15 april, 2018

De tog tredjeplatsen i Kvalserien

Västervik, Västerås och Troja/Ljungby. Där har ni prispallen i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Med tanke på att den ekonomiska situationen för vissa hockeyallsvenska klubbar inte är direkt klockren kan faktiskt tredjeplatsen i Kvalserien i Hockeyallsvenskan komma att betyda något. Nu står det klart att Troja/Ljungby tar den platsen. De vann dagens match mot Huddinge, som var en direkt uppgörelse om just den platsen. Troja gick därmed förbi Huddinge, som i sin tur fick nöja sig med fjärdeplatsen. Borlänge slutade femma trots dagens 3-2-förlust mot Piteå. De kom före Piteå på målskillnad. Vann kvalserien gjorde Västervik. De besegrade Västerås med 4-1 i dagens avslutningsmatch. Västerås kan dock trösta sig med att de ändå spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong.

14 april, 2018

Den största svenska målvaktstalangen på flera år – blev dubbelt historisk: ”Jag kunde inte förstå”

Idag reste Småkronorna iväg till JVM i Ryssland. Med på planet var målvakten Jesper Wallstedt som trots sin ringa ålder redan hunnit med en hel del mellan stolparna. Dessutom gjorde han under säsongen mål i Superelit för Västerås mot Brynäs. Till nästa säsong blir det spel i Luleå. -- Mot slutet har Luleå bland annat fått fram Filip Gustavsson samtidigt som dom börjar bli lite rutinerade på att få fram målvakter, berättar tonåringen för hockeysverige.se. UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE) När Jesper Wallstedt var 14 år blev han den yngste spelaren någonsin i en elithockeymatch i Sverige när han vaktade kassen för Västerås i J20-Superelit mot Skellefteå. Dessutom, under en match i J20 satte han en satte han vinstpucken, 4-2 med en minut kvar av matchen. Då ska vi ha i minnet att Wallstedt är målvakt. Värt att tillägga att han kanske är den största målvaktstalang vi har fått fram på många år. Wallstedt har nu hunnit fylla 15 år och säsongen är långt ifrån slut för honom. I torsdags avslutade han en turné med U17-landslaget och idag åker han iväg till U18-VM i Ryssland. – Jag landade igår (torsdags) klockan fyra i Västerås. Jag sov hemma i natt och i morse åkte jag…

12 april, 2018

Västerås är tillbaka i allsvenskan – och de säkrade nytt kontrakt

Det gick bara en säsong och Västerås var tillbaka igen. Nu är västmanlänningarna tillbaka i Hockeyallsvenskan efter ha säkrat andraplatsen i kvalserien. Västervik säkrade också i sin tur nytt allsvenskt kontrakt.  Det krävdes att antingen Huddinge eller Borlänge skulle ta tre poäng samtidigt som Västerås behövde förlora för att kvalserien till Hockeyallsvenskan skulle leva in i den sista omgången. Men när Borlänge torskade mot Västervik, som innebar att de sistnämnda fixade nytt allsvenskt kontrakt, och när Huddinge misslyckades att vinna hemma efter ordinarie matchtid mot Piteå står det nu klart att kvalet är avgjort. TROJA/LJUNGBY ÅKER UR HOCKEYALLSVENSKAN Västerås är tillbaka i Hockeyallsvenskan när säsongen 2018/19 drar i gång. Det hjälpte föga att Nikolay Meyer hade tvåmålsutdelning för Troja på Västerås hemmaplan. Troja har i skrivande stund sex poäng upp till Västerås på en andraplats i serien, med bara en omgång kvar. Därmed är det teoretiskt omöjligt att gå förbi Västerås. Huddinge har fem poäng upp och är också uträknade. Västerås behövde bara en säsong för att ta sig tillbaka till landets näst högsta serie. För Trojas del blir det en nystart i Division 1.

10 april, 2018

Tors hammare hjälpte inte – Troja i praktiken degradrade

Troja hade kniven på strupen i kvällens match mot Borlänge på hemmaplan och tre poäng var närmast ett måste. Då föll man i ett rejält målkalas med 5-6 på övertid.  För ett år sedan var det klang och jubel i Ljungby när Troja efter tre säsongers frånvaro återigen blev klart för Hockeyallsvenskan. I år är det aningen med dämpad stämning och ikväll blev det i praktiken klart att de degraderas efter förlusten mot Borlänge. Borlänge var i ledning med både 0-2, 1-3 och 2-5 innan Troja i den tredje perioden hämtade ikapp till 5-5. Tor Immo gjorde tre mål för hemmalaget. I förlängningsspelet kunde sedan Adam Byström Johansson avgöra. VÄSTERVIK NÄRA NU Samtidigt vann Västervik borta över Piteå med 1-2 efter straffar sedan Christopher Fish avgjort. Det innebär att Västervik har fem poäng tillgodo på trean Borlänge med två omgångar och sex poäng kvar att spela om. De båda möts förövrigt på torsdag i en ytterst avgörande match. Vinner Borlänge den så finns fortfarande chansen kvar för Troja som måste gå rent i de två sista omgångarna av kvalserien för att ha chans att hänga kvar.

10 april, 2018

Västerås (nästan) tillbaka

Det är nästan på dagen ett år sedan Västerås chockartat åkte ur Hockeyallsvenskan. Idag tog de ett stort kliv mot ett avancemang när de på hemmaplan besegrade Huddinge med 6-0. Det var bistert i Västerås när de den 13 april ifjol åkte ur Hockeyallsvenskan. Men de knöt näven under säsongen i Hockeyettan och ikväll såg de till att i praktiken säkra avancemanget i hemmamatchen mot Huddinge. Alexander Lindelöf och Marcus Bergman blev tvåmålsskyttar. Conny Strömberg och Oscar Pettersson gjorde ett mål vardera. Nu har Västerås sex poäng och nio plusmål tillgodo på trean Borlänge med sex poäng kvar att spela om.  

7 april, 2018

Conny tog Västerås närmare HockeyAllsvenskan

Västerås är ännu lite närmare HockeyAllsvenskan. De besegrade idag Borlänge med 5-2 sedan Conny Strömberg blivit stor matchvinnare. Allt mer tyder på att Västerås sejour i Hockeyettan bara blir ettårig. Med tre omgångar kvar har man ett kanonläge att avancera upp till HockeyAllsvenskan igen. Efter dagens 5-2-vinst borta mot Borlänge skiljer det tre poäng ned till tabelltrean Huddinge med bara tre omgångar kvar av Kvalserien. Idag ryckte Västerås ifrån Huddinge med en poäng. Huddinge fick "bara" två poäng mot Västervik och hade nog mer än gärna tagit en trepoängare där för att få rejält häng på lagen över strecket. De vann dock med 3-2 på bortaplan och har alltjämt häng på toppduon Västervik och Västerås. Backen Alexander Anderberg avgjorde matchen i förlängning i powerplay. CONNY TVÅMÅLSSKYTT Stor segerorganisatör för Västerås i mötet med Borlänge var allas vår Conny Strömberg. 42-åringen sköt två mål, hans två första för kvalserien. Vid ställningen 1-1 i slutet av den andra perioden gav han Västerås ledningen med 2-1. Och sen, vid ställningen 2-2 i den tredje, slog han till igen. Samtidigt tog Troja den sista chansen för att ha något som helst hopp om allsvenskt spel kvar. De vann med hela 4-0 borta mot jumbon Piteå,…