• Publicerat 20 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Nicklas Bäckström jublar.Foto: All Over Press

I natt var Washington återigen illa ut mot Toronto. Hemmalaget var ytterst nära att stå för en ny bragdartad vändning i Air Canada Center. Då gjorde Nicklas Bäckström det han gör bäst i hela världen. Svensken serverade T.J. Oshie som satte matchavgörande målet till 5-3. 
— Det är viktigt att bidra den här tiden på året, säger ”Bäckis” till hockeysverige.se. 

Match fyra mellan Toronto och Washington blev nästan en repris av match tre. Men på en punkt skiljde den sig väsentligt, slutresultatet blev nämligen det omvända. Med nöd och näppe kom bortalaget undan och vann med 5-4 i en ny svängig match. Washington kan vända hem från Toronto med en seger i bagaget och en matchserie som står 2-2.
— Det var skönt, konstaterar Bäckis när han pustar ut i omklädningsrummet efter matchen.

Precis som senast tog Washington tag i taktpinnen och fick utdelning direkt. Firma Nicklas Bäckström och T.J Oshie låg bakom 1-0 redan efter tre minuter. Bortalaget var långt ifrån klara med sin starka inledning. När första perioden var över kunde Washington gå till pausvila med hela 4-1.
En betryggande ledning. Men i match tre tappade laget 3-1 till förlust 3-4 i sudden death. I natt var det läskigt nära en repris.
— Vi måste fortsätta hålla upp det under 60 minuter. Bara för att vi leder med ett par mål så kan vi inte sakta ned utan vi måste fortsätta så hela matchen, sa Marcus Johansson efter den senaste matchen som slutade i förlust.
— Vi ska inte behöva släppa en 3-1 ledning i slutspel. Det ska inte hända, Vi måste stänga matchen innan det, sa även André Burakovsky efter förlusten innan nattens match.

Hade man då lärt sig läxan från senast? Det gick åtminstone vägen den här gången.

Toronto åt sig in i matchen och i mitten på tredje perioden satte Auston Matthews reduceringen till 3-4. Bäckström och kompani kände förmodligen flåset i nacken och 29-åringen från Valbo valde att ta saken i egna händer. Mitt i Torontos press gjorde ”Bäckis” en favorit i repris när han assisterade T.J. Oshie till 5-3. Målet kom med sju minuter kvar att spela och blev matchavgörande.
— Det var ju skönt. Det är såklart att i ”ett-mål-matcher” är det är bara ett skott som behövs. Allting kan hända så det var skönt att vi kunde sätta 5-3.

Målet blev matchavgörande i och med att Tyler Bozak med 27 sekunder kvar att spela slog in en retur till 4-5. Men Washington höll som sagt undan och kvitterade serien till 2-2 i matcher. Ett resultat man tacka Nicklas Bäckströms kedja för.
— Det är viktigt att bidra den här tiden på året. Det gäller att man är involverad. Det är viktiga matcher så det gäller att vara så bra som möjligt.

”VI HAR LITE OFLYT MED STUDSARNA”

Washington har på fyra matcher producerat 14 mål framåt men samtidigt har man släppt in lika många bakåt. Man kan fråga sig hur det är ställt med defensiven hos Presidents Trophy-mästarna.
— Det är såklart att vi behöver tajta till det lite där. Samtidigt så tycker jag att vi spelar rätt så bra i defensiv zon. Vi i har lite oflyt med studsarna, konstaterar ”Bäckis”.
— Det går på benskydd, klubbor och allting. Puckarna studsar fram till dom som får öppna kassar. Det är lite tungt med studsarna men samtidigt så vann vi den här så det är bara att gå vidare.

Nicklas Bäckström var inte ensam att lämna isen med två assist. William Nylander stod för en ny fin insats och passade fram till två av Torontos mål.

Även André Burakovsky bidrog med en assist i matchen och för honom får slutspelet gärna hålla på ett bra tag till.
— Det är fantastiskt. Det finns inget bättre än detta.

Natten mot lördag avgörs nästa möte mellan lagen. Match fem spelas i Verizon Center i Washington.