• Publicerat 17 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Patrick Maroon.Foto: Perry Nelson-USA TODAY Sports
Elva mål, två slagsmål, mål i boxplay, mängder med chanser och underhållande spel. Nattens match mellan Edmonton och Boston och duellen mellan poängkungarna Connor McDavid och Brad Marchand blev något alldeles extra. Hemmalaget Edmonton drog det längsta strået och kunde till slut vinna med 7-4 i en helt galen match.
– Två hemmamatcher i rad där vi gör sju mål. Det trodde jag inte skulle hända i morse men det var trevligt, säger tränaren Todd McLellan på presskonferensen efter matchen. 

EDMONTON (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det blev som sagt en galen tillställning i Rogers Place. Edmonton rivstartade och gick upp till en 3-0 ledning efter mindre än tio minuters spel. Patrick Maroon var glödhet och svarade för hemmalagets två första mål.
– Vi fick en riktigt bra start vilket vi pratade om innan, säger tvåmålskytten Maroon till hockeysverige.se

Till slut vaknade även Boston och som så många gånger förr den här säsongen var det Brad Marchand som låg bakom Bostons två reduceringsmål. Men innan första perioden var över skulle Edmonton utöka till 4-2 genom Anton Slepysjev.

I andra perioden fick Edmonton powerplay men det var Boston som gjorde mål och reducerade till 3–5 genom Dominic Moore. Publiken hade knappt förstått vad som hände innan Edmonton kontrade och gjorde sitt sjätte mål i matchen. 6–3 på tavlan och då återstod mer än halva matchen.

Att komma tillbaka från 3–6 blev för tufft för bortalaget. Chanserna saknades inte för en reducering men till Bostons förtvivlan fick man i stället se på när Milan Lucic utökade Edmontons ledning till 7–3. Det verkade även bli ställningen efter två perioder.  Men med 31 sekunder kvar pricksköt David Krejci in 4–7 i spel fem mot tre. Bortalaget hade du även bud på 5-7 innan perioden var slut.

3–3 MELLAN POÄNGKUNGARNA McDAVID OCH MARCHAND

Sista perioden blev otroligt nog mållös. Hemmalaget kunde skickligt och på ett effektivt sätt spela av tredje perioden. Med tre minuter kvar gjorde dock Boston ett sista försök genom att plocka ut målvakten. Det gav ingen utdelning för varken Boston eller Edmonton och slutresultat skrev alltså till 7-4 i en mycket sevärd tillställning.
– Vi har fyra kedjor som producerar. Om inte de två första producerar så hjälper tredje- och fjärdekejdan till och visar vägen, säger Maroon från omklädningsrummet.

Connor McDavid stod för tre assist i matchen men fick lämna isen mållös. Under de två senate matcherna är det i stället många olika spelare i Edmonton som har klivit fram och gjort mål, något McDavid gillar att se.
– Killarna kan känna sig riktigt nöjda med sig själva. Det är viktigt att de mår bra och har självförtroende. Jag tror att de två senaste matcherna har hjälpt till med det för en hel del av killarna.

Trots tre poäng får McDavid nöja sig med att just nu vara tvåa i poängligan. Bostons Brad Marchand svarade även han med att göra tre poäng vilket gör att båda nu står på 79 poäng. Marchand har dock gjort fler mål (37) vilket gör att han rankas högre.

I och med nattens seger klättrar Edmonton förbi rivalen Calgary upp till tredje plats i Pacific Division. Nästa match för Edmonton är på lördag mot Vancouver, även den matchen spelas i Rogers Place.

Vinsten i 50/50-lotteriet blev finfina 71 390 dollar, och nej, jag vann inte i natt heller…

Edmonton – Boston 7–4 (4–2, 3–2, 0–0)
Edmonton: Patrick Maroon 2 (24), Benoit Pouliot (7), Anton Slepysjev (4), Ryan Nugent-Hopkins (15), Leon Draisaitl (24), Milan Lucic (16).
Boston: David Pastrnak (31), Brad Marchand (37), Dominic Moore (10), David Krejci (20).