Behöver HC Dalen eller Tranås verkligen Daniel Josefsson?Foto: Bildbyrån

Tiden bara går och går och veteranbacken Daniel Josefsson har fortfarande inte skrivit på något nytt kontrakt någonstans i hockeyhierarkin. Det börjar nog bli dags för Hockeyettan-intressenterna att stänga dörren för honom.

”Både Tranås och HC Dalen skulle må väldigt gott av att ha honom i truppen” skrev jag i en krönika i mitten av juli när det stod klart att båda klubbarna var ganska lystna på att signa den åldrande backen som tvingats lämna Vita Hästen och Hockeyallsvenskan.

Sedan dess har det som synes inte hänt ett skvatt för Josefsson.

– Det ligger fortfarande kvar på bordet. Jag har haft kontakt med dem, absolut, men jag har sagt samma sak till dem hela tiden så där är läget oförändrat, berättade han för Hovmästaren på HockeyNews igår angående eventuellt kontrakt med Hockeyettan-gängen.

Men för Tranås och HC Dalen skulle jag vilja påstå att läget inte alls är detsamma längre.

Under processens gång har jag snackat med både Per Gustafsson i Dalen och Stefan Fransson i Tranås och ju närmare säsongen (som nu dragit igång) vi kommit har jag fått känslan av att de inte är lika tända längre. De gick hårt i början efter en häftig signatur, men intresset har svalnat när 36-åringen helt uppenbart inte haft lust att bestämma sig.

Kanske är det dags att en gång för alla bestämma sig för att stänga dörren oavsett vad veteranbacken i slutändan kommer fram till.

Behovet känns helt enkelt inte lika stort längre. I HC Dalen har Patrik Magnusson inlett säsongen som den trygge veteranback Josefsson skulle kunna vara och Fredrik Lindström som på papperet var den ende riktigt vassa backen i Tranås har fått en partner som ser riktigt lovande ut i Jacob Olbing. Hanhals-produkten som vänt hem igen efter ett år i USA. Unga Timrå-lånet Algot Landin har definitivt inte heller gjort bort sig i säsongsöppningen.

Något direkt skriande behov efter Josefsson finns i nuläget alltså inte alls hos någon av de två klubbarna som går vasst i toppen av sina respektive serier.

Men kanske viktigast av allt, Josefsson har ju med sin ovilja att ta något beslut visat ganska tydligt att klubbarna inte är prio ett, att han egentligen vill vara någon annanstans.

Han tycks vara ganska iskall på marknaden men har ändå inte närmat sig ettan-intressenterna. Att då snällt stå med mössan i hand och hosta upp större summor för att han halvengagerat ska ansluta. Nja, för mig låter det som en ganska halvtaskig lösning.

Att plocka in en meriterad herre som spelar bara för att han ska spela någonstans. Det känns som det kostar betydligt mer än det smakar.

Det är nog dags att avskriva intresset en gång för alla.