19 april, 2019

Storstjärnorna levererade i Småkronornas seger

Såja! Småkronorna är på banan. Efter premiärförlusten mot USA vann de idag med 5-2 mot Lettland. Det var långt ifrån speciellt övertygande eller vackert. Men Sverige vann i alla fall mot Lettland i den andra VM-matchen med 5-2. Dessutom levererade lagets båda storstjärnor i segern. Både Alexander Holtz och Lucas Raymond nätade nämligen och även om det bara var andra VM-matchen kunde man se någon sorts lättnad hos de båda superlöftena efter deras fullträffar. Holtz hade dessutom ett par passningspoäng, Raymond hade en assist. Tredjelänken i kedjan, Karl Henriksson, sköt två mål och visade att även han kommit igång i turneringen. Även Djurgårdens Oscar Bjerselius nätade. Noterbart är att fyra av Sveriges mål kom i powerplay, I morgon är Sverige spelledigt. På påskdagen väntar spel mot Slovakien.

19 april, 2019

SANSLÖSA SHOWEN: Jágr sköt upp sitt lag i högstaligan efter otrolig uppvisning

Legenden om Jaromír Jágr går vidare. Idag sköt han upp sitt kära Kladno i högstaligan - efter att ha gjort fyra mål i matchen mot České Budějovice Jaromír Jágr kom hem till sitt älskade Rytiri Kladno under slutet av förra säsongen efter att ha misslyckats med att slå sig in i Calgary, med målet att spela upp dem i högstadivionen. Nu har han lyckats. Jágr, som under sju år var klubbens majoritetsägare, sköt idag upp sin älskade klubb i högstaligan. Han gjorde det genom att göra fyra mål i kvalseriemötet med České Budějovice. Därmed är Kladno klara för högstaligan trots att två omgångar återstår i kvalserien. Jágr gjorde samtliga mål i kvällens 4-2-vinst. VAR UPPE FÖR FEM ÅR SEDAN 47-åringen har Kladno som moderklubb och har också spelat för klubben i högstaligan vid ett par kortare sejourer tidigare. I höst kan han få göra det igen om han väljer att spela vidare. Men inte kan väl superlegendaren lägga av nu, när han lyckats spela upp sin klubb i högstaligan? Senast Kladno var uppe i finrummet var säsongen 13/14. Säsongen 19/20 är det dags igen. Förmodligen med en av tidernas främsta spelare i laguppställningen. I laget finns också den tidigare NHL-stjärnan Tomas Plekanec…

19 april, 2019

Stjärncentern förlänger: ”Växjö Lakers är en top notch organisation”

Roman Horák var under säsongen en av SHL:s bästa centrar. Nu stannar tjecken i Växjö. - Hans första säsong har långa stunder varit riktigt bra men båda parter känner ändå att det finns mer att plocka fram, säger sportchef Henrik Evertsson. Roman Horák anslöt till Växjö med både OS- och VM-spel med Tjeckien i ryggen. Hans första säsong i SHL blev lyckad, med 15 mål och 33 poäng som resultat för den skicklige tvåvägscentern. Med det vann han den interna poängligan tillsammans med Brendan Shinnimin. Nu förlänger den 27-årige tjecken kontraktet även över kommande säsong, skriver Växjö på sin sajt. -  Jag ser verkligen fram emot ännu en säsong i klubben! Växjö Lakers är en top notch organisation med hög målsättning och fantastisk karaktär. Därför är jag väldigt glad över att få chansen att vara med kommande säsong när klubben går för att vinna ännu ett SM-guld, säger han. Horák gjorde även fem poäng på sju matcher i slutspelet.

19 april, 2019

Stjärnduons otroliga VM-lekstuga

USA körde över Sverige med 6-1 igår och besegrade Slovakien med 12-5 idag. Stora segerorganisatörer var återigen Cole Caufield och Jack Hughes. Cole Caufield och Jack Hughes hade total lekstuga i 12-5-vinsten idag. Caulfield, som gjorde hattrick igår mot Sverige, sköt fyra nya mål idag. Dessutom adderade han två assist på det och har gjort sanslösa 7+2 på de inledande två matcherna av U18-VM. Alla tiders målrekord är 14 mål, och är satt av Aleksandr Ovetjkin, och dit är Caulfield alltså redan halvvägs. 18-åringen är en målskytt utöver det vanliga. Den här säsongen sköt han 61 mål på 58 matcher för USA:s utvecklingsprogramslag. Med det slog han Auston Matthews tidigare målrekord. Torontos superstjärna gjorde "bara" 55 mål på 60 matcher som bäst. Nästa säsong kommer Cole Caufield spela för university of Wisconsin. GJORDE SJU POÄNG Jack Hughes kan skriva historia som den första spelaren att vinna U18-VM:s poängliga två gånger och han har sannerligen lagt en bra grund för det. Sommarens troliga draftetta gjorde idag smått otroliga 4+3 och har på två matcher gjort 4+4, åtta poäng totalt. USA var redan inför turneringen stor guldfavorit - och efter den här inledningen har det favoritskapet inte direkt blivit mindre. https://twitter.com/hockeysverige/status/1119270786706100224

19 april, 2019

Blir inte kvar i Leksand – stannar i HockeyAllsvenskan

Erik Aterius följer inte med Leksand till SHL. Han spelar i Västervik kommande säsong - Han gillar att kliva in där det hettar till och är inte rädd att smälla på, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson. Erik Aterius gjorde 0+2 på 28 matcher i HockeyAllsvenskan efter att ha imponerat stort säsongen dessförinnan, då han snabbt gjorde avtryck och noterade 2+2 på åtta matcher. Nu lämnar Aterius Leksand. Han blir kvar i HockeyAllsvenskan och spelar kommande säsong för Västervik. - Erik har en aggressiv spelstil. Han gillar att kliva in där det hettar till och är inte rädd att smälla på. En kille som man älskar att ha i sitt eget lag och spelartyp som jag tror kommer att gillas av vår hemmapublik i Plivit Trade Hallen, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson. Aterius fyllde 20 år i mars.

19 april, 2019

Lämnar Västervik – testar på spel i utlandet

Det blev bara en säsong i Västervik för Alexander Lindqvist Hansen. Ny klubbadress: Herlev Eagles i Danmark. Med sina tolv mål i HockeyAllsvenskan slutade Alexander Lindqvist Hansen fyra i Västerviks interna skytteliga. Nu lämnar han klubben och testar på spel i utlandet för första gången. "Flash" är klar för spel i Herlev i den danska högstaligan. Herlev har de tre senaste säsongerna slutat på tionde plats.