• Publicerat 23 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Victor Rask och Elias Lindholm.Foto: Cal Sport Media / Alamy

Tre Kronor ser ut att kunna få ett riktigt starkt lag till årets VM. Nu meddelar ytterligare tre NHL-spelare att de gärna åker till Köln i maj för att representera Sverige. Carolina-svenskarna Elias Lindholm, Victor Rask och Eddie Läck säger till hockeysverige.se att de vill spela VM.
– Det vore kul att få spela för Sverige, säger Lindholm när vi träffar honom i Montréal.

MONTRÉAL (HOCKEYSVERIGE.SE)
Som hockeysverige.se tidigare avslöjat så vill Dallas-backen John Klingberg gärna spela årets VM. Även andra meriterade NHL-spelare som Gabriel Landeskog och Oliver Ekman Larsson har varit positiva att åka till VM 2017 i Köln. Om Carolina Hurricanes missar slutspelet i Stanley Cup kan alltså ytterligare tre NHL-spelare ansluta till Tre Kronors trupp.

Elias Lindholm spelade VM 2015 och gör i år sin bästa säsong någonsin i NHL rent poängmässigt. 22-åringen är sugen på att spela VM även i år, förutsatt att Carolina inte går till slutspel.
– Det full fokus på de sista elva matcherna här sen får vi se. Men skulle förfrågan komma och vi inte har klarat slutspel så absolut, det skulle vara kul att ställa upp.
– Jag känner mig ganska fräsch i kroppen och det har fungerat rätt bra nu på slutet också. Det vore kul att få spela för Sverige, säger Lindholm som har gjort poäng i åtta raka matcher.

Lindholms lagkamrat Victor Rask är också sugen på VM-spel. Även han spelade VM 2015.
– Vill dom att jag ska vara med och vi inte är med i slutspel och jag är hel så tackar man ja, meddelar Rask.

”VET ATT DET ÄR MÅNGA BRA SVENSKA MÅLVAKTER”

I Carolina finns även målvakten Eddie Läck. 29-åringen har haft en tuff säsong med bland annat dubbla hjärnskakningar och han har haft svårt att få speltid. Nu ser det glädjande nog ut som att Läck börjar hitta formen igen. På sina fyra senaste matcher har svensken tre segrar. Även Läck meddelar att han är intresserad av att representera Tre Kronor i årets VM.
– Det hade varit kul. Men jag vet att det är många bra svenska målvakter här över. Jag vet väl att jag inte direkt är överst på listan efter starten jag hade på den här säsongen och allting.
– Det är väl bara att se vad som händer. Jag var borta tre månader med hjärnskakning så det hade varit kul att få förlänga säsongen lite, men ja, vi får se, säger Läck.

Om frågan kommer råder det dock inga tveksamheter att Läck vill åka.
– Absolut. Jag har varit sugen några år i rad. Det var väl två eller tre år sedan jag skulle åka men då var jag skadad i stället så då kunde jag inte. Förra året så var jag riktigt sugen men då blev jag inte uttagen. Det är bara att kriga på så får vi se vad som händer.

Årets VM avgörs i Paris och Köln mellan 5 – 21 maj. Tre Kronor spelar sina gruppspelsmatcher i Köln och första matchen är mot USA den 5 maj.

HÖGSANDER: Hur stort avtryck kommer Erik Karlsson att lämna efter sig?