• Publicerat 14 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
John Klingberg vill spela VM.Foto: All over press

John Klingbergs Dallas missar med största sannolikhet slutspel. Klingberg siktar dock på att förlänga säsongen på annat sätt. Den offensivt skickliga backen vill spela VM med Tre Kronor i maj.
– Det är alltid kul att få vara med och representera sitt landslag säger han till hockeysverige.se

Hockeysverige träffar John Klingberg inför nattens match mot Edmonton Oilers. Där ger den svenska backen glädjande besked kring landslaget. John Klingberg vill spela VM i maj.
– Jag kommer att ställa upp om man är hel och frisk. Det är alltid kul att få vara med och representera sitt landslag och en chans att vinna så många titlar som möjligt.

Med 14 matcher kvar av grundserien har Dallas 13 poäng upp till en slutspelsplats. Det lär alltså inte bli någon Stanley Cup för Klingberg i vår, men däremot ett VM med Tre Kronor.
– Det hade varit roligt att få vara med i VM. Sen är det inte helt kört här även om det ser jättetufft ut. Man får ta det dag för dag men jag kommer i alla fall att åka och försöka förlänga säsongen med att spela i landslaget om jag får chansen till det.

Klingberg hade en suverän fjolårssäsong och producerade 10 mål och totalt 58 poäng. Det räckte till en fin femteplats i backarnas poängliga. Årets säsong har varit desto tyngre för 24-åringen. Av disciplinera skäl blev Klingberg till och med bänkad i november. Från december och framåt har den offensivt duktiga backen hittat tillbaka till gammal god form. Efter 66 matcher i år har Klingberg svarat för 11 mål och 29 assist.

Årets VM avgörs i Köln mellan den 5 – 21 maj. När World Cup avgjordes i augusti fick Klingberg ingen plats i Tre Kronors trupp. Glädjande nog finns fortfarande suget efter landslaget kvar hos backen. Sedan tidigare har båda NHL-stjärnorna Gabriel Landeskog och Oliver Ekman-Larsson gett klartecken för spel med Tre Kronor i VM.