• Publicerat 13 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Oscar Klefbom.Foto: Daniel Lea/CSM/REX

Edmonton Oilers är på väg mot slutspel efter tio säsongers frånvaro. Men efter tre raka förluster på hemmaplan är man ett jagat byte. I natt föll McDavids mannar med 1-4 mot Montreal och laget är nu nere på en Wild Card-plats.
– Vi har fortfarande allt i egna händer, säger Oscar Klefbom till hockeysverige.se efter matchen.  

EDMONTON (HOCKEYSVERIGE.SE)
I natt blev det en ny tung förlust för Edmonton hemma i skrytbygget Rogers Place. Hemmalaget hade ledning 1–0 inför tredje perioden men lämnade isen med förlust 1–4.
– Otroligt snöpligt när vi har 1–0 mot ett bra lag som Montreal, konstaterar den svenska backstjärnan Oscar Klefbom.

Klefbom var minst sagt i händelsernas centrum. Backen spelade 23 minuter och styrde in en puck i mål. Dessvärre var det i egen kasse och målet betydde matchavgörande 2-1 för Montreal.
– Jag ser inte ens pucken. Jag känner bara att den träffar uppe vid skaftet och så ser jag hur pucken dalar ribba in.
– Det finns ingenting man kan göra. Det är bara jävligt surt att det händer just vid det tillfället. Det står och vägar och vi har 1–1. Det är grymt surt.

Edmonton har åkt ned på wild card-plats i Western Conference. Trenden är oroande med tre raka förluster. Nu gäller det för laget att vända sin negativa trend. Även om det fortfarande är sju poäng till närmast jagande lag utanför slutspel.
– Vi har snackat en del om det. Det finns liksom ingen annan väg om vi ska ta oss till slutspel. Vi sitter fortfarande i en jävligt bra situation. Tidigare år har vi varit avhängda för länge sedan. Vi har fortfarande allting i egna händer, att vända på det här och göra det till någonting bra.

”VI SKA TA OSS UR DET HÄR”

Efter matchen mot Montreal träffade Hockeysverige även en mycket besviken Adam Larsson. Tillsammans med kollegan Klefbom får svenskarna stort förtroende och leder lagets defensiv.
– Vi ska ta oss ur det här. Vi peakar hellre lite senare än nu men självklart skulle vi vilja vinna matcher. Men det är så det går just nu. Vi måste bara hålla huvudet högt.
– Jag tycker ändå att vi gör en helt okej match. Något att bygga vidare. Det såg väl bättre ut i dag än det har gjort på länge, säger Larsson.

Vid bortalagets omklädningsrum står den tidigare Frölunda-spelaren Artturi Lehkonen och smaskar på en pizzaslice. Han meddelar att den smakar riktigt bra, speciellt efter en så pass viktig seger.
– Det var en riktigt bra seger för oss. Vi hittade en väg tillbaka från underläge och det var viktigt för oss, säger Lehkonen på svenska och tar en till tugga av pizzan.

SJU SEGRAR PÅ ÅTTA SENASTE MATCHERNA

Efter att Claude Julien tog över laget i mitten på februari har klubben lyft sig rejält. På de åtta senaste matcherna har Montreal sju segrar.
– Vi har fått ett helt annat självförtroende, konstaterar Frölundas guldhjälte från fjolåret.

För Edmonton väntar nu närmast hemmamatch mot Dallas på tisdag natt.
– Det kommer bli en nyckelmatch, absolut. Den matchen kommer bli, inte avgörande, men det är viktigt för oss att komma tillbaks och få lite självförtroende och lite ”go” i laget igen. Nu så har det studsat emot några gånger, säger Oscar Klefbom avslutningsvis.

Som Oscar Klefbom tidigare var inne på så har Edmonton fortfarande allt i egna händer – och man har Connor McDavid i laget. Superstjärnan är med sina 75 poäng ensam ledare i poängligan.

Edmonton – Montréal 1–4 (0–0, 1–0, 0–4)
Edmonton: Milan Lucic (15).
Montréal: Paul Byron 2 (18), Max Pacioretty 2 (33).