• Publicerat 7 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Anton Strålman.Foto: Peter Joneleit/CSM/REX

I tisdags föll Tampa blytungt mot Boston. I natt reste sig laget och studsade tillbaka. Segern med 4-1 borta mot Toronto gör att drömmen om slutspel fortfarande lever.
– Vi lärde oss lite av misstaget vi gjorde i Boston, säger Anton Strålman till hockeysverige.se som var på plats i Air Canada Centre. 

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Nej, Tampa har inte gett upp hoppet om slutspelet. Det ser fortfarande väldigt tufft ut men det finns ett par halmstrån kvar att knipa. Vinner laget sina två återstående matcher och övriga resultat går deras väg så är man i slutspel mot alla odds.
– Som jag sa innan matchen. Så länge vi har chansen kommer vi fortsätta att köra på. Det är inte så mycket annat och göra, konstaterar en glad Anton Strålman, men som ändå inte kan glädjas allt för mycket.
– Det är match i morgon (läs i dag) så det är inte så mycket att fundera på. Det är bara att gå ut och försöka göra samma sak igen. Vi kan vara nöjda och glada i kväll att vi spelade bra men det är inget värt om vi inte gör det i morgon. Upp på hästen igen och köra vidare.

Tampa Bay gjorde dock en mycket bra insats mot Toronto vilket lovar gott inför avslutningen på grundserien.
– Det känns bra. Vi körde på bra i dag. Vi lärde oss lite av misstaget vi gjorde i Boston. Då gick vi ut och jag vet inte vad vi försökte göra. Det såg ut som vi försökte försvara någonting men i dag så gick vi ut för att vinna matchen. Vi gör det bra, konstaterar Strålman.

Toronto är enda laget Tampa kan snuva på en slutspelsplats. Segern i natt gör alltså att man sätter rejäl press på just Toronto.
– Det är väl det enda vi kan göra. Dom har ju två ganska tuffa matcher kvar också med Pittsburgh och Columbus ”back to back”. Vi får hoppas på att dom lagen inte är nöjda med att bara vara klara. Jag tror dom fixade sina platser nu så de kan inte gå om varandra heller. Vi får hoppas dom inte tar så lätt på uppgiften lördag och söndag.

HEDMAN TOG SIG UPP BLAND LEGENDARERNA

Strålman har koll, och konstigt vore väl annat. Precis som laget stod 30-åringen för en fin insats.
– Jag tyckte det kändes bra. Det var väl som vanligt, jag kör min grej och spelar stabilt. Jag hade några lägen och borde väl ha satt någon puck tycker jag men så är det.

Man ska välja sina tillfällen att göra mål. 
– Precis, jag sparar målet. Det behövdes inte i dag, säger Strålman och ler brett.

Strålman får dock ursäkta. Matchens bästa back var utan tvekan Victor Hedman. Han spelade nästan 30 minuter, passade till tre mål och var inne på samtliga fyra strutar framåt för Tampa.
– Det är kul när man kan bidra, framför allt när vi vinner. Det är det som är det viktiga den här tiden på året, sa Hedman själv till hockeysverige.se efter matchen mot Toronto.

Lägg där till att Hedman, tack vare sina tre assist tog sin upp bland några riktiga legendarer i svensk ishockey. På 77 matcher den här säsongen har backen nu gjort 70 poäng. Det har bara tre svenskar backar mäktat med. Vi talar om Börje Salming, Nicklas Lidström och Erik Karlsson. Men nu kan alltså även Victor Hedman ansluta sig till detta kanongäng.
– Han är otroligt duktig. Det är kul, han har lyckats ta ytterligare ett steg offensivt i år och mycket tack vare den powerplay-kedjan han har, dom gör mycket poäng, berömmer Strålman.

En längre intervju med Victor Hedman om både milstolpen på 70 poäng och monstermatchen finns att läsa här nedanför. Där får ni även reda på om Hedman är Örnsköldsviks egna kärnkraftverk.

NHL-RESAN: Hedman tog sig upp bland legendarerna – blev fjärde svenske back till 70 poäng