• Publicerat 9 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Foto: All Over Press

Toronto Maple Leafs är i slutspel! Ja, ni läste rätt. Efter ett helt sanslöst drama i ett kokande Air Canada Center har klubben nu chans att återigen vinna Stanley Cup. William Nylander var kanske bäst på isen och bjöd dessutom på en magisk assist. Som pricken över i så var det Auston Matthews som punkterade matchen med 5-3 i tom bur.
– Vilket jävla drama, det var sjukt kul, säger Nylander till hockeysverige.se direkt efter slutsignalen. 

Toronto besegrade Pittsburgh med 5-3 och glädjen visste inga gränser i Air Canada Center i natt. Klubben är i slutspel för första gången sedan 2013. Efter matchen hyllade William Nylander fansen.
– När man stod där och Connor Brown gjorde sitt mål, då gick dom i taket. Det var mäktigt faktiskt, säger Nylander om målet som betydde 4-3 till hemmalaget med mindre än tre minuter kvar av ordinarie tid.

Ett par minuter innan hade Kasperi Kapanen gjort sitt första NHL-mål någonsin när han kvitterade till 3-3 för Toronto. Finländaren kunde knappast ha valt ett bättre tillfälle. Som grädde på moset, som om någon hockeygud regisserat dramat så fick Auston Matthews, förstavalet i draften, stänga matchen med sitt mål till 5-3 i tom bur. Vändningen var fullbordad.
– Jävligt mycket drama, det var sjukt kul, utbrister Nylander efter slutsignalen.

Vad tror du att det betyder för staden och fansen att ni är tillbaka i slutspelet?
– Du hörde ju, så där har man aldrig hört dom efter någon match tidigare. Så dom är sjukt taggade. Det kanske var lite tyst under säsongen för att dom hoppades på att vi skulle gå till slutspel, men nu är dom glada att vi är där.

William Nylander delar gärna med sig av sina tankar när Connor Brown gjorde matchavgörande 4-3 bakom Marc-Andre Fleury i Pittsburghs kasse.
– Man visste att vi hade den här matchen, så var det bara.

Hur känns det att ha säkrat klubbens första slutspelet sedan 2013?
– Det är ganska kul, säger han och ler.
– Men nu är det inte så mycket tankar på det. Nu är det bara nästa match och försöka vinna den såklart. 

Toronto visade stor moral när man vände 2-3 till seger 5-3 i tredje perioden. Vinsten var extra imponerande eftersom laget tvingades byta ut förstamålvakten Frederik Anderesen efter drygt en period, gjort ett självmål och Nylander hade en puck klockrent i målramen.
– Det är bra att kunna kriga igenom det i såna här viktiga matcher. Det är en läropeng för oss också, säger Nylander.

Ska man tro Nylander var det här bara början. Torontos ungdomar är inte nöjda än.
– Ja precis, det får man hoppas på, säger en leende Nylander

Tar Toronto minst en poäng i grundseriens sista match mot Columbus betyder det att man istället för att möta suveräna Washington Capitals ställs mot Ottawa Senators i förstarundan av slutspelet. Matchen mot Columbus spelas i natt, svensk tid.
– Washington har varit ett dominant lag så man vill försöka möta Ottawa tror jag.

20-åringen är nu uppe i 61 poäng under sin rookie-säsong i NHL. Lägg där till att Nylanders assist i natt mot Pittsburgh var poäng nummer 26 i powerplay. Det är nytt rookie-rekord för en Toronto-spelare, enligt TSN.

NHL-RESAN: Hyllningarna till Nylander efter dramat – ”Han var fantastisk”