Foto: Bildbyrån

Det rör på sig i trupperna varje dag nu när grundserien börjar lida mot sitt slut och vissa val som måste göras är förmodligen svårare än andra.

Kul att Tranås väljer att spetsa sin trupp inför Allettan med ett gammalt bekant ansikte.

När Robin Johansson, som spelat fyra matcher med Viking i division 2 den här säsongen, återvänder till Tranås inför andra halvan av säsongen får gänget ett gäng utvisningsminuter och poäng i ett och samma paket.

Rutinerade Johansson har alltid varit en sevärd spelare på så sätt att han har stora offensiva kvaliteter från sin backplats och en osviklig förmåga att hamna i heta situationer där temperamentet kanske inte alltid är hans bästa kompis.

Med Johansson i truppen blir Tranås vassare och ett redan underhållande Hockeyettan-lag blir än lite mer underhållande.

Jag diggar den återkomsten.

* * *

Överlag kan vi nog förvänta oss att det (i vanlig ordning) börjar röra ganska ordentligt på sig den dryga veckan mellan att grundserien avslutas och julen tar vid. Det är många om budet ute på marknaden för att förstärka inför Allettan och det finns en hel del spelare som inte kommer vara så där värst sugna på att lira fortsättningsserie.

* * *

Jag snackade med sportchefen Lars Trygg om Skövdes stundande målvaktsdilemma härom dagen. De har ännu inte bestämt hur de ska göra, men det är en minst sagt delikat situation som uppstår.

Laget gick in i säsongen med Adam Schoultz och Viktor Andersson som målvaktspar och just när Andersson börjat ta greppet om förstaspaden skadade han tummen och tvingades till operation.

Då värvades hastigt Hugo Fagerblom in på ett korttidskontrakt och det har i stort sett uteslutande varit han som matchats sedan dess. Schoultz har suttit fastfrusen på bänken.

Där i ligger dilemmat. Andersson är på väg tillbaka efter skadan och tränar på is, men man vet inte riktigt när han kan tänkas vara i matchdugligt skick. Samtidigt går Fagerbloms korttidskontrakt ut efter sista grundseriematchen.

Beroende på hur Anderssons rehab går kan klubben stå där med en eller tre friska kontrakterade målvakter beroende på om de förlänger med Fagerblom eller inte.

Ser man bara till hur tränarduon Hellström/Trygg valt att matcha målvakterna tycks det ju som att det Skövde helst skulle vilja göra är att skriva nytt med Fagerblom, hoppas att Andersson är tillbaka i spel snart och göra sig av med Schoultz som är den som matchats mest sparsamt. Men han skrev kontrakt över två år inför säsongen så det lär vara lättare sagt än gjort. Speciellt som Skövde befinner sig i ett kontrollår och måste vända på varje krona.

Hur som helst är det ett delikat beslut som måste fattas ganska snart. För förr snarare än senare måste Skövde göra sig av med en målvakt. Frågan är bara vem?

* * *

Apropå målvakter. Den här armbågen som Wictor Ragnewall åkte på i seriefinalen mot Vimmerby är inte vidare snygg.

Nu klarade sig Ragnewall undan utan några värre blessyrer, men frågan är om det inte borde kunna bli ett föremål för en efteranmälan? I ett sådant läge måste man visa större respekt för målvakten.