Det är nog många som skulle vilja se Gustaf Berling, Erik Borg och Martin Pärna återförenade i samma kedja.Foto: Bildbyrån

Ifjol öste de in poäng tillsammans i Halmstad. Nu har Troja/Ljungby drömläge att förstärka med supertrion inför den stundande Allettan.

Martin Pärna tvingas bryta upp från Vimmerby. Det beskrivs som ömsesidigt, men kom på klubbens initiativ.

Erik Borg lever, precis som alla andra andra Hockeyettan-spelare som värvas till klubben, en knaper tillvaro i Vita Hästen och befinner sig ganska långt ner i klubbens hierarki.

Gustaf Berling betraktades som en stjärnvärvning när han kom till Ljungby, men har haft svårt att riktigt få det att lossna under hösten.

Plötsligt har Troja/Ljungby alla möjligheter i världen att ställa saker och ting till rätta.

Ni minns fjolårssäsongen då den nämnda trion gjorde hejdundrande succé tillsammans i Halmstad. De fick gigantiskt förtroende och svarade med att tillsammans åstadkomma smått fantastiska 156 poäng.

Men transferdeadline kom och samtliga rycktes upp från Hammers-tillvaron och spreds för vinden till tre olika destinationer. Berling hamnade i Pantern, Borg i Tingsryd och Pärna gästspelade några matcher i BIK Karlskoga.

Det bröt förtrollningen.

Sedan dess har ingen av dem levererat alls i närheten av vad som skedde under fjolåret.

I Troja har man haft svårt att hitta en kedjepolare som kan sätta Berlings passningar i nät. Martin Pärna har gjort det helt okej om än inte glimrande i Vimmerby och att Erik Borg hamnade i Hästen var förmodligen det sämsta som kunde hända för hans karriär.

Där andra klubbar i Hockeyallsvenskan drar bingo-lotten gång på gång är klubben kroniskt usel på att få ut potentialen ur värvningar från Hockeyettan (Douglas Lögdahl, Jonathan Tholander, Nicklas Sjölund, Robin Karlsson, Albin Ivarsson Hamberg, Kim Tallberg, Marcus Fornell och så vidare). Erik Borg är naturligtvis inget undantag.

Men nu har Troja/Ljungby, som söker förstärkning inför Allettan, alla möjligheter att ställa saker och ting till rätta.

Berling har man redan under sina vingar, Pärna blev precis extremt tillgänglig och det har figurerat vissa rykten om att Borg skulle kunna vara intressant för Ljungby-gänget. Vita Hästen har deklarerat att rutinerade förstärkningar måste in och Borg lär vara en av de första som ryker vid ett sådant scenario.

Möjligheten finns, den stora frågan är, hugger Daniel Håkansson?

* * *

Har ni inte redan gjort det bör ni ge er i kast med vårt senaste podcast-avsnitt (#103 Toppar, floppar och förstärkningar) där jag och maestro Skoglund blickar lika mycket framåt mot Allettorna och fortsättningsserierna som bakåt mot serierna som precis avslutats.

Vi spekulerar i hur det kan tänkas gå framöver och listar succéer, floppar och lag som har mer att bevisa efter de avslutade grundserierna.

Dessutom hyllar vi lagen som spelar roligast hockey och funderar kring kommande värvningar och förstärkningar inför det som väntar. Bland mycket annat.

Ni hör podden via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2018/12/14/103-toppar-floppar-och-forstarkningar/