• Publicerat 24 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Washington Capitals dröm om Stanley Cup tog förra säsongen slut mot Pittsburgh. Nu möts lagen återigen i andra rundan. Det är med andra ord dags för Washington att ta revansch.
– Vi har sett fram emot det sedan ett år tillbaka när vi torskade. Det ska bli kul, säger ”Bäckis” till hockeysverige.se

I natt säkrade Washington Capitals avancemang i Stanley Cup-slutspelet. Laget är vidare efter totalt 4-2 i matcher mot Toronto. Marcus Johansson blev stor hjälte i match sex som Washington vann med 2-1 efter övertid. Svensken gjorde lagets båda mål och det sista kom alltså i sudden death.
– Det var en tuff serie. Jag har sagt det förr, dom (Toronto) ska ha beröm. Dom gav allt dom hade och vi behövde jobba hårt under lång tid. Det visar vilken karaktär som finns i den här gruppen, säger Johansson.

Washington var på förhand stora favoriter bland de flesta, men det blev en stenhård serie mot Toronto. Fyra av sex matcher gick till övertid.
– Det kommer att bli så här tufft även i fortsättningen, det här är slutspel. Det kommer aldrig att bli en enkel resa. Jag tror det är bra för oss att vi fick en start där allt inte gick problemfritt. Du måste arbeta hårt och kämpa för det, och det var vad vi behövde göra.

För Washington väntar nu Pittsburgh i andra rundan. Det samma motståndare som förra året slog ut Washington i just andra rundan med 4-2 i matcher. Nu är Washington ute efter revansch.
– Det ska bli jäkligt kul. Vi är redo och vi känner väl från förra året att vi vill ha lite revansch. Vi har jobbat hårt för det här hela året så det ska bli kul att det kommer igång nu.

Nicklas Bäckström har som vanligt varit väldigt viktig för Washington i både grundserie och slutspel. Nu är han, precis som lagkamraten Johansson ett steg närmare drömmen om Stanley Cup.
– Vi är glada att vi tog oss vidare och nu är vi redo för nästa runda, berättar ”Bäckis”.
– Vi visste att Toronto var ett bra lag och vi visste att det inte skulle bli en ”walk in the park”.

Även ”Bäckis” ser väldigt mycket fram emot en serie i bäst av sju mot Pittsburgh.
– Vi har sett fram emot det sedan ett år tillbaka när vi torskade. Det ska bli kul, konstaterar 29-årigen.

Första matchen mellan Washington och Pittsburgh spelas natten mot fredag. Som vinnare av grundserien är det Washington som börjar hemma med två matcher och totalt spelas fyra av sju matcher i Verizon Center, Washington D.C.