NHL
NHL-resan: Bombhundar, Hivju – och framme i New York
ANNONS

Dag 1 – 23/10 New York, USA

Dag 1 av 67 avklarad.

Förutsättningar inför dag 1:
– Flyg till Stockholm – New York via Oslo
– Träffa gammal barndomskompis
– Rangers vs Arizona @ Madison Square Garden

Resultat dag 1:
Tillsammans med några betydligt mer erfarna journalister sitter jag kvar i pressrummet på Garden och skriver mitt första ”riktiga” blogginlägg. Rangers – Arizona slut 3-2.

En lång dag. Det har varit många intryck. Jetlag. Mosig i huvudet.

Klockan 04:30 lokal tid söndag 23 oktober ringde klockan hemma i Stockholm. Det var dags att påbörja NHL runt på 67 dagar!

08:00 lyfte SAS-maskinen från Arlanda för att ta mig till Oslo och byte för flighten till New York. Det blev dramatik innan vi ens hade lättat från svensk mark. Planet försenat på grund av en kvarglömd väska från flighten innan. Det var fullt pådrag med polis, säkerhetsvakter och bombhundar. Ett enormt gäng på 130 svenskar med anslutningsflyg från Oslo till Miami började skruva på sig. Jag hade större marginaler. En dryg halvtimme försenade satte vi äntligen kurs mot Oslo. Gänget med Miami i sikte kunde andas ut.

Väl i Oslo sprang jag in i Kristofer. Inte vilken Kristoffer som helst utan Kristofer Hivju. Känd från Game of Thrones, kan man utan överdrift påstå. Även om rollen som ”Gunvald” i de senaste Beckfilmerna imponerar. Medan Hivju tog sitt pick och pack och flög till Istanbul satte jag mig på SAS-kärran, lämnade regn och rusk bakom mig och drog till New York.

På plats i New York möttes jag av en halvöppen väska på bagagebandet. Extra otur att det var min väska. Ena låset trasigt. Det blir ett grovt sidospår i bloggen och se om jag får någon ersättning för att köpa en ny väska. Fortsättning följer.

Kärt återseende med min gamla barndomskompis Anders Melin. I dag journalist på Bloomberg och baserad i New York. Den före detta elitsimmaren ställer upp med boende och det är jag väldigt väldigt glad och tacksam över. På Manhattan dessutom, bara en sådan sak. Frågan är om han inte kandiderar till att bli nästa Kung i New York. Så många år har Henrik Lundqvist inte kvar ändå. Tiden talar för Anders.

Sex timmar från touchdown på Newark till att pucken skulle släppas i Garden tyckte jag var gott om tid. Det var det inte.

Så var det äntligen dags. Day 1. Game 1. Rangers vs Arizona. Hank vs OEL.

På plats i världens mest kända arena en knapp timme innan nedsläpp. Alldeles för lite tid såklart. Fanns mycket att se och utforska men i dag begränsat med tid.

Jag tror aldrig en hockeymatch har gått så snabbt. Det var ingen sprudlande underhållning som vi i ladan på åttonde avenyn bjöds på (lånat uttryck från Per Bjurman).

Rangers vann som bekant vann med 3-2 men det var knappast någon match vi minns om hundra år.

Däremot är det en match och en upplevelse som för alltid kommer finnas kvar hos mig. Att för första gången få vara på plats i Garden var något väldigt speciellt. Det var dock nära hockey på Garden redan 2010 men en turné med Madonna grusade de planerna. Bättre lycka den här gången alltså.

På pressläktaren fanns den ena höjdaren efter den andra. Självaste Per Bjurman från Aftonbladet tog hand om mig på ett utmärkt sätt. Att jag dessutom blev omnämnd i Bjurmans blogg är stort. Riktigt stort. Utan tvekan en av dagens höjdpunkter. Dagens tips är, för er som inte redan gör det att, att följa NHL-bloggen på Aftonbladet signerad Bjurman. Det är klass och underhållning rakt igenom.

I omklädningsrummet efter matchen satt en Henrik Lundqvist som mest var nöjd över två poäng. Oscar Lindberg som gjorde comeback efter skada tyckte det kändes okej gjorde ungefär samma analys som Lundqvist.

Hög tid att avsluta dagens inlägg. Dags att slå ihop datorn och lämna Gardens pressrum för den här gången. Presskaffet får för övrigt 5/5. Klass även där.

Imorgon (måndag 24/10) går solen som vanligt upp över Manhattan. Tro det eller inte men det är faktiskt en dag två utan NHL-match på schemat. Snudd på skandal. Nåja. Det blir ett tillfälle att fixa saker som ska underlätta vardagen de resterande 66 dagarna. Amerikanskt mobilnummer och andra trevliga inköp står på agendan.

Så här långrandig kommer jag inte vara i fortsättningen. Det var en dag med många intryck. Precis som för Rangers har den här resan börjat mycket bra.

Bloggen är tillbaka imorgon. Flaggar redan för tisdagens drabbning mellan New Jersey och Arizona där undertecknad finns på plats.

Trevlig måndag till er alla!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch