Nyheter
NHL-RESAN: Price på andra sidan – då höll Lundqvist nollan direkt – ”Litar på honom”
ANNONS

I natt vann New York Rangers den första slutspelsmatchen mot Montreal med 2-0. Bakom vinsten låg en ”svensk” fjärdekedja och en helt suverän Henrik Lundqvist. ”Henke” höll nollan direkt och tystade kritikerna.
– Vi alla litar på honom till hundra procent. Vi vet att han kommer ge oss alla chanser att vinna matchen, säger Jesper Fast till hockeysverige.se. 

MONTRÉAL (HOCKEYSVERIGE.SE)
Jakten på Stanley Cup 2017 är igång. Inför en fanatisk och högljudd hemmapublik kom Montreal ut i ett rasande tempo. New York Rangers städade dock framgångsrikt av de första minuterna och kunde dessutom, inte helt rättvist också göra 1-0 efter knapp tio minuters spel. Bortalagets Tanner Glass skickade upp en magnifik backhand bakom Carey Price direkt på offensiv tekning.
– Det är knappt att jag uppfattar målet, det bara smäller. Väldigt kul för honom och laget. Han jobbar stenhårt så det är väldigt välförtjänt, säger Jesper Fast, som fanns på isen vid det matchavgörande målet.

Montreal saknade definitivt inte chanser i nattens match. Bland annat fick man chansen i dubbla powerplay i första perioden. Det var dock inga problem med en glödhet ”Henke” i buren. Bortalaget kunde gå till första pausvilan med ledning 1–0, trots att hemmalaget vann skotten med 15-5.
– Vi visste att dom skulle komma ut hårt. Det är mycket ljud här så det är viktigt att spela rätt dom första tio minuterna och komma in i det. Det tycket jag vi gjorde väldigt bra. Vi skötte det väldigt bra hela matchen, säger Fast.

”HOPPAS VI KAN FORTSÄTTA GÖRA LITE SKILLNAD”

I början på andra var det ombytta roller. Carey Price fick briljera när Rangers skapade tryck och målvakten hade även stolparna på sin sida. Lagen turades om att skapa tryck i anfallszon. Så här i efterhand kan vi konstatera att det blev den målvaktsmatch som så många pratat om innan nedsläpp. Det var målvaktsspel i absolut världsklass.

I tredje perioden väntade hemmafansen på anstormningen som uteblev. Åtminstone delvis. Rangers såg ut att ha hyfsad kontroll och tillbringade gott om tid i offensiv zon. Frustration och stress kröp sig på hos hemmalaget som även drog på sig en utvisning med knappt sex minuter kvar av tredje akten. Visserligen skapades det några chanser på slutet men den stora anstormningen kom aldrig, trots utplockad målvakt med knappt två minuter kvar.
– Jag tycker ändå att vi på något sätt hade hyfsad koll på dom ändå. Det var inte så att dom hade så mycket jättefarliga lägen. I andra så tycker jag att vi spelar riktigt bra. Tredje var det lite mer försvar men jag tycker att överlag så är vi det bättre laget, summerar Oscar Lindberg nattens matchen.

Istället för kvittering så kunde Rangers stänga matchen med dryga minuten kvar att spela. Michael Grabner la in 2-0 i tom bur framspelad av Jesper Fast, som återigen alltså stod i händelserna centrum.
– Jag chippade ut den lite och Grabner, som kanske är snabbast i hela ligan går på den pucken. Det var inte mycket jag gjorde, men skönt, säger han glatt.

Rangers ”svenska” fjärdekedja med Tanner Glass, Oscar Lindberg och Jesper Fast var riktigt bra och var en stor anledning till att Rangers nu har ledning med 1–0 i matchserien.
– Jag tycker vi börjar bra. Vi fick ned pucken djupt och jobbar på deras backar och hade många av avslut mot mål. En bra början och hoppas att vi kan fortsätta så och göra lite skillnad i den här serien, säger Fast avslutningsvis.

Men den stora matchjälten var ändå Henrik Lundqvist. Han stoppade alla 31 skott och var omutlig. Jesper Fast passade på att hylla ”Henke” efter segern.
– Han har varit bra hela säsongen även om han har varit lite skadad. Vi alla litar på honom till hundra procent. Vi vet att han kommer ge oss alla chanser att vinna matchen.

Nästa match mellan Montreal och Rangers spelas natten till lördag svensk tid. Även match två utspelar sig i Centre Bell.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL