• Publicerat 23 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Nicklas Bäckström.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Lördag natt förde Henrik Lundqvist sitt lag till nästa runda i Stanley Cup. I natt är det dags för Nicklas Bäckström att göra samma sak som sin landsman. Washington har matchboll inför match sex i Air Canada Center. 
– Vi har vunnit två i rad så det är en bra känsla i gruppen, säger ”Bäckis” till hockeysverige.se inför matchen. 

Connor McDavid, Sidney Crosby och Patrick Kane. Endast tre spelare gjorde fler poäng än Nicklas Bäckström i årets grundserie av NHL. 29-åringen från Valbo producerade 86 poäng (23 mål och 63 assist) på 82 matcher. Det är hans bästa produktion sedan 2010, en säsong där han gjorde otroliga 101 poäng.

Fem matcher in i slutspelet av årets Stanley Cup gör ”Bäckis” det han brukar. Han fortsätter att leda sitt lag. Washingtons förstacenter har sex poäng på fem matcher vilket för tillfället ger honom en sjunde plats i slutspelets poängliga. Marcus Johansson är inte förvånad över kollegans succé och jämnhet.
— Det har jag sagt hela tiden. Han är en av världens bästa hockeyspelare och jag tycker han visar det dag in och dag ut. Det är ingen här inne som är förvånad.

André Burakovsky imponeras också han av sin lagkamrat. ”Burky” påpekar dessutom att ”Bäckis” inte bara bidrar med poäng. Han är en av de bästa i andra änden på isen.
— Jag tycker ”Nick” har gjort ett jäkla jobb. Alltid värst där framme och han har gjort ett riktigt bra jobb defensivt också. Han blockar mycket skott och har varit bra på senaste tiden.

Washington var illa ute när Toronto gick upp till 2-1 i matcher och laget spelade dessutom match fyra på bortaplan. Men Washington har lyckats vända på steken inför nattens match och leder serien med 3-2.
— Jag ska inte säga att vi låg risigt till, men vid 2-1 till dom så kände vi verkligen att vi behövde ändra på någonting. Jag tycker vi steppade upp ganska rejält och kom tillbaka, säger Burakovsky.

BÄCKSTRÖM: ”DET HAR KÄNNTS BRA HELA ÅRET

Huvudpersonen själv är nöjd med säsongen. Men han sätter som vanligt laget före jaget.
— Det har känts bra hela året. Jag har försökt och ta med självförtroendet in till slutspelet. Det gäller att vi fortsätter spela som vi kan och forsätter producera allihop.

Det är en minst sagt fokuserad Bäckström som hockeysverige.se träffar efter värmningen i Air Canada Center. Men han ser även harmonisk och glad ut.
— Vi är positiva och vi har en bra känsla. Vi har vunnit två i rad så det är en bra känsla i gruppen.
— Det känns bra att vi leder (3-2 i matcher) men det är ingenting klart än, påpekar han dock noggrant.

I Torontos omklädningsrum sitter William Nylander och laddar inför match sex. Laget har två snöpliga förluster i övertid bakom sig, men segerreceptet ser ut som tidigare.
— Jag tror vi måste spela som vi har gjort i tidigare matcher. Jag tycker vi har spelat bra. Det har varit tight matcher så det gäller att bara fortsätta på det, säger Nylander.

I går fick ”Bäckis” se när New York Rangers säkrade en plats i andra rundan efter att ha slagit ut Montreal med 4-2 i matcher. I natt ska Washington försöka göra exakt samma sak i sin serie.
— Det skulle vara bästa alternativt. Vi ska försöka göra allt för att vinna ikväll.

Nedsläpp 01:00 i Air Canada Center, Toronto.