Foto: Bildbyrån

Nybro spöade KRIF med 4-3 efter att en aningen oväntad hjälte klivit fram och haft sylvass lekstuga…och några gäng är fortsatt obesegrade i Hockeyettan.

Han fick kontrakt över en match i ett Nybro som plågats hårt av skador och snabbt behövde få in ett gäng spelare i truppen.

Man kan väl knappast säga annat än att Dennis Santesson tog tillvara på den möjligheten.

26-åringen som spenderat de två senaste säsongerna i Tyringe och HC Dalen, men inte lirat på hög nivå så här långt i höst, såg stekhet ut och hängde dit ett hattrick, inklusive det matchavgörande 4-3-målet knappt en och en halv minut från slutsignalen hemma mot KRIF.

Och det var inte vilka mål som helst. Han var på rätt plats vid rätt tillfälle och avslutade pardonlöst när lägena uppenbarade sig. Riktigt sylvasst faktiskt.

För att då inte tala om att han efter en lite ängslig start kom igång ordentligt och vann puckar, var energisk och skapade allmän oreda för Kallinge-försvaret.

Efter det här vore det så klart väldigt märkligt om han inte får chansen i Nybro-tröjan i alla fall några matcher till.

Bättre reklam för sig kan man så att säga inte göra.

* * *

Förutom Santessons glänsande insats grundlade Nybro ändå segern över KRIF i den andra perioden när laget hamnade en hel del i numerärt underläge, men spelade ett väldigt heroiskt och uppoffrande boxplay.

Det är sådant som skapar bra känsla i ett lag.

Starkt också att komma tillbaka och avgöra efter att ha tappat en 3-1-ledning till 3-3.

* * *

Sebastian Ottosson gav upp Frankrike och valde att flytta hem. Men han väljer bort spel i så väl KRIF som Tranås och har istället gjort klart med nykomlingen, det kaxiga poplaget Kalmar.

Det är väl vad man kan kalla för lite av en bomb.

* * *

Jag snackade med Borlänge-tränaren Dennis Hall förra veckan efter att laget gjort 23-3 på sina tre senaste matcher. Han var mest nöjd med försvarsspelet. Att det var det som födde offensiven.

Och man får väl säga att det funkar ganska skapligt.

Borlänge har nu hållit nollan i tre raka.

8-0 mot Skövde, 7-0 mot Grums och 2-0 mot Forshaga.

17-0 på de matcherna. 25-3 om vi ser till de fyra senaste.

Man skulle kunna argumentera för att laget är lite för bra för den västra serien.

* * *

Det satt hårt inne när Hudiksvall 2-0-segrade borta mot Enköping, Piteå gjorde 3-2 på Asplöven och Tranås behövde sudden till hjälp för att 3-2-betvinga Skövde. Men samtliga obesegrade lag lyckades i slutändan hålla liv i sina sviter på onsdagskvällen.

Således fortsatt så här:

Utan poängförlust så här långt: Hudiksvall (sju raka trepoängare nu).

Obesegrade men med poängtapp: Piteå, Kristianstad och Tranås.