Foto: Bildbyrån

Det har varit flera uppmärksammade fall av fula tacklingar, flera av dem mot huvudet, i Hockeyettan den senaste tiden. Så pass många att det blir intressant att ställa de olika disciplinkommittéernas bedömningar mot varandra.

Nästa tackling upp på bordet är Vimmerby-forwarden Robin Höglunds vårdslösa överkörning av Halmstad Hammers Ludwig Larsson i onsdags.

En tackling ni kan se 24 minuter in i klippet här.

Det är en riktigt onödig grej. Vimmerby har precis hamnat i underläge med 0-3 och tagit timeout när Höglund bränner in från sidan och fullföljer våldsamt med armbågen mot Larsson som tvingades lämna matchen med hjärnskakning.

Höglund fick match penalty vilken innebär att tacklingen automatiskt anmäls och nu blir det högst intressant att höra hur disciplinkommittén för den södra serien väljer att betrakta det här.

För det har ju förekommit ganska olika bedömningar av den här typen av smällar i andra serier så här långt den här säsongen.

I norr fick Kiruna AIFs Sebastian Pettersen sex matchers avstängning för sitt överfall på Bodens Viktor Sandberg.

 

I den östra serien blev Enköpings Eric Berkerud avstängd i nio matcher för sin minst sagt otajmade attack på Gripens Marcus Lindblom (se klippet på den tacklingen här)

Visby/Romas Jonathan Stuxberg fick som bekant elva matcher (9+2) för en incident mot Enköping (49.30 in i klippet här) och Visby hade även Anton Brandhammar avstängd i sex matcher för en olycklig smäll borta mot Hudiksvall i början av serien.

Det kan konstateras att i den östra serien har man velat stämma i bäcken betydligt hårdare än vad som varit fallet i norr där straffen som utdömts varit betydligt mildare.

Hur agerar man nu i söder?

Att det är sådan skillnad mellan de olika serierna att det här inlägget ens behöver skrivas är väl ett tecken så gott som något på att det behövs en gemensam disciplinnämnd.