Hampus Forsling tvingas sluta på grund av ryggproblem, ett trist besked.Foto: Bildbyrån

Eländet i Kristianstad tycks aldrig vilja ta slut. Igår kom det trista beskedet att även Hampus Forsling tvingas lägga av. En skicklig spelare som slutar på mållinjen till briljant statistik.

Som om det inte räckte med den brutala skade- och sjukstuga som plågar Kristianstad den här säsongen (också) tvingades klubben under tisdagen meddela att Hampus Forsling är näste man i raden att lägga karriären på hyllan.

Ihållande ryggproblem är orsaken och det är naturligtvis trist på en duktig spelare. 24-åringen har gjort ett ordentligt avtryck i Hockeyettan med klubbar som KRIF, Vimmerby, Asplöven, Skövde och Kristianstad och klivit fram som så väl rivig energispelare och retsticka som poängspelare.

Men han har också varit lite otursförföljd. Tidigare den här säsongen fick han ett slagskott i nyllet och tvingades vila några matcher, då konstaterade den rivige forwarden att han är snudd på Hockeyettans Börje Salming efter allt stryk han tvingats ta i ansiktet.

Men nu är det alltså ryggen som sätter stopp för karriären.

En karriär som så klart avslutas alldeles för tidigt och som, visar det sig, är snubblande (VEKRLIGEN SNUBBLANDE!) nära att sluta med extremt snygg statistik.

I mars 2017 uppmärksammade jag yrvädret på grund av väldigt snygg statistik säsongen 16/17. Han representerade då Asplöven och lyckades med konststycket att göra 22 poäng fördelat på 11 mål och 11 assist över 22 matcher i grundserien. Det blir knappast särskilt mycket snyggare än så.

Att han följde upp det med 14 poäng (7+7) på 18 matcher i Allettan gjorde inte direkt saken sämre. Det blev sammanlagt 36 poäng (18+18) på 40 matcher i seriespelet den säsongen.

Jämna tal, det är vansinnigt snyggt.

När jag efter beskedet om hans förtida pensionering scrollade över Forslings eliteprospects-sida slår det mig att han är ett enda ynka fånigt mål från att avsluta karriären på ett precis liknande sätt.

Sammanlagt blev det 166 seriematcher i Hockeyettan. På dessa lyckades forwarden skjuta 43 mål och göra 44 assist. Sammanlagt 87 poäng.

Hade han bara mäktat med att skjuta ett enda mål till under sina år i Hockeyettan (det finns säkert någon missad dunderchans någonstans som grämer) hade det slutat på nya jämna supersiffror. (44+44 = 88).

Att Hampus Forsling lägger av är framförallt synd på en sevärd och underhållande spelare, men även synd på (vad som hade kunnat bli) en så briljant statistik.

* * *

Apropå Kristianstad och deras skadelista snackade jag med Fredrik Lindblom igår. En av endast två backar som kommit till spel i samtliga matcher för laget den här säsongen. Nu har Kristianstad förstås gjort det riktigt bra efter förutsättningarna i seriespelet och ligger med i toppen, men den rutinerade backen berättade om hur det sliter ganska hårt att vara så kort om folk på träning. Mer om det här.

* * *

Kan annars konstatera att det rör på sig en hel del i Hockeyettan just nu. Forwarden Robin Byström lämnar Tranås och i Nybro går man all-in på att verkligen fixa platsen i Allettan och har värvat finske Roni Rukajärvi som aldrig blev någon större succé i Tingsryd. Till exempel.

* * *

Det spelas ett helt koppel väldigt viktiga matcher i Hockeyettan ikväll, men det största fokuset riktas förstås mot söderserien där vi har tre matcher av yppersta vikt för både serieledning och framförallt Allettan-platser.

Kristianstad-Vimmerby
KRIF-Nybro
Hanhals-HC Dalen

Svettigt!