Nyheter
MJÖRNBERG: Rykten om osignade spelare – vissa är klara
ANNONS

När lågsäsongen nu tar över med full kraft och det stundar härliga sommartider är det fortfarande ett helt gäng så kallade spetsspelare som går osignade. Det kommer garanterat plaska ganska ordentligt innan säsongen drar igång till hösten.

Midsommar har blåst förbi och silly season-tempen börjar mer och mer svalna. Nu väntar ungefär en månad av ganska mycket stiltje och rent krasst kan man väl generaliserande säga att merparten av de starka namn som fortfarande går osignade antingen går på a-kassa (och därmed presenteras efter semestern) eller går i tankar om att lägga av.

Det är bara att slå upp ”free agent frenzy” på eliteprospects och börja fundera. För det är ju trots allt så att många ganska potenta spelare fortfarande inte har presenterats av nya klubbar.

Men rykten och uppgifter cirkulerar ju så klart även om tempen börjar svalna och spekulationer är alltid kul.

Niklas Lihagen ryktas vara klar för Köping, Fredrik Falk ryktas vara lovad en öppning i Huddinge om tryouten i Vita Hästen skulle bli misslyckad, Enköping-backen Wilmer Lindblad har pekats ut som en annan back aktuell för en tryout i Norrköping, Karl Pearson uppges ligga nära Forshaga om han bestämmer sig för att den civila tillvaron tillåter mer spel, Alexander Kovalonok har haft intensiva samtal med en klubb som vill till Allettan, Jesper Åkerman tycks trots kontrakt lämna HC Dalen och dra till Österrike, Patrik Elfsberg och Mariestad uppges ha haft vissa samtal samtidigt som allt pekar på att Albin Sethsson inte blir kvar, Vännäs Petter Segersten gör sin aspirantutbildning som polis och missar nog delar av hösten vilka han än väljer att lira för, det mesta talar för att Mattias Åkesson och Troja/Ljungby fortsätter att kampera ihop även om inget ännu kommunicerats, Max Lalander ligger förmodligen ganska nära en fortsättning i Lindlöven och så vidare och så vidare…

Det kommer så klart dyka upp en och annan nyhet även om lågsäsongen nu drar in och de flesta kring hockeydammen kommer försöka unna sig lite sommarledigt.

Men sommar betyder ju också listsäsong och i vanlig ordning har jag börjat preppa för att traditionsenligt kunna servera er det allra mest intressanta. När kalendern vänder blad från juni till juli kommer rankinglistorna att börja sippra ut och förgylla sommaren.

Precis som podden. Ikväll spelar jag och maestro Skoglund in ett nytt avsnitt (ute till det härliga morgonjavat imorgon) och vi kommer enträget att gnugga på även under sommaren om än kanske inte riktigt med lika tät uppdateringstakt som varannan vecka.

Hockeyettan stannar, men inte helt…

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch