Nyheter
NHL-RESAN: Bearnaisesås, Cehlárik och pappor – här är mina tre bästa ögonblick från andra resan
ANNONS

Snipp, snapp, snut – NHL-resan 2 är slut. Men misströsta inte. Redan den 9 mars inleds en ny resa med start i Edmonton. I det här inlägget ger jag er de tre bästa ögonblicken från mitt senaste äventyr i Nordamerika.

3) Jonathan Ericsson: ”Det är något jag har saknat”
Innan avresa kändes det aningen långsökt att jag skulle stå och snacka bearnaisesås med en NHL-spelare. Men sen fick jag nys om att Jonathan Ericsson ska lansera sin egen variant i Nordamerika. En kul idé tyckte undertecknad och tog ett snack med Detroit-backen om projektet. En frustrerad Ericsson saknar helt enkelt en riktigt bra bea, och vem kan egentligen klandra honom? Lika bra att ta saken i egna händer, tänkte 32-åringen. I intervjun pratade han passionerat om affärsplanerna och såsen finns förhoppningsvis till försäljning under våren. ”Han är en väldig finsmakare”, berättade en förväntansfull Gustav Nyquist.

2) Peter Cehlárik: ”Jag vill tacka för allt stöd” 
En annan höjdpunkt hämtar jag från mitt besök i Boston. Peter Cehlarik fick göra NHL-debut under mitt besök i staden. Det var ett möte som hade något alldeles extra. Jag fick träffa en smått lyrisk Cehlarik och man såg i hans ögon att det han drömt om hela livet precis hade inträffat. Den tidigare Luleå-spelaren fick dessutom göra sina första poäng i världens bästa liga. I sin andra match och inför föräldrarna på läktaren stod han för dubbla assist. Dessutom skickade han iväg ytterligare en passning i form av en hyllning till Luleå HF och dess supportrar. ”Jag vill tacka för allt stöd”, sa Cehlarik bland annat.

1) Erik Karlsson:”Det är kul att man kan ge tillbaka lite i alla fall”
Höjdpunkt nummer ett är en hyllning till alla idrottsföräldrar. En hyllning till alla som gör de möjligt för sina barn att få idrotta. När Ottawa besökte New Jersey hade de med sig spelarnas pappor på den årliga far och son-resan. Bloggen fick känslosamma intervjuer med både Erik Karlssons pappa Jonas och Fredrik Claessons farsa Kenneth. De ställde upp på intervjuer, precis som de alltid ställt upp för sina söner. ”Man är superstolt”, berättade en lyrisk Kenneth Claesson som fick se sin son live i NHL för första gången. ”Det är kul att man kan ge tillbaka lite i alla fall, sa Erik Karlsson. Orden från världens bästa back tycker jag talar för sig själv.

Det här var mina bästa minnen från del 2 av NHL-resan. Den 9 mars är bloggen tillbaka och den här gången börjar NHL-resan sitt tredje äventyr i Edmonton. Calgary, Montreal, Toronto och New York är några andra troliga stopp på nästa resa. Men med tanke på slutspelet kommer att stå för dörren då är resrutten inte spikad.

Stort tack till alla som följt resan och engagerat sig. Kontakta mig gärna på Twitter (@EdmanAnton) eller via mail, edman.anton@gmail.com.

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch