• Publicerat 19 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Mattias JanmarkFoto: Getty Images

Mattias Janmark opererade knät i september och har så här långt missat hela säsongen med Dallas. Enligt prognosen förväntades han bli borta till åtminstone april. Nu slår Dallas huvudtränare fast att Janmark definitivt inte kommer spela den här säsongen, även om rehabiliteringen går framåt.
– Han kommer förmodligen att träna med laget nästa vecka, men jag tror inte att han kommer att spela mer i år, säger tränaren Lindy Ruff till hockeysverige.se

Det var nog en hel del som höjde på ögonbrynen när Mattias Janmark förra säsongen tog en ordinarie plats i Dallas. Forwarden gjorde dessutom väldigt bra ifrån sig under säsongen som rookie. 24-åringen noterades för 15 mål och sammanlagt 29 poäng på 73 matcher.

Den 30 september kom så chockbeskedet att Janmark tvingas till en knäoperation. Den tidigare AIK- och Frölunda-spelaren beräknades bli borta till åtminstone april, det vill säga hela årets grundserie. Nu meddelar dock Dallas huvudtränare Lindy Ruff att svensken inte kommer att komma tillbaka till spel i år.  Det gäller oavsett om Dallas går till slutspel eller inte. På en direkt fråga ger Ruff ett svar som knappast går att misstolka.

Om ni går till slutspel, finns det någon chans att Janmark kan spela?
– Nej.

Enligt lagkamraten John Klingberg går dock rehabiliteringen enligt plan.
– Ja, det tror jag. Jag tror att han kommer behöver göra ett ingrepp till, bara för att rätta till en liten grej. Men det vet jag inte riktigt.

Klingberg lider med lagkamratens situation. Han är dock tydlig med att Janmark inte ska stressa för att komma tillbaka, även om han är saknad.
– Man ska veta att det han fick inte var så roligt, det var ganska allvarligt. Det är bättre att försöka få ordning på det där istället för att karriären skulle vara över om du går på för tidigt. Det känns viktigt och det känns viktigt för vårt lag också. Både han och Hemsky (Ales) har vi saknat ganska mycket i år med deras fart.

Att Dallas ska nå en slutspelsplats är dock föga troligt. Med elva matcher kvar av grundserien har klubben 13 poäng upp till en slutspelsplats. En minst sagt tuff uppgift, med andra ord.