Nyheter
NHL-RESAN: Framspelaren blev målskytt – Wennberg sänkte Rangers: ”Hoppas vi spelar här snart igen”

Alexander Wennberg är het – fråga bara Henrik Lundqvist. När Columbus i natt besegrade New York Rangers med 5–2 gjorde 22-åringen två nya mål på ”Henke”. Wennbergs målkalas kom inte helt oväntat. När lagen möttes i slutet på januari stod Wennberg för 1+2 och fick Henke utbytt.
– Det är svårt och säga vad det är för något. Men att man lyckas göra mål och att det är Lundqvist som står, det är ganska kul, säger en leende Wennberg, som nu har sex poäng på sina tre senaste matcher, till hockeysverige.se.

NEW YORK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Columbus rivstartade matchen och tog ledningen redan efter dryga minuten. Det var såklart Alexander Wennberg som direkt höll sig framme och snyggt styrde in 1–0 bakom Henrik Lundqvist.
– Vi kände att vi ville komma ut starkt redan från början. Rangers är ett riktigt bra lag och att få utdelning på en gång var otroligt skönt både för egen del och för laget, säger Wennberg.

Rangers kvitterade omgående till 1–1 genom Rick Nash, men säg den glädje som varar för evigt. Strax därefter tog Columbus istället ledningen igen. Cam Atkinson satte 2–1 i powerplay och då hade klockan inte ens passerat sju minuter i första perioden.

Matchen stod sedan och vägde lite och det var då han klev fram igen. I en kaosartad sekvens i mitten på andra perioden lyckades svensken trycka in sitt andra mål för kvällen. Efter Wennbergs mål till 3–1 orkade Rangers inte resa sig. I stället kunde bortalaget gå ifrån till 4–1 i början på tredje. I slutminuten gjorde båda lagen ett varsitt mål och slutresultatet skrevs till 5–2 för Columbus.
– Jag har en bra form här i Madison Square Garden så hoppas att vi spelar här snart igen, säger Wennberg och ler brett efter att nu ha samlat ihop sex poäng (2+4) på sina tre senaste matcher.

”KUL ATT SE ATT HAN LEVERERAR”

Columbus fortsätter med andra ord att imponera. Mindre än ett dygn efter 7–0-krossen mot Islanders var segern mot Rangers ännu en tung skalp. Som grädde på moset innebär segern att Columbus klättrar förbi Rangers i tabellen. Laget har dessutom två färre spelade matcher.
– Det var bra. Alltid viktigt att vinna över divisionsrivalerna. Det var viktiga två poäng, säger William Karlsson.

Även Karlsson slog sig in i poängprotokollet genom en assist på målet som betydde 5–1. Men det här var Alexanders Wennbergs match. De två målen gör att centern nu har gjort åtta poäng på de fem senaste matcherna.
–  Det är kul och se att han levererar i de här viktiga matcherna, berömmer Karlsson.

Hur långt kan det här laget gå tror du?
– Ja, jag vet inte. Vi siktar mot stjärnorna så får vi se hur långt det räcker.

Det var för övrigt en mycket välklädd Alexander Wennberg som mötte pressen efter matchen. Nästan så man kunde tro att han skulle iväg på en reklaminspelning för ett specifikt schampomärke.

Inte nog med att du gjorde två mål på honom, ska du sno ”Henkes” jobb nu också?
– Haha! Nej, det lär jag nog inte göra. Han sitter nog stensäkert. Det är väl Joel som håller på att sno det, säger Wennberg och skrattar.

För Wennberg och kompani väntar nu bortamatch mot Montréal på tisdag. Även Rangers har sin nästa match på tisdag. För deras del står Washington för motståndet på hemmaplan.

N Y Rangers – Columbus 2–5 (1–2, 0–1, 1–2)
N Y Rangers: Rick Nash (18), Jesper Fast (5) (Oscar Lindberg).
Columbus: Alexander Wennberg 2 (12), Cam Atkinson 2 (29), Josh Anderson (14) (William Karlsson).