• Publicerat 16 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Erik Karlsson och Derick Brassard firar längst ner i högen efter deras fina samarbete till 3-3-målet.Foto: Getty Images

I nattens match mot Boston stod Erik Karlsson för en ny fenomenal insats. Ottawas kapten ledde sitt lag till en mäktig vändning och bidrog själv med en helt magnifik assist. Efter segern med 4-3 i sudden death hyllas Karlsson av lagkamraterna.
 När du är i vårt omklädningsrum är det självklart vem som är den bästa spelaren i världen. Vi vet det. Det är så många matcher som han visar vägen, säger lagkamraten Clarke MacArthur till hockeysverige.se

När grundserien för säsongen 16/17 summerades var Erik Karlsson som vanligt med i toppen av poängligan. Backens skadeproblem har dock varit oroande för Ottawas chanser i det pågående slutspelet. I natt visade, en till synes hel och kry Karlsson, exakt hur viktigt han är för sitt lag. Ottawas vändning från 1-3 till seger 4-3 på övertid var signerad den svenska superstjärnan.
– Jag tycker att vi insåg att vi på ett sätt gav bort första matchen och att vi återigen var på väg att ge bort den här matchen. Vi sa till oss själva att om vi ska förlora den här matchen så ska vi inte göra det på grund av att vi gör ett dåligt jobb, utan för att dom (Boston) gör ett bra jobb, säger Karlsson till hockeysverige.se efter slutsignalen.

Ottawa låg under med 1-3 inför tredje perioden när hemmalagets svenska lagkapten väckte laget och visade vägen. Redan i andra akten försökte Karlsson väcka laget genom en klassisk utskällning. I tredje skulle det ge effekt även på resultatet och givetvis bidrog 26-åringen även själv. Efter en helt makalös prestation serverade han på egen hand ett öppet mål till Derick Brassard som kunde sätta den livsviktiga kvitteringen till 3-3. Då återstod drygt tolv minuter av tredje perioden.
– Vi gick ut (i tredje perioden) och gav allt vi hade. Vi oroade oss inte för vad resultatet skulle bli. Det slutade med att vi gjorde två bra mål och avgjorde på övertid. Det är det fokuset och den mentaliteten vi måste ha. Vi kan inte se för långt fram utan måste ta det byte för byte, för det kommer att bli en kamp i varje byte.

På övertid fullbordades hemmalagets vändning när Dion Phanuef avgjorde matchen. Två minuter in på sudden death satte 32-åringen 4-3 till Ottawa i ett kokande Canadien Tire Center. En oerhört viktig seger som innebar utjämning av matchserien till 1-1.
– Supportrarna vi har här är fantastiska. Speciellt i slutspelet kan du känna hur mycket alla bryr sig, sa Karlsson om stödet från publiken efter matchen.

”HAN LÅTER SPELET PÅ ISEN TALA”

Ottawas Clarke MacArthur har haft enorma hjärnskakningsproblem de senaste tre säsongerna. Sedan sex matcher är han äntligen tillbaka igen och forwarden passade i natt på att göra sitt första mål för säsongen. Det var även 32-åringens första mål sedan säsongen 14/15. Efter segern mot Boston var MacArthur lyrisk över Erik Karlsson och hans insats. För hockeysverige.se berättar han hur det är att ha svensken som kapten.
– Han har varit riktigt bra. Du ser på det sättet han blockar skott och snacket om Norris Trophys. När du är i vårat omklädningsrum är det självklart vem som är den bästa spelaren i världen. Vi vet det. Det är så många matcher som han tar befälet och gör det på egen hand för oss.

MacArthur var minst sagt mäkta imponerad nattens soloräd från Karlsson, som alltså låg bakom Brassards kvittering till 3-3.
– Du kan bara luta dig tillbaka, som på målet nu ikväll. Du lutar dig tillbaka och bara wow, jag skulle aldrig kunna göra så. Det är grymt att vara på hans sida och att få se hur han spelar.

Sa Karlsson något till laget inför tredje perioden vid underläge 1-3?
– Han behöver inte prata så mycket. Han är mer av en… Han säger några saker men han är tystlåten och låter spelet på isen tala för honom. Det är något jag verkligen jag gillar med honom.
– Han är den har är. Han vill ha mer varje kväll och det är därför han är bäst, tillägger MacArthur.

Dion Phanuef sköt som bekant det förlösande segermålet till 4-3 i sudden death. För hockeysverige.se berättar han om Erik Karlssons betydelse för Ottawa.
– Han är en av dom bästa i världen. Han driver vårat lag och han gör ett väldigt bra jobb för oss varje kväll. Han producerar stort offensivt, han är bra defensivt och är en av ligans bästa skridskoåkare. Han är en bra ledare som leder vårat lag, driver vårat lag och han gjorde det i kväll igen.

I matchserien mellan Ottawa och Boston väntar nu två raka hemmamatcher för Boston hemma i TD Garden. Den första av de två hemmamatcherna spelas natten mot tisdag.

Ottawa – Boston 4-3 (0-0, 1-3, 2-0, 1-0)
Ottawa: Clarke MacArthur (1), Chris Wideman (1), Derick Brassard (1) (Erik Karlsson), Dion Phaneuf (1).
Boston: Drew Stafford (1), Tim Schaller (1), Patrice Bergeron (1).
Matchserien utjämnad till 1-1 i matcher.