• Publicerat 15 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
MÅLSKYTT IGEN. Oscar Klefbom sköt säsongens tolfte mål mot Dallas.Foto: Walter Tychnowicz-USA TODAY Sports

Äntligen Edmonton! Efter tre raka förluster på hemmaplan lossnade det ordentligt för Oilers i natt. Laget mosade ett blekt Dallas med hela 7–1. Samtidigt firade hemmafansen med att låta vågen rulla runt i mäktiga Rogers Place.
– Det var en bra och viktig seger för gruppen och verkligen känna hur bra vi kan vara, säger Adam Larsson till hockeysverige.se.

EDMONTON (HOCKEYSVERIGE.SE)
Ibland är hockey en märklig sport. Edmonton har de senaste två matcherna spelat bra men pucken har inte studsat rätt. I natt lossnade plötsligt allt mot ett i och för sig mycket blekt Dallas. Redan efter första perioden hade hemmalaget skaffat sig en ledning med 2–0. Oscar Klefbom bombade in det viktiga 2–0-målet från blålinjen i powerplay.
– Han har ett riktigt bra skott så det är inte första gången han gör ett sånt där mål. Det är kul och se, berömmer backkollegan Adam Larsson.

När andra perioden var över hade hemmalaget skaffat sig en ledning med hela 5–1. Enda orosmolnet i mittenperioden var att Oscar Klefbom fick en puck på halsen som krävde tillsyn.
– Han fick en puck på halsen men han spelade ju vidare. Han gick bara in för att kolla till sig, sen var det lugnt efter det, berättar Larsson.

I tredje utökade Edmonton ledningen ytterligare och slutresultatet skrevs till hela 7–1. Vem punkterade matchen? Givetvis superstjärnan Connor McDavid.

OM KLEFBOMS OTÄCKA INCIDENT: ”BEHÖVDE KOLLA UPP DET”

Adam Larsson var nöjd att laget är tillbaka på vinnarspåret. Samtidigt är 24-åringen tydlig med att segern bara är ett steg på vägen mot en slutspelsbiljett.
– Det är egentligen bara vinster som räknas nu för oss. Men det var en bra och viktig seger för gruppen och verkligen känna hur bra vi kan vara. Det var ett steg i rätt riktning.

Edmontons huvudtränare Todd McLellan bekräftar att allt är lugnt med Klefbom, även om svensken inte var tillgänglig för media efter segern.
– Han fick en puck upp mot halsen och behövde kolla upp det, förklarar McLellan på presskonferensen.

I och med nattens seger hakar Edmonton på toppkonkurrenterna i Pacific Division. Samtidigt behåller man avståndet ned till lagen som jagar bakom. Nästa match för Edmonton är hemma mot Boston natten mot fredag svensk tid.

Otroligt nog var kvällens fetaste vinst inte Edmontons 7–1-seger. Matchens 50/50-lotteri slutade med att en ensam vinnare gick hem med imponerande 62 000 dollar, vilket motsvarar cirka 415 000 svenska kronor. Då var det ändå omkring 20 000 dollar lägre än i helgen.

Edmonton – Dallas 7–1 (2–0, 3–1, 2–0)
Edmonton:
Benoit Pouliot (6), Oscar Klefbom (12), Darnell Nurse (4), David Desharnais (6), Patrick Maroon (22), Ryan Nugent-Hopkins (14), Connor McDavid (24).
Dallas: Brett Ritchie (12).