• Publicerat 9 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
William Nylander och Mike Babcock.Foto: All Over Press

Toronto är tillbaka i slutspelet för första gången sedan 2013. Efter matchen sparade coachen Mike Babcock inte direkt på krutet när han betygsatte William Nylanders insats.
– Jag tyckte att William Nylander var fantastisk i kväll, säger han på presskonferensen efter matchen.  

När det som bäst och mest behövdes klev Torontos ledande unga spelare fram och visade vägen. Det betyder att Toronto är i slutspel för första gången sedan 2013. Auston Matthews stod för ett mål och en assist och och William Nylander hade en assist i segern med 5-3 över Pittsburgh i natt.

När huvudtränaren Mike Babcock fick en fråga om att Auston Matthews, som nu är uppe i 40 mål, svarade han snabbt på frågan innan han istället valde att hylla William Nylander.
– Han (Matthews) är bevisligen en bra spelare. Vi har många bra spelare. Jag tyckte att William Nylander var fantastisk i kväll. Han spelade verkligen bra, sa Babcock på presskonferensen efter matchen.

Torontos assisterande lagkapten Morgan Reilly stämde in i hyllningskören.
– Han har ett av de snabbaste skotten som jag sett. Det öppnar upp för andra spelare när han kan göra så, sa backstjärnan om Nylander från omklädningsrummet.

Nylander själv var desto mer återhållsam när han skulle recensera sin egna insats.
– Vi skapade många chanser. Vår kedja hade kunnat gjort några fler mål men deras målvakt spelade bra också, det får man ge dom.

Draftettan Auston Matthews försökte sätta ord på sina känslor efter segern hemma i ett kokande Air Canada Center.
– Definitivt en stor kväll för oss, det är enormt att säkra en slutspelsplats.

Vad betyder det för dig att ni tar er till slutspel under din första säsong?
– Det betyder allt. Det var ett av våra mål sedan början på det här året, konstaterar Matthews nöjt.

I nattens grundserieavslutning avgörs det om Toronto får möta rivalerna Ottawa, eller får möta NHL-dominanten Washington Capitals i den första slutspelsrundan.

NHL-RESAN: Väntan är över – Toronto är klart för slutspel