• Publicerat 12 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
HYLLAS. Gabriel Carlsson har redan skaffat sig John Tortorellas förtroende.Foto: Getty Images & All Over Press

Gabriel Carlsson har haft några magiska dagar i Nordamerika. Först fick han chansen i AHL efter Linköpings uttåg ur SM-slutspelet. Sedan kom chansen i NHL där 20-åringen nu har spelat två matcher. Nu meddelar tränaren John Tortorella att Carlsson dessutom blir kvar i klubben när Stanley Cup-slutspelet startar. 
– Han är väldigt trygg och det är för mig det viktigaste, säger Tortorella till hockeysverige.se.

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
När säsongen tog slut med Linköping i SM-slutspelet packade Gabriel Carlsson väskorna för att dra västerut. Uppdraget var inte att gräva guld, utan backen fick i stället chansen att avsluta säsongen i AHL med Cleveland Monsters. Efter tre matcher blev Carlsson dessutom uppkallad till Columbus i NHL. Väl där blev det en lyckad debut mot Philadelphia och massor med beröm från huvudtränaren John Tortorella.
– Jag var imponerad redan från första bytet. Det gick och se att han inte var blyg utan han försökte göra skillnad i varje byte. Det är väldigt positivt nu när slutspelet närmar sig.

Den 9 april spelade Carlsson sin andra NHL-match i karriären. Det slutade med en 3–2-seger mot Toronto och även en assistpoäng för den svenske ynglingen. Tortorella lyfte själv fram svenskens insats inför media efter matchen.
– Jag tycker att Carlsson gjorde en hel del bra saker. 

Efter matchen gav Tortorella även besked om att Gabriel Carlsson blir kvar i Columbus tills vidare.

Har Carlsson förtjänat att fortsatt vara med laget under nästa vecka?
– Ja, svarade Tortorella utan att tveka.

Det betyder att den tidigare Linköpings-backen finns kvar i klubben när slutspelet inleds i natt, då Columbus möter Pittsburgh Penguins på bortais.

På frågan vad Tortorella gillar bäst hos Carlsson fortsätter han att berömma den svenska backtalangen.
– Den mest viktiga saken som jag gillar med hans spel är hans beslutsamhet. Han är inte rädd för att stå upp, han är inte rädd för att slå en passning in i mitten på isen. Han är väldigt trygg och det är för mig det viktigaste.

När hockeysverige.se träffar Carlsson i Toronto är han minst sagt exalterad över slutspelet.
– Det blir en tuff matchserie helt klart. Pittsburgh är ett duktigt lag, men samtidigt så är vi också det. Det blir nog en tight serie, säger han förväntansfullt.

Kunde du föreställa dig att gå upp mitt Pittsburgh i Stanley Cup-slutspelet för bara ett par månader sedan?
– Haha, nej inte alls. Allt har gått väldigt fort och nu är det bara att försöka njuta av varje sekund och varje minut man får här uppe. Det är bara extremt kul, säger Carlsson med ett stort leende.

NHL-RESAN: Gabriel Carlsson lever sin dröm – ”Inte riktigt vad jag hade förväntat mig”