• Publicerat 8 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Patric Hörnqvist och William NylanderFoto: Getty Images

Attentatet i Sveriges huvudstad chockade en hel värld. Svenskarna i NHL vaknade på fredagen upp till de fruktansvärda nyheterna. Både Patric Hörnqvist och William Nylander har svårt att förstå vad som har hänt i deras hemstad.
– Det var några timmar där när man försökte få tag i alla man kände. Men alla mår bra och jag lider med dom drabbades familj och vänner, säger Hörnqvist till hockeysverige.se.

Pittsburgh Penguins är under lördagen på besök i Toronto för den nästa sista matchen av grundserien. Efter morgonvärmningen kommenterar Patric Hörnqvist attentatet i Stockholm som än så länge skördat fyra dödsoffer.
– Det är hemskt det som händer. Det är… Sånt där får inte hända men tyvärr så har det hänt och nu är det väl dags för politikerna att sätta ned foten.

Hörnqvist är både född och uppväxt i Stockholm. Den tidigare Djurgårds-spelaren blev bestört över det inträffade.
– Man blir ju chockad när man läser om det. Det är ju förjävligt, det är inget snack om det. Man är aldrig säker, konstaterar en nedstämd Hörnqvist.
– Man tror att Sverige är ganska skonade från såna där attacker och så händer det mitt i Stockholm. En fredagseftermiddag när man själv hade kunnat vara där, eller ens kompisar, familj eller ens barn. Nej, det är förjäkligt.

Det var en jobbig väntan innan Hörnqvist fick kontakt med sin familj och vänner på andra sidan atlanten.
– Alla är okej. Det var några timmar där när man försökte få tag i alla man kände. Men alla mår bra och jag lider med dom drabbades familj och vänner.

William Nylander jagar just nu en slutspelsplats med Toronto. Innan Nylander åkte över till NHL representerade han bland annat Södertälje under sin tid i Sverige. 20-åringen berättar om sina första tankar efter att han fick beskedet om attentatet.
– Man kan inte tro att det är Sverige liksom… Det är helt sjukt. Det är jätteläskigt när något sånt händer och tankarna går till dom som var inblandade där. Jag hoppas att dom flesta mår bättre i dag. Det är en sjuk grej som har hänt, säger han och är tyst ett par sekunder innan han fortsätter.
– Det är en sjuk grej… Det är så läskigt. Man trodde ju aldrig att något sånt skulle hända i Sverige. Det är jätteläskigt.