Foto: Bildbyrån

Filip Engqvist gjorde efterlängtad comeback i Mariestad, men tvingades lämna isen en halv period in det heta Skaraborgsderbyt mot Skövde efter en otäck tackling mot huvudet. Sjukt tråkigt och sjukt onödigt.

Vi har nog ytterligare en lång avstängning att vänta och kanske är en karriär över efter det heta Skaraborgsderbyt igår.

Libelin Bäckström Valliant körde på Mariestads comebackande trotjänare Filip Engqvist långt från pucken i mittzonen och skickade den så viktige forwarden till omklädningsrummet med vad som knappast kan vara något annat än hjärnskakning.

Det kan mycket väl innebära att karriären är över. Engqvist avstod den första delen av säsongen för att hans civila del av livet med husköp och ett barn som kom till världen stod i första rummet. Är det en ny hjärnskakning är det inte alls givet att en fortsatt satsning på Hockeyettan-nivå är det vettigaste alternativet för honom att välja.

Väldigt tråkigt med tanke på att det var en så oerhört onödig grej.

Tacklingen kan ni se i tweeten nedan.

 

 

När jag såg den i realtid tyckte jag först att det såg ut som en olycklig kollision, men ju mer jag skärskådar situationen, en helt annan bild får jag av den.

Jag vevar den fram och tillbaka och har svårt att se att Bäckström Valliant avsiktligt går för huvudet. Men det är ju där han träffar och visst ser det ut som att han byter åkriktning och verkligen söker en chans att smälla på den viktige Bois-forwarden.

Jag älskar derbyhettan mer än allt annat i Hockeyettan. Det ska vara handskar i ansiktet, smågruff efter avblåsning, fula tricks och spelare som slickar varandra långt in i örongångarna med verbala försök att få de andra ur balans.

Det är exakt så derbyn ska vara.

Men det finns absolut ingen anledning att tackla där.

Pucken är inte i närheten, det är ingen situation där Engqvist på något sätt kan bli en fara för Skövde-försvaret och därför måste stoppas. Skövde-backen väjer helt enkelt från spelet för att smälla på.

Att det sedan alldeles garanterat blir mycket värre än vad han hade för avsikt må vara hänt. Men det här är ett av de där tillfällena där det är på sin plats att tala om respekt.

Att det hela uppgraderades från game till match penalty i efterhand är helt i sin ordning och med tanke på hur tuffa straff som utdömts tidigare under säsongen i Hockeyettan (mellan elva och nio matcher) väntar nog en lång avstängning för Bäckström Valliant.

* * *

Det har gått oförsvarligt lång tid sedan senast, men nu har jag och maestro Skoglund slutligen lyckats prångla ur oss ett nytt podcastavsnitt igen.

Vi vet att några av er har väntat: #100 Det är ändå ingen som kollar på Hockeyettan

Den här gången snackar vi avstängningar, en enhetlig disciplinnämnd för hela Hockeyettan, positiva överraskningar, negativa utropstecken, högpresterande topplag, stjärnor som tvingats lägga av och så vidare och så vidare.

Det är i vanlig ordning ganska mustigt.

Lyssna vi iTunes, Acast, någon annan poddapp eller här.

* * *

Joakim Englund kliver ombord som ny bloggare på Hockeysverige.

Vilken guldnyhet så här på en trött novembertisdag.

Ni som bryr er om Hockeyettan minns hur exterfarbrorn med det välsvaravde munlädret rörde upp känslor som frispråkig bloggare hos Västerviks-Tidningen för ett gäng år sedan. Då körde han som satan, men var ändå tvungen att hålla igen lite.

Nu har han inget lagåtagande (mer än raggarhockey med Valdemarsvik i division 3) och heller inga lokaltidningsrestriktioner att förhålla sig till.

Ingen anledning att vara politiskt korrekt och hålla igen för att det finns risk att trampa på ömma tår alltså.

Det här kommer bli ruggigt grym rock’n’roll.

Sjukt kul med Jocke Englund som ny allsvensk bloggare på Hockeysverige!