• Publicerat 17 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
TROR PÅ GULD. HV:s NHL-duon William Karlsson och Jesper Fast är optimistisk till HV71:s guldchanser.Foto: Bildbyrån

Jesper Fast och William Karlsson har fullt upp med att spela Stanley Cup-slutspel. Men det hindrar inte de tidigare HV-spelarna att ha koll på klubbens succé i SM-slutspelet. Båda två tror att det blir gulfest i Jönköping under våren.  
– Det blir svårt att stoppa dom, säger Fast när hockeyserige.se träffar honom i Nordamerika. 

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
HV71 är i SM-final för första gången sedan 2010. I söndags kopplade man greppet om finalserien. Jönköpings-klubben vann den första finalmatchen mot Brynäs med 5–2 hemma i Kinnarps Arena.

På andra sidan Atlanten pågår Stanley Cup-slutspelet för fullt. Jesper Fast hoppas gå hela vägen med New York Rangers medan William Karlsson vill fortsätta överraska med sitt Columbus Blue Jackets. Mitt i den brinnande jakten på Stanley Cup har de både spelarna full koll på SM-slutspelet och sitt gamla lag HV71.
– Jag följer det rätt bra, säger Jesper Fast och fortsätter.
– Dom spelar väldigt bra. Ett mycket bra lag som verkligen trummar på. Bra målvakt och allting, det ser väldigt bra ut.

Fast har spelat stora delar av sin karriär i HV71. Redan 2007 kom han till klubben från Nässjö och började sin resa i J18-laget. Något SM-guld fick han dock aldrig vinna innan äventyret i NHL tog sin början 2013, även om han spelade två matcher i SHL redan 2010 när klubben vann sitt senaste SM-guld. Nu tror Fast på ett nytt guldfirande för sitt gamla lag.
– Det tror jag absolut. Dom har vunnit nio av tio matcher i slutspelet så det ser ju väldigt bra ut, säger 25-åringen med ett stort leende.
– Dom har ju som jag sa ett väldigt bra lag och fyra kedjor som kan göra mål, det blir svårt att stoppa dom.

Jesper Fast har dessutom extra bra koll på kusinen Anton Bengtsson. Bengtsson gör sin femte säsong med A-laget i HV71.
– Han har jag flitig kontakt med, berättar Fast.

William Karlsson spelade i HV71 mellan 2012 – 2014 och blev snabbt en publikfavorit i Jönköping. Nu spelar Karlsson som bekant i Columbus, klubben som överraskade många under årets grundserie i NHL. I skrivande stund spelar Karlsson och övriga lagkamrater slutspel mot Pittsburgh i jakten på Stanley Cup. Men HV71:s fina säsong i Sverige har definitivt inte gått under Karlssons radar. Forwarden skiner upp när hans tidigare klubb kommer på tal.
– Dom är riktigt bra, jag tror på guld i år. Dom ser riktigt starka ut, säger Karlsson.

Det återstår att se om Karlsson och Fast får rätt. Vad vi med säkerhet vet är att andra finalmatchen mellan HV71 och Brynäs spelas i Gävle i morgon kväll.

Slutspelssuccé – då vill NHL-klubbar titta på HV-stjärnan: ”Det är bara att bjuda in mig så åker jag dit”