Igår 18:26

Så mycket kräver NHL-svensken i lön – klubben erbjuder en lägre summa

NHL-svensken Mika Zibanejad befinner sig just ni löneförhandling med New York Rangers. Enligt journalisten Elliotte Friedman har 24-åringen begärt en lönetaksträff på 5,35 miljoner dollar - men Rangers är bara villiga att ge honom 4,1 miljoner dollar, vilket är ett gap på över tio miljoner svenska kronor. https://twitter.com/FriedgeHNIC/status/889149584710262785 Zibanejad fick stora delar av sin säsong förstörd på grund av skada, men han kom ändå till spel under 53 tillfällen. Han lyckades få ihop 37 poäng, varav 14 av dessa var mål. Han har sedan innan representerat Ottawa Senators, där han under sin poängbästa säsong fick ihop 51 pinnar. Nu på tisdag kommer förhören att hållas.

Igår 17:49

Toppmålvakten blir borta länge – varit med om otäck olycka: ”Vi är hemskt ledsna”

Geneve-Servette HC får klara sig utan sin förstemålvakt Robert Mayer den kommande tiden. 27-åringen har nämligen varit med om en fyrhjulingsolycka - som innebär att han måste vila från spel. - Vi är hemskt ledsna över det som hänt Robert och önskar honom en snabb återhämtning, säger Chris McSorley, Sports Manager i klubben. Enligt uppgifter till schweizisk media ska Robert Mayer ha skadat sina revben och lungor. Han kommer inte att vara tillgänglig för spel på flera veckor, enligt klubbens hemsida. Läkarna kommer att göra en ny bedömning i augusti. Nyheten betyder att laget plockar in målvakten Gauthier Descloux från HC Ambri-Piotta på lån. Klubben kommer även att hålla dörren öppen för att värva en förstemålvakt om Mayer skulle bli borta under en längre period. Mayer stod 49 matcher under den gångna NLA-säsongen och landade en räddningsprocent på 92,6. Det räckte till en tredjeplats i NLA:s målvaktsliga. Sedan tidigare har målvakten tillhört Montreal Canadiens organisation - men han fick aldrig chansen att stå i NHL. Det här är hans fjärde raka säsong i det schweiziska laget.

Igår 16:35

Han anser att McDavid borde få mer pengar: ”Tycker att han är underbetald”

Det var många som reagerade på den hiskeliga summan när det stod klart att superstjärnan Connor McDavid hade landat ett åttaårskontrakt värt 100 miljoner dollar. Men Ron MacLean på Sportsnet tycker att McDavid ska ha ännu mer pengar - trots att han är bäst betald i hela NHL. Han utvecklar sitt resonemang på följande sätt. - Jag är gamla skolan. Jag tycker fortfarande att han är underbetald. Många kommer titta på mig och säga: "Är du helt galen? Han tjänar 100 miljoner". Han kommer att klara sig på det. Han är nöjd med det, precis som Gretzky var innan honom, säger MacLean och fortsätter. - Wayne ville ge pengarna för att hjälp att bygga ett bättre lag. McDavid fick det som väntade på honom, och han är självklart värd priset. Men om marknaden var närmare rättvisa skulle han kunna få mer. Connor McDavid gjorde 100 poäng i Edmonton Oilers den gångna säsongen och såg därmed till att plocka hem poängligan. 20-åringen har redan hunnit med att vinna JVM-guld och VM-guld, men även Hart Trophy.

Igår 15:57

Veteranen har spelat elva VM-turneringar – två klubbar slåss om hans namnteckning

Enligt den schweiziska tidningen Le Matin är SC Bern och HC Lugano på jakt efter 37-årige Goran Bezina. Veteranen är just nu klubblös - men är enligt rykten het på marknaden. Den offensivt skicklige backen har en makalös karriär bakom sig. Han har, förutom 667 NLA-matcher i bagaget, gjort elva VM-turneringar tillsammans med Schweiz. Totalt gjorde han bara tre NHL-matcher innan han valde att flytta hem igen till Schweiz, där han varit en offensiv injektion under tretton säsonger. Senast spelade försvararen i KHL-laget Zagreb samt NLA-laget Geneve-Servette HC. Det återstår att se om Bern eller Lugano lyckas knyta till sig 37-åringen.

Igår 15:24

Tidigare SHL-spelaren lämnar sin nya klubb efter bara en månad

Den tidigare SHL-backen Tuukka Mäntylä väljer att lämna sin KHL-klubb efter bara en månad. På KHL-laget Yugras hemsida står det att anledningen är familjeskäl. Det var i mitten av juni som Mäntylä gick från KHL-laget Kunlun Red Stars till Yugra. Många som följer SHL är bekanta med den 36-årige finländaren. Han har spelat i både Luleå och Frölunda - där han gjorde sin poängmässigt bästa säsong 2004/2005 tillsammans med Luleå. Då blev det 22 pinnar från hans klubba. Under förra säsongen spelade han i kinesiska KHL-laget Kunlun, och där noterades han för 24 poäng. Efter en säsong där valde han alltså att skriva på för Yugra - men nu står det klart att han lämnar. Mäntylä - som bland annat vunnit finska ligan vid två tillfällen - har i dagsläget inte gått ut med en ny klubbadress.

Igår 15:00

Språkgeniet som tog SM-guld med Brynäs – Old School Hockey Bedrich Scerban

Efter en tung säsong i Finland valde den högerskjutande backen att pröva hockeylyckan i Sverige. Det visade sig vara ett perfekt val av tjecken. I Brynäs IF stannade han i fyra säsonger – och fick under sin första säsong lyfta SM-guldet. I veckans Old School Hockey får ni stifta bekantskap med Bedrich Scerban. Det är få utländska spelare som lärt sig det svenska språket så pass snabbt som den tjeckiske storbacken Bedrich Scerban gjorde då han anlände till Brynäs 1992. - Jag bestämde mig för att lämna alla tjeckiska böcker och tidningar hemma i Jihlava när jag och familjen åkte till Gävle, berättar Scerban på svenska när Old School Hockey tar en pratstund med honom hemma i Tjeckien. Scerban fortsätter: - För mig var det självklart att lära mig det svenska språket så snabbt som möjligt för att komma in i allting kring hockeyn, snacket i omklädningsrummet och om man ville prata med folket på stan i Gävle. - Under mina år i Brynäs trivdes jag fantastiskt bra. Det var väldigt bra grabbar i laget, storleken på staden var perfekt för mig och nivån på hockeyn passade mig väldigt bra. [caption id="" align="alignright" width="250"] Foto: Arkiv[/caption] Hur stor var hockeyn…