• Publicerat 30 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Så här såg det ut senast det begav sig.Foto: All Over Press

NHL-spelarnas vara eller icke vara i OS 2018 är en het potatis. Niklas Kronwall var lagkapten under OS i Sotji och uppmanar nu parterna att komma överens. Kronwall vill inte se ett OS utan NHL-spelare.
– Jag tycker att det vore tragiskt. Det vore otroligt tråkigt, säger han till hockeysverige.se

Beslutet om NHL släpper sin spelare till OS i Pyeongchang 2018 dröjer. Majoriteten av spelarna verkar vilja åka men NHL och IOK kommer som bekant inte överens, åtminstone inte just nu. I går kunde ni läsa om Henrik Zetterbergs tankar om att nästa OS kan spelas utan NHL-spelare.
– Jag tycker det är löjligt, det borde vara klart redan, sa ”Zäta” till hockeysverige.se.

Niklas Kronwall är inne på samma spår som sin lagkramrat i Detroit.
– Jag tycker att det vore tragiskt. Det vore otroligt tråkigt. Inte bara för spelarna i sig men för hockeyn som sådan. Jag tycker att hockeyn hör hemma i OS. Alla spelare vill representera sina nationer, säger Kronwall om att nästa OS eventuellt kan avgöras utan NHL-spelare.

”Sätt er ner och kom fram till ett beslut” 

Det är mindre än ett år kvar tills pucken släpps i Sydkorea, med eller utan NHL-spelare. Enligt NHL-kommissionären Gary Bettman ligger förhandlingarna fortfarande på is och han säger till Reuters att vi i nuläget ska vi utgå ifrån att NHL inte släpper sina spelare. Kronwall uppmanar parterna att komma fram till ett beslut snarast.
– Att man inte har kommit fram till ett beslut redan tycker jag är jättekonstigt. Sätt er ner och diskutera igenom det här och kom fram till ett beslut, uppmanar Detroits assisterande lagkapten.
– Från spelarnas sida kan jag garantera att det är 100 procent som vill åka.

Tre Kronors assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv skriver på Twitter att det är viktigt för hockeyn att marknadsföra sig för att på så sätt kunna växa och sprida hockeyn som idrott världen.
– Speciellt i Asien, påpekar Garpenlöv.

Det passar med andra ord utmärkt att de två nästkommande olympiska vinterspelen anordnas i Sydkorea följt av Peking år 2022. Det återstår att se om NHL anser att det är värt mödan och kommer överens med IOK.