Idag 19:08

Tung förlust i gruppfinalen mot Kanada – här är Småkronornas tuffa motstånd i kvarten

Efter tre vinster så slutade det mindre bra för Småkronornas i U18-VM:s gruppspel. Det blev förlust mot Kanada med 3-2 efter förlängning och nu väntar Slovakien i kvartsfinalen.  Senast blev det en övertygande vinst när USA besegrades med 3-1. Och på tisdagskvällen hade Småkronorna chansen att ta hem hela gruppen när man mötte stornationen Kanada. Det började också bra för Småkronorna. Adam Boqvist skickade in 1-0 för vårt unga landslag. Men när Kanada satte både 1-1, via Raphael Lavoie, och 2-1 genom Chase Wouters såg det desto dystrare ut. FÅR MÖTA POÄNGKUNGEN I KVARTSFINALEN Men då klev Boqvist fram på nytt. Supertalangen ordnade förlängning efter att han kvitterat med knappt två minuter kvar av ordinarie matchtid. Väl i förlängningen avgjorde dock Alexis Lafreniere och därmed tar Kanada hem gruppen. Men kvartsfinal blir det. Småkronorna kommer där att få möta Slovakien. Ett landslag som har ingen mindre än Malmötalangen Maxim Cajkovski. Cajkovski, som leder hela turneringens poängliga med sina elva poäng (4+7) på fyra matcher.

Idag 18:23

Lämnade Linköping – nu uppges Dan Tangnes hittat ny klubb

Dan Tangnes hade brist på motivation och valde självmant att lämna Linköping efter lagets kvartsfinaluttåg mot Djurgården. Nu ser det ut som att tränaren hittat ett nytt ställe. Detta i den schweiziska klubben Zug, skriver MrMadhawk.  Det var under uppmärksammade former som tränaren Dan Tangnes meddelade sin avgång som Linköpings huvudtränare. Via klubbens hemsida berättade Tangnes efter kvartsfinalförlusten mot Djurgården att han hade tappat motivationen och mycket energi för att kunna fortsätta på sin post. I stället hittade LHC tidigare hans ersättare i form av Tommy Jonsson, och nu ser Dan Tangnes ut att även han själv har hittat nästa destination. HAMNAR TILLSAMMANS MED FÖRRE LHC-SPELAREN MrMadhawk uppger att han väljer ett uppdrag som tränare i den schweiziska klubben Zug, där bland annat Garrett Roe spelar. Roe, som hade Tangnes som tränare under sin tid i LHC. Zug sparkade Harold Kreis och nu väntas det bli den rutinerade SHL-tränaren som tar över. Carl Klingberg och Viktor Stålberg är två svenskar i laget.

Idag 16:51

Kan tänka sig en hemflytt till Västerås: ”Absolut”

När Västerås tog sig tillbaka upp till Hockeyallsvenskan öppnade sig möjligheterna upp. Nu kan Tingsrydsforwarden Lukas Zetterberg flytta tillbaka hem.  – Det är såklart ett alternativ, absolut, säger han till VLT. Lukas Zetterbergs säsong i Hockeyallsvenskan har väl kanske inte varit över förväntan. 21-åringen lyckades inte svara upp till de 22 poängen han gjorde under fjolårssäsongen i Västerås. Först noterades den skadedrabbade forwarden för fyra poäng (3+1) i Timrådressen, och sedan även bara fyra poäng (1+3) i Tingsryd i de 20 avslutande matcherna. Men nu när hans moderklubb Västerås tagit klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan kanske han tar chansen att börja om - i sin hemstad. – Det är såklart ett alternativ, absolut. Men jag har inte skrivit på någon annanstans, eller hos VIK. Vi håller på att kolla igenom allt nu, sen får vi se var det landar, säger han till VLT. PAPPAN ÄR SPORTCHEF Det är knappast något konstigt att forwarden enkelt förknippas med Västerås. Det är inte bara för att det är hans moderklubb, utan pappan Patrik Zetterberg är både sportchef och assisterande tränare i klubben. Och när de tog sig upp - jublade Lukas Zetterberg ordentligt. – Jag var faktiskt på Filippinerna när de gick upp. Klockan var fyra på…

Idag 16:25

Uppgifter: Han vänder hem – nobbar Skellefteå för mästarna

Växjö har nyss blivit svenska mästare. Men redan nu bygger klubben för nästa titel. Enligt MrMadhawk värvar klubben Niclas Burström - som därmed nobbar gamla klubben Skellefteå i hemflytten.  I söndags blev det klart. Växjö Lakers är svenska mästare för andra gången i klubbens historia. Detta efter förkrossande 4-0 i matcher mot Skellefteå. Nu verkar Växjö dessutom vilja råna sin finalmotståndare på inte bara SM-bucklan - utan även tidigare Skellefteåspelare. Enligt den initierade bloggaren, MrMadhawk, så uppges Niclas Burström återvända till Sverige - och välja Växjö före Skellefteå. – Vad är det idag? 24 april va? Idag, på dagens datum, kan jag garantera dig att vi inte har ett avtal med Niclas Burström. De vi har på avtal är de som finns i vår roster idag, och de finns väl där i sex-sju dagar till, säger Henrik Evertsson, Växjös sportchef, till bloggen. GJORT 354 SHL-MATCHER FÖR SKELLEFTEÅ Burström lämnade inför den här säsongen Skellefteå för spel i KHL och Vityaz Podolsk, samt Yugra Khanty-Mansiysk. Men nu ser backen, som spelat 354 SHL-matcher i Skellefteå, ut att flytta hem. Bloggaren skriver att HV71 också varit med i dragkampen om hans signatur. Men att han i maj månad ska presenteras för Växjö. Han har…

Idag 16:06

Uppgifter: Svenske NHL-backen till Gagarin Cup-finalisten

Det blir ingen fortsättning i Nordamerika för den tidigare LHC-backen Klas Dahlbeck. I alla fall inte om man ska tro den ryska tidningen Gazeta. Enligt tidningens uppgifter är han klar för CSKA Moskva.  Klas Dahlbeck har återfunnits i Nordamerika ända sedan han lämnade Linköping efter säsongen 2011/12. Den svenske backen har hunnit med spela i NHL-lag som Chicago Blackhawks, Arizona Coyotes och nu senast: Carolina Hurricanes. Men Dahlbeck har pendlat mycket fram och tillbaka mellan världens bästa liga och AHL. Nu ser det ut som att han fått nog. Enligt den ryska tidningen Business Gazeta är han klar för en flytt till Gagarin Cup-finalisten CSKA Moskva. Dahlbeck har spelat 170 NHL-matcher i sin karriär, och har på dessa gjort 23 poäng (6+17). Han har också hunnit med 203 AHL-matcher.

Idag 15:41

Tränaren lämnar Djurgården efter bara en säsong: ”Behöver en ny utmaning”

I år ledde han laget till semifinal. Men efter bara en säsong som Djurgårdens damlagstränare väljer Roger Öhman att fortsätta sin karriär någon annanstans.  – Det är alltid tråkigt att lämna en klubb, säger han.  Det är inte lätt att coacha ett lag till att vinna ett andra raka SM-guld. Det fick Roger Öhman bekänna när hans Djurgården den här säsongen var regerande mästarinnor. Stockholmsklubbens slutspel tog slut i semifinalen redan i semifinalen. På tisdagen, strax efter lunchtid, meddelade Roger Öhman via Djurgårdens hemsida att han tackar för sig och flyttar hem till Malmö, närmare sin familj. – Jag har blivit väldigt proffsigt omhändertagen och mottagen av Djurgården sen dag ett när jag kom hit. Det är en proffsig organisation. Jag känner att jag just nu behöver en annan utmaning, säger han. Nu är jakten på hans ersättare i full gång för Nils Ekman. En person som enligt hemsidan kommer att presenteras inom kort. – Vi är nöjda med det arbete som Roger har lagt ner hos oss. Det är tråkigt att han väljer att inte stanna kvar men vi skiljs som vänner och har full respekt för hans beslut, säger sportchefen om Öhmans insatser.