Foto: Bildbyrån

Det är som bekant inte bara viktigt att spela för att vinna, det är minst lika viktigt att spela för att ha snygg statistik också.

Och med snygg statistik menas naturligtvis inte att göra flest poäng eller så där, utan just att ha estetiskt snygg statistik eller siffror som på annat sätt står ut ur mängden.

Så här långt i årets hockeyetta finns det framförallt två herrar som står ut lite extra.

Applåder för Grums rutinerade Johan Erkgärds och Vallentunas aningen mer okände Erik Persson som båda så här långt lyckats ösa in assistpoäng, men inte skjutit ett enda mål.

Erkgärds står noterad för 0+16 på sina 15 spelade matcher, vilket räcker till en fjortondeplats i den västra seriens poängliga och Erik Persson är inte mycket sämre med sina 0+15 på 15 matcher i östserien.

Där kan vi snacka om snygg statistik.

Bara att hoppas att de har vett nog att hålla i det och ger fan i att börja skjuta mål.

* * *

Det är inga dåliga smällar Mörrum åker på den här säsongen. Först lämnade kanadensaren Daniel Clairmont, som väl i ärlighetens namn aldrig blev särskilt lyckad i Blekinge, och igår meddelades också att så väl tjecken Tomas Rubes som Sonny Karlsson väljer att bryta kontrakten och flytta utomlands (anledningen till detta kan ni läsa om här).

Det är en hel kedja med tilltänkta spetsspelare som lämnat laxarna redan efter 15 spelade matcher.

Lägg till det att den tilltänkte förstekeepern Hampus Alexandersson knappt hann spela några matcher alls innan han åkte på sin fjärde hjärnskakning på ett och ett halvt år och är borta på obestämd tid och att skade- och sjukdomslistan av och till varit ganska diger.

Sett till de förutsättningarna kan man inte säga annat än att laxarna gör det riktigt starkt den här hösten, sin comebacksäsong i Hockeyettan.

Det kommer så klart inte bli något Allettan-spel, men krigarmentaliteten i Mörrum imponerar.

* * *

Apropå Mörrum.

Ni har säkert redan sett det. Men det här, hämtat från Mörrums möte med Vimmerby förra helgen, är en stark kandidat till årets mål den här säsongen.