Foto: Bildbyrån

Lån, övergångar och spets. Det är dags för ett litet mysigt potpurri av noteringar från Hockeyettan och Hockeyallsvenskan igen.

Det verkar som att Karlskrona går all-in på att testa sig igenom Hockeyettan nu när många lag inte har jättemycket att spela för längre.

I helgen plockade man in Felix Olsson från Kalix och Johan Zarwel från Helsingborg.

Den sistnämnde lämnades sedan enligt vad jag hör viskas tillbaka i skadat skick och nu väljer KHK istället att suga åt sig Victor Wänghult från Kumla.

Trots att Kumla har egen match mot Borlänge på onsdagen.

Ni vet vad jag tycker om det där.

Jag gillar det inte.

* * *

Apropå det där med lån.

Almtuna lånar in Brynäs-keepern Joacim Eriksson till onsdagens jumbomöte med Vita Hästen.

Almtuna som alltså har två målvakter i Arvid Ljung och Oscar Fröberg som krigar på och delat på uppgiften i en och en halv säsong. Almtuna som nu alltså hämtar in en rehabande SHL-keeper för en enstaka match, med löfte om att få spela och låter sportchefen motivera det med att det är ”ett bra tillfälle att låta våra målvakter vila en match”.

Det kanske bara är jag. Men är det så vi ska ha det?

Hockeyn blir ju bara mer och mer av en tröstlös lånecirkus för varje dag. Kontinuitet ersätts mer och mer av ängslighet. Det urholkar sporten och ligorna.

* * *

Offensivt spetsige Viktor Lennartsson som gjorde målsuccé i Kumla för ett gäng år sedan och dessutom hann med att representera Tranås innan han drog till Tyskland är tillbaka i landet.

Köping kommer begagna sig av hans tjänster i grundseriens tre sista matcher, men jag snackade med honom tidigare idag och har väl känslan att det inte känns särskilt aktuellt med en fortsättning just där.

Men det vore förstås en ganska snygg saga om han ägnar de stundande tre matcherna åt att skjuta Köping till Allettan.

Vad det blir sen återstår väl att se, Lennartsson låter småsugen på en ny vända utomlands, men har samtidigt privata incitament som skulle kunna hålla honom kvar i landet.

Han vore förstås en spetsig förstärkning för många lag som ska kliva in i Allettan efter jul.

* * *

Vimmerby har sökt backförstärkning under en tid och tillslut hittat den i finländaren Sebastian Kauppila som redan är på plats i Småland.

Jag har ingen koll på honom alls mer än att namnet är bekant efter att han gjorde en säsong i Hockeyallsvenskan med Asplöven.

Men det är kanske den vägen man måste gå, med en internationell värvning (eller en comebackande ålderman som i fallet Kalmar), om man vill landa något skapligt rutinerat inför Allettan.

Det är många klubbar ute på marknaden i backjakt just nu och tillgången på klassbackar är minst sagt begränsad.

* * *

Veteranen Per Ledin tackade nej till Boden, började jagas av Piteå och presenterades plötsligt som klar för Boden.

En minst sagt lite lustig gång, men jag skulle tro att den energiske forwarden bara gästspelar i Boden.

Piteå sägs ha dragit sig lite tillbaka när det stod klart att veteranen ville ha en klausul för att lämna om det dök upp något vettigt på högre nivå. Ledin har ju gett uttryck för ambitioner att spela högre upp än Hockeyettan och risken att plötsligt tappa en spelare bara så där kan ett lag med ambitioner, som ju Piteå är, naturligtvis inte ta.

I Boden fick Ledin en klausul.

Risken är nog ganska överhängande att han lirar några matcher i Boden nu när grundserien ska knytas ihop för att få några perioder i kroppen, men att han är borta i en större klubb lagom till att Allettan ska starta.

* * *

Imorgon kväll möts Malung och Grums i en grymt viktig match i jakten på en sista biljett till Allettan efter jul. Men matchen kommer, som ni garanterat vet vid det här laget, att spelas under ytterst märkliga omständigheter.

Malungs viktigaste hemmamatch för säsongen spelas alltså i Grums hemmahall. Det är ett strulande aggregat i Malungs ishall som är anledning till den aningen märkliga flytten av matchen.

I de allra flesta fall skulle det naturligtvis vara en enorm nackdel att tvingas spela den superviktiga matchen som skulle ha varit en hemmamatch borta mot laget man slåss om de viktiga poängen med.

Men i det här fallet vet jag faktiskt inte.

Senast de två gängen möttes i Grums vann Malung med 3-2 efter förlängning och tittar man i statistiken är det ju faktiskt så att Malung tagit fler poäng borta än hemma. Samtidigt som även Grums varit mer framgångsrika på bortaplan än hemma.

Dessutom gnager fortfarande frågan om Grums verkligen vill till Allettan?

Det kan så klart ha sina anledningar, men laget har inte ställt upp med sitt vassaste manskap på sistone och 0-1 mot Surahammar i senaste hemmamatchen följt av det totala sammanfallet i förstaperioden borta mot Tranås senast (0-5 i första, 1-6 totalt) kan ju se lite märkligt ut om man har de glasögonen på sig.

Det blir en minst sagt intressant match att följa.