Foto: Bildbyrån

Så var då hajppremiären mellan Huddinge och Segeltorp avklarad och hemmalaget avgick inte bara med flest poäng utan förmodligen också en skön självförtroendevåg att rida vidare på.

Den stora hajpmatchen mellan Huddinge och Segeltorp blev förmodligen precis den start på säsongen som Talangfabriken behövde. Matchen kunde inte ha utvecklat sig bättre för Fredrik Mälbergs unga garde.

För handen på hjärtat, mer än halvvägs in i drabbningen var det Segeltorp som höll i taktpinnen. Gamla Huddinge-lirare som Dennis Nordström och Robin Sjörén såg ruggigt taggade ut och gästerna naglade gång efter annan fast spelet i hemmalagets zon.

Hade ”Torpet” bara varit lite mer effektiva och gått på avslut istället för att överkonstruktivt hålla pucken inom laget i två minuter när det vankades powerplay hade det kunnat vara mer än 2-0 efter första perioden och 3-0 halvvägs in i matchen. Segeltorp var överlägsna Huddinge i det trygga spelet med puck samtidigt som hemmalaget såg lite förvirrat och ängsligt ut.

Men det vände. Huddinge jobbade sig in i matchen, Segeltorp började dra på sig fler och fler utvisningar och tillslut kroknade gästerna. Det där finliret som för bara något år sedan var Huddinges signum räckte inte och gnuggar-fabriken fick utdelning. Inte särskilt vackert, men effektivt och det är naturligtvis en grym boost för det unga laget att de lyckades vända till 4-3-seger efter förlängning.

Efter en sommar där så gott som alla försökt dundra in budskapet att ”alla de bra gått till Segeltorp” och hajpat gästerna inför premiären måste det vara enormt stärkande att kunna svara för en sådan vändning med tanke på hur matchen startade.

Verkligen något att ta med inför fortsättningen.

– Det är viktigare än poängen, konstaterade rutinerade Björn Jonason när jag snackade med honom efteråt (längre artikel här).

I Segeltorp var det förstås inte lika mycket mungipor upp. Laget visade upp en sevärd hockey, men skänkte bort matchen en aning genom att inte utnyttja de vassa chanser som ändå vaskades fram. Det muttrades lite efteråt om utvisningar som blev kostsamma och en halvdan domarinsats, men i det stora hela hade ”Torpet” sig själva att skylla.

– Jag tycker vi måste avgöra den här matchen, det står 3-0 och vi har friläge, jag tycker att vi ska avgöra, det ska inte behöva bli det här som blir på slutet. Jag tycker att vi gör vår bästa match för säsongen så det ska vi ta med oss, konstaterade Segeltorp-coachen Mikael Österblom.

* * *

Asplöven lyckades skrapa ihop två femmor och en extra forward till sin premiär borta mot Kalix. Då var två av herrarna som spelade back egentligen anfallare. Endast två ordinarie backar ombytta alltså.

Då blev det också 13-2 till Kalix i premiärmatchen.

Det går väl inte att beskriva som så mycket annat än en parodi. Det är ovärdigt Hockeyettan.

* * *

Det skulle bli en pang-start på säsongen med ett derby på hemmaplan. Istället blev det favoritfrossa och pinsam torsk när KRIF föll med 2-3 mot nykomlingen Mörrum i sin hemmaborg.

Det var ju inte direkt den starten Challe Franzén hade tänkt sig med Micke Johanssons stjärnbygge i sin första tävlingsmatch som tränare i Soft Center Arena.

* * *

Det satt uppenbarligen hårdare åt än det var tänkt för Borlänge hemma mot Malung i premiären, men nyförvärvet Tobias Sjökvist tycks ha haft en kul kväll och noterades för 2+1 i sin tävlingsdebut för BHF.

* * *

Svårt att ha någon uppfattning om en match man inte har sett, men 7-1 är inga roliga siffror från ett Skaraborgsderby. Inte ens en säsong som den här när Mariestad har ett betydligt bättre lag än antagonisten Skövde på det berömda papperet. Lite mer nerv än så önskar sig nog alla i de derbyfighterna.

* * *

Jonathan Tholander har kommit till HC Dalen för att skjuta mål. Han öppnade med att göra två i premiären borta mot Vimmerby (seger för Dalen med 3-1). Skaplig start.