• Publicerat 21 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Lundqvist storspeladeFoto: All Over Press

Henrik Lundqvist fortsätter att bära New York Rangers på sina axlar. I natt stoppade ”Henke”  34 skott och var den största anledningen till att Rangers fick chansen att avgöra på övertid. Där klev Mika Zibanejad fram och blev stor matchhjälte. 
— En otrolig viktig seger för oss, säger ”Henke” till hockeysverige.se som är på plats i Montreal. 

Henke Lundqvist gjorde en i natt en ny stormatch och stoppade 34 av 36 skott. Den svenska målvakten gav återigen Rangers chansen att vinna matchen och Zibanejad tackade för möjligheten. Bortalaget hämtade upp underläge 1-2 till seger 3-2 i sudden death. Zibanejads mål på övertid gör att Rangers nu även leder matchserien med samma siffror.

I match två förlorade man snöpligt på övertid i Centre Bell. I natt var det Rangers tur att få jubla och tysta hemmapubliken.
— Ibland spelar det ingen roll vad du känner, vad man känner själv eller vad man tycker. Ibland studsar det inte med. I kväll kändes det som att vi jobbar oss tillbaka i andra perioden efter att dom hade en ganska stark första period. Sen var det  fram och tillbaka, det vägde ju åt olika håll under matchens gång. Men jag tycker vi spelar väldigt bra, framför allt i övertid, säger Lundqvist.

När Rangers föll på övertid i match två var det Montreal som kom ut och tog tag i taktpinnen. I natt var det Rangers som hade övertaget när allt skulle avgöras.
— Innan vi gick ut så sa vi att nu väntar vi inte på att något ska hända. Nu tar vi tag i det med en gång och sätter press och det gjorde vi, dom hade inte mycket.
— Riktigt skönt och se hur vi jobbar oss tillbaka i matchen och hur vi fortsätter spela bra i övertid. En otrolig viktig seger för oss.

Matchboll för Rangers: ”Jag ser fram emot det”

”Henkes” lag har så här långt vunnit två av tre bortamatcher i Centre Bell. Det gör att laget i nästa match har chans att avgöra serien framför hemmafansen i Madison Square Garden
— Jag tror inte man ska tänka för mycket på det utan man måste fokusera på de grejerna som har hjälpt oss att vinna dom här matcherna hittills. Det är hårt jobb och fokusering på små detaljer och inte tappa fokus på vilken situation du är i. Att du kan gå vidare (i nästa match) har inte med saken att göra.

Henrik Lundqvist har segerreceptet klart för sig.
— Jag personligen ska bara fokusera på mitt spel och sen hoppas att det räcker, så att vi slipper komma hit igen (eventuell match sju). Men det kommer bli tufft, dom kommer att göra sitt bästa såklart. Men jag ser fram emot det.

New York Rangers leder nu serien mot Montreal med 3-2 i matcher. Natten mot lördag spelas match sex. Henrik Lundqvist och Rangers har med andra ord matchboll på hemmaplan. En eventuell match sju spelas natten mot tisdag.