• Publicerat 16 februari, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Anton RödinFoto: All Over Press

Skadehelvetet vill inte ta slut för Anton Rödin. Den 7 februari kom beskedet att han tvingats genomgå en ny knäoperation. Årets säsong är därmed över. Ett hårt slag för Rödin, som stöttas av flera NHL-svenskar.
– Det är tufft för honom men han håller huvudet högt, säger lagkamraten Henrik Sedin till hockeysverige.se

Den 23 december gjorde Anton Rödin äntligen debut i NHL med Vancouver. Knäskadan han ådrog sig i SHL säsongen 15/16 skulle slutligen vara helt återställd. Men efter bara tre matcher med Vancouver visade det sig att han behövde genomgå en ny knäoperation. Rehaben beräknas ta cirka sex månader och som Hockeysverige rapporterat om tidigare är säsongen över.
– Väldigt tungt. Det är synd om honom. Han kom tillbaka och spelade någon match men det kändes inte riktigt bra. Det är tufft för honom men han håller huvudet högt. Han fortsätter att kämpa och sliter så han kommer att komma tillbaka, säger Henrik Sedin och fortsätter.
– ”MVP” i Sverige i fjol och sen hände det här liksom, det är tufft.

 Även Loui Eriksson är lagkamrat med Rödin och han säger följande.
– Han har varit runt oss hela säsongen. De har diskuterat fram och tillbaka om de skulle operera eller inte. Nu fick han göra det. Det var nog ändå bra för honom att få det fixat, han har haft ont.
– Jag hörde att det gick bra med operationen och allting så jag hoppas att han kommer tillbaka snart.

Jakob Silvferberg tillhör som bekant Anaheim i NHL. 26-åringen spelade dock många säsonger tillsammans med Rödin i Brynäs.
– Det är såklart väldigt tråkigt. Jag sa att det skulle vara jätteroligt att se honom den här säsongen med det året han hade bakom sig i SHL. Jag trodde verkligen han skulle ta en plats i NHL i år men det är såklart svårt när man är skadad.
– Jag hoppas han får nytt förtroende. Jag hoppas de skriver ett nytt kontrakt med honom så att han får chansen nästa år.

 Som Silfverberg är inne på skrev Anton Rödin bara ett års kontrakt med Vancouver. Det gör framtiden väldigt osäker.
– Vi får se vad som händer, det är svårt att säga, säger lagkaptenen Henrik Sedin.

Enligt Henrik Sedin mår Rödin bra, trots omständigheterna.
– Han håller humöret uppe bra tycker jag. Det är imponerande att se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *