Foto: Bildbyrån

Lagets kanske bäste spelare stod redan uppsatt på skadelistan. I fredagens derby tvingades ytterligare två nyckelspelare kasta in handduken skadade. Det ser onekligen ut som att Vimmerby kommer bli tvingade att värva å det raskaste.

Tranås virvlade förbi Vimmerby i en intensivt imponerande derbydans och fick återigen mark under fötterna efter fyra raka nederlag i den södra Allettan. Man var det odiskutabelt bästa laget i fredagskvällens derby.

Men minst lika mycket fokus, om inte mer, hamnade på en oerhört onödig tackling i den första perioden.

Hemmabacken Robin Johansson klev fram och tacklade Vimmerbys nyckelpjäs Pontus Johansson i huvudet på ett klart vårdslöst sätt. Domare Alexander Österberg var alert och hade naturligtvis inget annat val än att skicka syndaren till duschen.

 


(tacklingen finns att se 1.40 in i klippet)

 

Baserat på tidigare avstängningar för liknande grejer under säsongen ska nog inte Tranås räkna med att kunna nyttja den fysiske backen under en överskådlig framtid. Jag skulle kunna tänka mig att det blir mellan sex och åtta matchers avstängning för tjuvsmällen och det ska det vara också.

Men situationen är betydligt värre för Vimmerby.

Det i sina bästa stunder så framgångsrika laget börjar se väldigt tunt ut. Ambitionen att haka på den absoluta toppen blir svår att leva upp till om det inte tillförs nytt blod å det raskaste.

Som om det inte räckte med att Pontus Johansson tvingades lämna Tranås-derbyt med hjärnskakningssymptom efter den nämnda tacklingen klev även finländaren Henri Fomin av efter en smäll. Båda kan bli borta åtminstone en liten tid och sedan tidigare saknar ju Vimmerby en av sina allra viktigaste spelare i Jakob Karlsson som brutit en handled.

Karlsson och Johansson är toppspelare på Hockeyettan-nivå. Fomin har definitivt inte gjort bort sig sedan han tog klivet in i laget.

Vi snackar alltså en kedja med ordentlig spets som Vimmerby tvingas klara sig utan och som tvingar laget att gå på ett tunt manskap.

Räkna med att det kommer värvas den närmsta tiden.