Igår 13:00

Talangens udda resa – från VM-spel med Jack Eichel till Hockeyettan

2013 var han med och spelade hem en silvermedalj till USA på U18-VM med bland andra Buffalos Jack Eichel som lagkamrat. Fem år senare piskade han in poäng i parti och minut för Åmåls SK i division två. Numera håller Evan Allen till i Kalmar i Hockeyettan. Här berättar att han förstår att folk undrar vad som egentligen hände på vägen mellan draftrankingar och den svenska tredjeligan. -- Vissa tycker att det är bättre att inte bli draftad, men jag såg verkligen fram mot att bli det. Men...Du går vidare i livet, säger han till hockeysverige.se. NORRAHAMMAR (HOCKEYSVERIGE.SE) -- Jag minns turneringen, HV71 håller väl till här? Vi mötte Sverige i den sista matchen och jag gjorde mål på övertid. Men jag visste faktiskt inte att det var i den här staden... I februari 2013 var Evan Allen med USA:s U18-landslag i Jönköping på en femnationersturnering. Några månader senare spelade han VM för 18-åringar i den blivande OS-staden Sotji och gjorde fyra (2+2) poäng i turneringen som slutade med att hans USA förlorade en jämn och tät final mot Kanada med 3–2. Evan Allen spelade i tredjekedjan med Tyler Kelleher och Mike McCarron. Bland övriga lagkamrater hittar vi fashionabla namn som…

15 februari, 2019

BOMBEN: Tidigare SHL-målvakten klar för spel i Hockeyettan

Daniel Larsson har gjort åtta säsonger i SHL med fyra olika klubbar. Nu är 33-åringen klar för spel i Boden i Hockeyettan.  Han spelade senast i SHL med med Luleå 2016. Efter två spelfria säsonger gör Daniel Larsson nu comeback inom hockeyn. Han kommer att kliva in i kassen för topplaget Boden i Hockeyettan. Daniel Larsson är en meriterad SHL-målvakt som även har spelat i Tre Kronor och i JVM. 2008 vann han Honken Trophy som delas ut till SHL:s bästa målvakt. Han har vaktat kassen i 272 SHL-matcher för fyra olika klubbar, Djurgården, HV71, AIK och senaste Luleå. Han har även korsat Atlanten och spelat i AHL för Detroits farmarlag. Där blev det 93 matcher samt ett framträdande i AHL:s All Star-match. Daniel Larsson är ursprungligen från just Boden och berättade förra året att han jobbade som traktorförare. Inför årets säsong gick han däremot in som målvaktstränare i Boden men kliver nu ur båset och in på isen igen för första gången på nästan tre år.

15 februari, 2019

Satsar mot allsvenskan – nu värvar de SSK-back

Marcus Karlström lämnar Södertälje. Han avslutar säsongen i Kallinge/Ronneby. Kallinge/Ronneby har redan säkrat seriesegern i Allettan Södra. Nu stärker de upp sitt lag ytterligare. SSK-backen Marcus Karlström är klar för klubben. "I och med att skadade backar kommit tillbaka i spel kan inte SSK garantera Marcus Karlström speltid och båda parter har nu enats om att bryta kontraktet", skriver Södertälje på sin hemsida. Karlström har redan varit utlånad till KRIF en sväng under säsongen. Då imponerade han stort och gjorde tolv poäng på elva matcher.  

David Madsen
4 februari, 2019

Hockeyettan-klubben plockar in trefaldig JVM-spelare

Troja-Ljungby ligger i toppen av Allettan för tillfället men dras med stora skadeproblem. Då plockar man in David Madsen från Malmös J20-lag som spelat tre JVM med Danmark. Frånvarolistan har växt sig lång för Troja-Ljundby. Tobias Törnkvist är borta med en skadad axel, Carl-Johan Sjögren har skadat ljumsken medan Hampus Andréen och Johan Andersson är sjuka. Trojas lösning blir då juniorerna. Man har redan flera junior från egna klubben som är uppe och spelar med A-laget men nu får man in en junior med erfarenhet från både SHL och JVM. David Madsen ansluter till klubben från Malmös J20-lag. Under säsongen har dansken gjort tre SHL-matcher med Malmö och 19-åringen hann även vara iväg i Kanada för att spela JVM för sitt Danmark. Årets JVM var hans tredje i rad då han även representerat Danmark i turneringen 2017 och 2018. Under fjolårssäsongen spelade han i Växjö och fick chansen i tio SHL-matcher. Där hann forwarden bidra med ett mål innan han återvände till juniorlaget. David Madsen skriver på ett korttidskontrakt med Troja-Ljungby. Hans spetskvalitéer kommer definitivt att behövas när serien gå in på sluttampen.

4 februari, 2019

UPPGIFTER: Conny Strömberg klar för ny klubb

Conny Strömberg är klar för en ny klubb. Enligt uppgifter till MrMadhawk är det Hudiksvalls HC i Hockeyettan som blir nästa stopp. Det blir i så fall Strömbergs 24:e klubbadress i karriären. Conny Strömberg har spelat för två klubbar i Hockeyettan under säsongen. Först i Arboga och senast i Örnsköldsvik. Totalt har han stått för 40 poäng på 25 matcher. Nu verkar det som att forwarden har hittat en ny klubb i Hockeyettan – Hudiksvalls HC. Fyrtiotreåringen har en diger meritlista. Totalt har han spelat i 23 olika klubbar under sina karriär. Hudiksvalls HC blir den 24:e. Enligt MrMadhawk kommer Strömberg att få en tongivande roll i sitt nya lag som för närvarande ligger på tredje plats i Hockeyettan Norra. Laget har samlat ihop 25 poäng på 14 matcher vilket i skrivande stund innebär en kvalplats. Främst jagas man i tabellen av Väsby och Kalix.

3 februari, 2019

Matchen inställd – utrustningen kvar på Arlanda

En smått bisarr händelse inträffade idag när Visby/Roma skulle till Blekinge för att möta Kallinge/Ronneby i Allettan. Utrustningen blev kvar på Arlanda och matchen fick ställas in. Hemmalaget och publiken var redo för match. Men det var inte gästande Visby/Roma. Till att börja med handlade det om en flygförsening på grund av snöstormen. Men tillslut kom det att handla om något helt annat. -- De frågade om all utrustning var med på det nya planet och fick ett ja. Men när de klev av var det bara fyra vanliga väskor som kom och inga trunkar, berättar Kallinge7Ronnebys assisterande tränare Joakim Andersson för Blekingesport angående Visby/Romas situation. TAJT MED NYTT DATUM Tillslut ställdes matchen in. Men det kan bli tajt att hitta en ny speldag beroende på det komprimerade spelschemat. Enligt Kallinge/Ronnebys tränare Charles Franzén ska tävlingskommittén komma med besked imorgon. -- Men jag begriper inte när de ska kunna klämma in den här matchen med tanke på hur tajt schemat är, säger han. Enligt stats.swehockey.se under söndagskvällen så skulle matchen börja klockan tolv inatt. Men så kommer inte bli fallet berättar man från Kallinge/Ronneby-håll när hockeysverige.se ringer och frågar.