• Publicerat 18 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Marcus Johansson.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Toronto knep den sista platsen till årets slutspelsfest. Washington var överlägset bästa laget under grundserien. Nu ställs lagen mot varandra i jakten på Stanley Cup. Efter de tre första matcherna har Toronto kopplat greppet.
– Jag vet inte om folk har trott att vi ska gå in och vinna det här med 4-0 och bara dansa vidare. Så fungerar det inte, det kommer vara jäkligt tuff, säger Marcus Johansson till hockeysverige.se.

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Marcus Johansson har poängmässigt gjort sin bästa grundserie någonsin i NHL. Faktum är att hela laget har dominerat i grundserien och är stora favoriter i första rundan mot Toronto. Men unga Toronto har stått upp bra. I lördags lyckades man stjäla en match på bortais i Verizon Center. Och natten mot tisdagen tog man en seger med 4–3 i match tre i Toronto efter ännu en övertidsseger.
– Som vi ser det så är det bästa av sju från början. Det här är inget som man ska gå in och tro att man ska vinna fyra raka matcher mot dom här. Det är ett bra hockeylag så det kommer bli en tuff serie hela vägen. Det är vi förberedda på, säger Johansson.

Marcus Johansson tycker att laget har agerat ojämnt hittills.
– Det har varit lite upp och ner. Det har varit stunder i matcherna där vi har spelat jäkligt bra och gjort det svårt för dom. Men även stunder när vi har varit lite slarviga. Vi behöver skärpa till oss lite i detaljerna, då tror jag att det kommer att bli riktigt bra.

Toronto har ett lag med extremt mycket talang men inte så jättemycket rutin.
– Det är det väl inte men därför får vi vara beredda på att dom kommer gå ut och köra hårt. Det känns som att dom inte har något att förlora. Dom är med från början och kommer köra hårt, så det måste vi också göra. Du kan inte luta dig tillbaka och vänta för att se vad som ska hända för att dom är ett ungt lag. Dom är unga och hungriga så det är full fart.

”DET KOMMER GÖR ONT”

Washington har prenumererat på slutspelsplatser de senaste åren. Marcus Johansson gör sitt sjätte slutspel för klubben och har en hel del nyttig erfarenhet att ta med sig.
– Ja, det är det väl, man lär väl sig hela tiden. Det känns bara som det gäller att vara förberedd på allt. Allt kan hända och det kommer vara jäkligt tuff, det kommer göra ont. Det är ingenting som kommer att gå lätt.

Johansson är noggrann med att påpeka att det här verkligen inte kommer bli någon lätt resa.
– Jag vet inte om folk har trott att vi ska gå in och vinna det här med 4-0 och bara dansa vidare. Så fungerar det inte, det kommer vara jäkligt tuff. Det är bara att ställa in sig på det och vara förberedd på det, säger Johansson.

Den 26-åriga forwarden stod för 58 poäng på 82 matcher i grundserien. Förhoppningsvis kan han sätt nytt personligt poängrekord även i slutspelssammanhang.
– Det kan man hoppas, säger han och ler.
– Just nu spelar det ingen roll vem som gör mål och vem som gör poäng. Bara någon gör det och vi vinner matcherna. Jag tror inte det är någon här inne som bryr sig om han har gjort ett eller tio mål när det slut, så länge vi står och här och har nått vårt mål.

Match fyra mellan Washington och Toronto spelas natten till torsdag.

NHL-RESAN: Nylander räddade Toronto – nu har man superfavoriten i brygga – ”Mäktigt”