• Publicerat 26 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Erik Karlsson och Carey PriceFoto: All Over Press

I natt drabbade Montreal och Ottawa samman för tredje gången på åtta (!) dagar. Som vanligt var det tufft, tätt och underhållande mellan de två rivalerna. När krutröken lagt sig stod Montreal återigen som vinnare. Det var lagets tredje raka seger mot Erik Karlssons Ottawa.
– Det kommer alltid en ny match. Det är så vi måste se på det. Vi går vidare, säger Ottawas målvakt Craig Andersson till hockeysverige.se efter förlusten.  

MONTRÈAL (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var uppdukat för tidig divisionsfinal mellan Montreal och Ottawa i natt och vilken match det blev i Centre Bell. Publiken fick se en match med slutspelskaraktär där Montreal till slut kunde vinna med 3-1.

Ottawa inledde dock bäst men det var Montreal som tog ledningen. Erik Karlsson kunde från utvisningsbåset se när Shea Weber dunkade in 1-0 för hemmalaget i powerplay. Det här var slagskottens kväll och i början på andra var det Andrei Markovs tur att bomba in ett tungt slagskott bakom Craig Andersson i Ottawas mål och vips så stod det 2-0 till hemmalaget.

Det här var även en match där powerplay blev avgörande. Efter knappt sex minuter i mittenakten sköt Markov sitt andra mål för kvällen. Även det målet kom i powerplay och den 3-0 ledningen släppte aldrig Montreal. Bortalaget reducerade visserligen till 1-3 men närmare än så kom inte inte Ottawa.         – Det var en av dom matcherna när special teams fungerade väldigt bra för dom. Vi fick inte jobbet gjort i boxplay. Det börjar med att målvakten gör de avgörande räddningarna för killarna, säger Craig Andersson självkritiskt.        – Deras powerplay klickade i kväll och vi lyckades inte gör samma sak, förklarar målvakten.

Erik Karlsson om Norris Trophy: ”Ingenting som jag tänker på”

Erik Karlsson spelade nästan 28 minuter men fick för en gångs skull lämna isen utan poäng. Eftersom Brent Burns stod för en assist i nattens förlust borta mot Nashville betyder det att svensken har fem poäng upp till Burns som toppar backarnas poängliga. Många anser att årets Norris Trophy står just mellan Burns och Karlsson.
– Det är ingenting som jag tänker på. Jag menar vi spelar tuffa matcher här varje dag och har gjort hela tiden och vår mentalitet har varit hela tiden att ta det match för match, säger Karlsson till hockeysverige.se och fortsätter.
– Vi tänker inte på det individuella någonting utan i kväll spelar vi mot Montreal och på tisdag spelar vi mot Philadelphia. Så det är väl mest det fokusen ligger på. Sen efter säsongen, efter allting är slut så går man tillbaka och går igenom säsongen som den har varit.

Trots ett betydligt mer defensivt spelsystem under nya tränaren Guy Boucher har Karlsson fortsatt ösa in poäng framåt.
– Vårt system är väldigt defensivt och det har gett oss den succén som vi har haft i år på det sättet vi har spelat. Det har fungerat bra. Det handlar om att vinna matcher.
– Vare sig om vi spelar offensivt eller defensivt så tycker jag inte att det handlar så mycket om det. Utan vi har lyckats med det vi har gjort i år och det har fungerat bra för allihop, inte bara för mig. Vi har gjort det bra som en helhet så det känns riktigt bra.

Lagkamraten och backkollegan Fredrik Claesson spelade knappt 15 minuter i matchen mot Montreal. 24-åringen imponeras starkt av Karlsson, kanske främst hans utveckling i egen zon.
– Det är det som är lite kul och se under de åren när han kom över och sen tills nu. Han är en klippa där bak, alltså defensivt. Han blockar flest skott i hela ligan och verkligen köper systemet. Han är grym, berömmer Claesson.

Trots förlusten mot Montreal har Ottawa åtta poängs marginal ned till närmaste lag utanför slutspel. Det laget är för närvarande New York Islanders som i natt föll tungt hemma mot Boston med 1-3. För Ottawas del väntar nu en fyra matcher lång roadtrip. Det återstår att se om det blir med eller utan lagets tredje svensk Viktor Stålberg. Stålberg missade nämligen nattens match mot Montreal med en överkroppsskada. Det är i nuläget osäkert om han kan följa med laget men tränare Boucher är optimistisk.