20 juni, 2019

Svensken klar för spel i Ungern

Alexander Petterssom har hittat en ny klubb efter säsongen i Pantern. Han flyttar till Dunaújvárosi Acélbikák i Ungern. Det blev sju poäng på 38 matcher i Pantern den gångna säsongen. Men efter att ha spelat hela karriären i Sverige lämnar Alexander Pettersson nu landet för spel i Erste Liga, som innehåller lag från Rumänien, Österrike och Ungern. Det är det sistnämnda landet Pettersson flyttar till. Han kommer nästa säsong spela för Dunaújvárosi Acélbikák som förra säsongen missade slutspelet. Han är just nu ensam svensk i truppen men förra säsongen spelade Jonas Westerling där och gjorde tio poäng på åtta matcher.

17 juni, 2019

Förre JVM-spelaren har skrivit på: ”Vill vinna någonting i min hockeykarriär”

Det tog sin tid. Men nu har den förre JVM-spelaren Magnus Isaksson kritat på nytt kontrakt med Piteå i Hockeyettan. 32-åringen gör sig därmed redo för sjunde raka säsongen i klubben.  2007 var Magnus Isaksson en del av det svenska JVM-laget med bland andra Nicklas Bäckström, Niklas Hjalmarsson och Patric Hörnqvist som lagkamrater. Då tillhörde han Luleå som han totalt spelat 154 SHL-matcher för. Efter det har karriären gått vidare i allsvenskan för Björklöven och Borås innan han 2013 flyttade till Piteå. Där blir han nu kvar ytterligare en säsong. --  Jag vill ju vinna någonting i min hockeykarriär. Nu har jag väl bara något DM-guld, och det hade varit kul att ta upp Piteå Hockey till hockeyallsvenskan, säger han till pt.se. Förra säsongen blev det 52 poäng på 36 matcher i Piteå-tröjan och totat har centern gjort 318 poäng i tredjeligan.

17 juni, 2019

Pantern ombildade – under nytt namn

Eldsjälar från klubben har nu ombildat IK Pantern. De börjar om i division 3. Idrottsklubben Pantern ansökte nyligen om konkurs efter flera struliga år. Nu var pengarna slut och det fanns ingen möjlighet att rädda klubben längre. Men några eldsjälar ville rädda det som räddas kan, och se till att det åtminstone skulle fortsätta finnas en ungdomsverksamhet. Därför har de nu ombildat Idrottsklubben Pantern och bytt namn till Ishockeyklubben Pantern. A-laget kommer börja om nere i Hockeytrean om allt går som planerat och ungdomsverksamheten räddas. Andreas Fornestedt går in som klubbens första ordförande.

17 juni, 2019

Fick sparken från Tingsryd – nu tar han över ny klubb

Per Ljusteräng fick något oväntat sparken i inledningen av säsongen. Nu tar den tidigare Tingsrydscoachen över Hudiksvall i Hockeyettan. - Per är en av de mest meriterande tränarna vi har haft i HHC, säger Pär Langer, sportchef i Hudiksvall. Efter fem år i Kallinge/Ronneby tog Per Ljusteräng över Tingsryd inför förra säsongen. Men redan efter en månad av säsongen fick tränarprofilen sparken. Då hade TAIF en seger på tio matcher. Nu är Ljusteräng tillbaka som huvudtränare och precis som fallet varit under nästan hela hans karriär är det på Hockeyettan-nivå. Ljusteräng tar nämligen över Hockeyettan-laget Hudiksvall. - Per är en av de mest meriterande tränarna vi har haft i HHC och har varit verksam på flera olika nivåer. Jag är övertygad att han kan utveckla vårat spel ytterligare en nivå, säger Pär Langer, sportchef i Hudiksvall, i ett pressmeddelande. KVALADE TILL HOCKEYALLSVENSKAN Ljusteräng har skrivit på för två år. - Hudik Hockey är ett lag som presterade bra förra året och jag hoppas jag kan hjälpa dem till nästa nivå, säger han. HHC var i Kvalserien upp till HockeyAllsvenskan men trots det valde klubben att inte förlänga med tränaren Lars "Lillis" Lövblom som var i Hudiksvall under en treårsperiod.

15 juni, 2019

KLART: Förbundets förslag går igenom – direkt upp- och nedflyttning införs

Under lördagen höll Svenska Ishockeyförbundet årsmöte i Stockholm. Där togs beslutet att man från och med säsongen 2020/21 inför direkt upp- och nedflyttning. Den allra största frågan under lördagens årsmöte i Stockholm behandlade ämnet upp- och nedflyttning i seriesystemet. Förbundstyrelsens förslag, där ett lag garanterat går upp från Hockeyallsvenskan till SHL samt från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan, ställdes mot det nuvarande seriesystemet. UPPMUNTRADES ATT RÖSTA NEJ Förbundstyrelsens förslag röstades igenom vilket innebär att det nya seriesystemet kommer att implementeras till säsongen 2020/2021 och sträcker sig fem säsonger framåt. Det innebär att det kvalsystem som finns på plats i dag bara kommer att gälla under den kommande säsongen, sedan tar det nya systemet över. LÄS MER: Här är förslaget som ska lyfta svensk hockey I stället för att två lag har chansen att ta klivet upp till respektive serie har nu Hockeyallsvenskan och Hockeyettan en garanterad uppflyttningsplats till säsongen 2020/2021. SHL-klubbarna sade i februari ja till förslaget, medan klubbarna i Hockeyettan och Hockeyallsvenskan uppmuntrades till att säga nej till förbundstyrelsens förslag. Så blir nu alltså inte fallet. Hur de nya kval- och slutspelsuppläggen kommer att se ut i framtiden är ännu inte klart, då det inte ingår i dagens igenomröstade förslag. Detta kommer…

11 juni, 2019

Gått upp i SHL två år i rad – nu är han klar för ny klubb

Att ha Hugo Enock i sin trupp verkar vara en garanti för avancemang i seriesystemet. Två år i rad har han gått upp i SHL. Nästa säsong ska han spela i Hockeyettan för Hudiksvall. Hudiksvall offentliggjorde under tisdagsmorgonen att de värvat in Hugo Enock. -- Vi har fått mycket goda vitsord på Hugo från flera kontakter i Hockeyallsvenskan. Han omskolades från back till forward under slutet av förra säsongen i Leksand och kommer bidra med mycket fart och fläkt, säger sportchefen Pär Langer i ett pressmeddelande från klubben. GÅTT UPP TVÅ ÅR I RAD Hugo Enock har 36 SHL-matcher med Färjestad på meritlistan. Säsongen 17/18 fanns han med i det Timrå-lag som tog klivet upp i SHL. Tanken var att han skulle inleda förra säsongen i ECHL för Brampton Beast, men redan i slutet av september åkte han hem till Sverige och spelade en handfull matcher för Filipstad i divison 2 innan Leksand plockade in honom på tryout i slutet av oktober. Ett lyckat provspel som ledde till ett permanent kontrakt resten av säsongen och 21-åringen fick för andra säsongen i rad vara med om att gå upp i SHL. Men han fick inte följa med Leksand på resan och nu ska han…