• Publicerat 18 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
William Nylander räddade Toronto, sent i den tredje perioden.Foto: All Over Press

Det råder slutspelsfeber i hockeytokiga Toronto. En feber som knappast har gått ned efter nattens match. Toronto vände 1-3 till seger 4-3 i sudden death och William Nylander gjorde sitt första slutspelsmål i karriären. Allt var som vanligt med andra ord, för det nya Toronto.
– Det var mäktigt. Det var jävligt coolt. Men det gäller att fortsätta, säger William Nylander till hockeysverige.se som är på plats i Toronto.  

Toronto är på väg att göra det många trodde var omöjligt. I natt kopplade laget ett grepp om slutspelsserien mot Washington. Nya, unga, snabba Toronto Maple Leafs leder nu serien med 2-1 i matcher. Jublet i Air Canada Center visste inga gränser när Tyler Bozak styrde in segermålet efter drygt en och en halv minut in på övertiden.
– Det var mäktigt. Hela slutspelsstämningen har varit jävligt mäktig. Det är en sjukt cool grej och få uppleva och hoppas man får göra det flera gånger till, säger Nylander om inramningen.

Det såg dock mörkt ut för hemmalaget i inledning av matchen. Washington rivstartade och hade efter mindre än fem minuter skaffat sig en ledning med 2-0. En drömstart för bortalaget och något som Marcus Johansson pratade om innan nedsläpp.
– Dom är med från början och kommer köra hårt, så det måste vi också göra. Du kan inte luta dig tillbaka och vänta för att se vad som ska hända bara för att dom är ett ungt lag, sa Johansson.

Johansson fick som han ville. Washington satte full fart från start. Problemet vara bara att Toronto kom tillbaka, flera gånger om dessutom. Hemmalaget vände 1-3 till seger på övertid. Man vägrade helt enkelt att ge sig. Det säger en hel del om moralen i Toronto.
– Det visar att vi inte ger upp och försöker kriga vidare. Det är bara att ta med sig det. Men det här är bara en match. Det är långt kvar, påpekar Nylander.

William Nylander hade återigen en fantastisk kväll. Förstakedjan med Auston Matthews, Zach Hyman och Nylander svarade för fyra poäng. William Nylander var plus två i plus- minusstatistiken. Men framför allt: 20-åringen gjorde sitt första slutspelsmål någonsin.
– Det var ganska skönt men det var ännu skönare att vinna, säger han iskallt om målet.

Det var inte vilket skitmål som helst. När Toronto behövde det som mest klev svensken fram och satte dit kvitteringen till 3-3 i slutet på andra perioden. Givetvis framspelad av parhästen Auston Matthews. Radarparet tog matchen till övertid.
– Det här var den bästa match William har haft, berömmer tränaren Mike Babcock på presskonferensen efter slutsignal.

Då har Nylander minst sagt haft några hyfsade matcher den här säsongen.

 ”Det är långt kvar att gå”

Men som Nylander själv var inne på så delas det inte ut några medaljer efter två segrar i en slutspelsserie. Det är först till fyra matcher som gäller.
– Det är en lång serie, det gäller att kriga. Dom är ett jävligt bra lag och det är bara två matcher. Det är långt kvar att gå så att vi måste förbereda oss för nästa match.

Nästa match spelas natten mot torsdag. I natt kändes det verkligen som att Washington försvarade mer än en den 3-1-ledning man välförtjänt skaffat sig. I tredje perioden blev man under långa stunder utspelade av Toronto. Känslan hos hemmalaget var att dom hade allt att vinna, vilket gjorde dom ännu starkare, påhejade av en fanatisk hemmapublik.
– Det kan vara lite sådär. Dom är ett bra lag som har lite press på sig att gå lite längre i slutspelet än vad dom har gjort tidigare. Det är klart att det kanske är lite lättare för oss att bara gå ut och bara spela, förklarar Nylander.

Utanför Air Canada Center samlades tusentals fans utan biljett för att se matchen på storbild.
– Det visar vilken support och vilka fans det finns här.

Känslan är att det nya Toronto Maple Leafs inte har tänkt att ta sommarlov än på ett bra tag.