

Han snitsade ihop en bild där fotot och rubriken från artikeln hastigt och lustigt placerades in i Karlavagnen-sammanhanget och postade i sociala medier.

Vi som fattade skrattade naturligtvis högt när det framstod som att Hammers-coachen Fredrik Johansson blivit expert på att hantera saker som inte blir som man tänkt sig och att ha en plan b efter att hela superkedjan med Gustaf Berling, Erik Borg och Martin Pärna valt att lämna Halmstad.

Men det landade väl inte helt väl på alla håll. Det var många som inte förstod den snillrika humorn och helt sonika trodde att det var på riktigt.

Jag gissar att herr Johansson fick svara på en och annan förvånad fråga efter det där. Men egentligen är det kanske inte så konstigt att det misstogs för sanning här och var. Är det någon som man skulle kunna tänka sig som metodiskt hanterande alla virrpannor och galenskapspredikanter som ringer in till det där programmet är det väl finurlige Johansson. Han skulle inte vara malplacerad i sammanhanget. Snarare tvärtom.

I dagarna visade han så upp sin filosofiska sida igen när 24Halmstad gjorde honom uppmärksam på att många så kallade experter, bland annat undertecknad, tippar hans Halmstad Hammers långt ner i tabellen medan det egna siktet är ställt mot Allettan.

Anledningen till att Halmstad tippas i botten är naturligtvis att så gott som all spets man hade ifjol har lämnat medan ersättarna har allt annat än liknande meriter från nivån. Men vi har uppenbarligen inte tänkt på en sak.

– De har glömt bort att konstnären är kvar – jag själv, säger han till tidningen.

KONSTNÄREN!

Det är ju briljant!

Givetvis sagt med en räv bakom något av öronen, men ändå…well, klart rimligt.

Lika rimligt som att konstnären skulle kunna sitta i Karlavagnen.

Det ska ha uttalats att skojfriske Brithén ska få igen efter det muntra Karlavagnen-skämtet.

Jag gissar att hämnden från Fredrik ”Konstnären” Johansson blir ett rent konstverk.