• Publicerat 15 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Oscar Lindberg och Jesper Fast jobbar för att få in pucken bakom Carey Price.Foto: Getty Images

Oscar Lindberg hade stor del i New York Rangers första seger borta mot Montréal. I natt var han och laget 18 (!) ynka sekunder från en ny vinst.
– Det är såklart jobbigt att torska. Speciellt när vi hade ledningen så långt in i matchen, säger Lindberg till hockeysverige.se.

18 sekunder återstod av matchen när Tomáš Plekanec på något märkligt sätt kunde styra in kvitteringen till 3-3 för Montréal. NHL hade i slutspelssammanhang aldrig tidigare varit med om en så sen kvittering.
– Vi är lite slarviga på pucken i mittzon. Sedan lyckas dom vända och får lite tryck där nere. Sen blir det massa returer och dom får sista hugget på pucken, konstaterar Lindberg besviket.

Oscar Lindbergs kedja med Jesper Fast och Tanner Glass var för andra matchen i rad riktigt bra. En hårt jobbande trio som hade sina chanser att göra mål även i kväll. Lindberg spelade knappt tolv minuter och kedjan var inte inne på något av målen i egen bur.
– Jag tycker att speciellt i första och andra perioden hade vi litegrann. I tredje var det lite mer defensivt och så, men jag tycker ändå vi foreheckar hårt och fick några chanser utav det.

Bortalaget stod återigen för en riktig krigarinsats men den här gången räckte det inte hela vägen. Efter Plekanecs snöpliga kvittering avgjorde Alexander Radulov knappt 19 minuter in i en extremt händelserik förlängning. En förlängning där både lagen hade sina lägen att avgöra.
– Det är såklart jobbigt att torska. Speciellt när vi hade ledningen så långt in i matchen. Jag tycker att vi också skapar en del i övertid som vi lika gärna kunde göra mål på. Det är lite surt, men det är så det är, det är bara att ladda om, konstaterar 25-åringen.

Matchserien är kvitterad till 1-1 när Rangers nu har två raka hemmamatcher. Carey Price har än så länge fått stå i skuggan av Henrik Lundqvist. Det var med andra ord en glad och till synes lättad Montréal-målvakt som mötte media efter den så viktiga segern.

Hur tänker du som målvakt i förlängningen?
– Stoppa pucken, säger Price och ler stort.

Price fick sista ordet i natt, men den bästa insatsen stod ändå Lundqvist för. Svensken stoppade otroliga 55 (!) skott. En längre intervju med ”Henke” om nattens match finns här nedanför:

NHL-RESAN: ”Henke” nära bli hjälte igen – räddade 55 skott: ”Det spelar ingen roll”