• Publicerat 24 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Eddie LäckFoto: All Over Press

Eddie Läck hade en minst sagt tuff start på mars månad. Inför öppen ridå sågades målvakten av lagets huvudtränare Bill Peters. Men efter incidenten har Läck spelat fem matcher och vunnit fyra. I natt visade han återigen klass när laget vann borta mot Montreal med 4-1.
– Han har gjort ett riktigt bra jobb, säger coachen Bill Peters till hockeysverige.se.

Eddie Läcks storspel den senaste månaden gör att slutspelshoppet lever för Carolina. Nattens seger med 4-1 mot Montreal gör att laget nu bara har fem poäng upp till den sista slutspelsplatsen som just nu innehas av Boston. Boston har dessutom två fler spelade matcher än jagande Carolina. Efter vinsten fick Läck rejält med beröm av tränaren Bill Peters.
– Enastående. Han var riktigt bra, speciellt i andra perioden. Han gjorde några stora räddningar och var väldigt viktig för oss. Han har haft en riktigt bra period under de senaste 4-5 veckorna, säger Peters och fortsätter.
– Han har gjort ett riktigt bra jobb och jobbat väldigt hårt med David Marcoux ( lagets målvaktstränare) så jag får ge beröm till dom.  

Huvudpersonen själv var givetvis väldigt nöjd efter att ha hjälpt laget till ännu en seger.
– Det kändes bra. Det kändes som att vi hade jäkligt bra kontroll hela matchen. Jag hade inte så där jättemycket att göra men det kändes som att jag gjorde bra räddningar när jag behövde det, så det är kul, berättar Läck.

LÄCKert, eller hur vill du ha rubriken på den här intervjun?
– Haha! Nej, du får nog ta något med Rask eller Lindholm på rubriken, säger Läck och ler stort.

Hur har du mått efter incidenten med huvudtränaren?
– Jag har inte tänkt så mycket på det om jag ska vara ärlig. Jag har bara försökt att göra mitt.
– Alltså… om man ska vara krass så tycker jag väl inte att just den matchen som han pratade om, så tyckte jag faktiskt inte att jag spelade så dåligt. Jag tyckte jag spelade ganska bra hockey innan det. Så jag har försökt att inte lägga för mycket energi på det utan bara försökt tänka på mitt och komma igen och göra bra matcher.

Efter två hjärnskakningar och mycket annat strul ser det alltså ut som att Läck har hittat formen igen. Den svenska målvakten har sin förklaring till att spelet har lossnat.
–  Det är väl att jag får spela mer kontinuerligt tycker jag. Innan det så kanske jag spelade en match varannan vecka och då är det svårt att komma in i det. Det är kul att spela och det är mycket enklare att spela när man spelar mer kontinuerligt.

”Fantastiskt kul för honom”

Även lagkamraten Elias Lindholm berömmer Läcks spel den senaste tiden och speciellt insatsen i den senaste vinsten mot Montreal med 4-1.
– Grymt bra. Han tar det han ska och det är svårt att ta första målet. Dom chanserna som dom får så är han där och gör bra räddningar. Jag tycker det är kul för honom och fantastiskt roligt för honom att komma tillbaka efter skadan och spela grymt bra. Jag gläds med honom.

Hur har han mått efter sågningen från tränaren?
– Klart att det aldrig är kul att höra när tränaren går ut och sågar en så där i media. Jag försökte surra lite med honom och det är klart att det är tufft för vem som helst. Det är kul att han har gett svar på tal och spelat så bra som han har gjort. Jag gläds åt han och det är väldigt kul att han spelar så bra.
– Jag vet inte vad han hade för syfte med att såga men det kanske blev en liten, vad ska man säga, morot, och nu tycker jag han har spelat fantastiskt bra. Det var väl någon match han spelade bra innan den matchen han blev sågad.

Precis som Eddie Läck så har även Lindholm visat hög klass under mars månad. Nattens mål mot Montreal gör att 22-åringen nu har gjort poäng i nio raka matcher. Förhoppningsvis kan han fortsätta att producera poäng på löpande band.
– Så länge laget vinner så… Om det är så att jag behöver göra poäng för att laget ska vinna så får jag fortsätta.
– Men laget vinner och det är det viktigaste, sen skiter jag i hur det går för mig. Men det är kul att kunna bidra lite och hänga dit någon, säger en ödmjuk Lindholm.

För Carolina går nu jakten på slutspel vidare. Nästa match spelas borta mot New Jersey natten mot söndag svensk tid. Laget som kändes helt borträknade har nu fått vittring på slutspel.
– Det är kul att spela och en jäkla bra stämning i truppen och allting, säger Läck avslutningsvis