9 oktober, 2018

Lånar ut den SHL-meriterade backen till Hockeyettan

Han sågs som en stor talang i Linköpings juniorverksamhet för några år sedan. Men det har inte riktigt lossnat för Petter Hansson på seniornivå och nu lånas backen ut från Södertälje i allsvenskan till Huddinge i Hockeyettan. Totalt står Petter Hansson noterad för 45 SHL-matcher för Linköping mellan åren 2014 till 2017. Men han lyckades aldrig ta en helt ordinarie plats och inför den förra säsongen skrev han stället på för Södertälje i Hockeyallsvenskan där det blev 51 matcher förra säsongen. Men den här säsongen har han fått skralt med istid i SSK och nu lånas han ut till Huddinge i Hockeyettan: "Lånet gäller i upp till tre veckor men 22-åringen kan kallas hem tidigare vid eventuella skador", skriver Södertälje på sin hemsida.

9 oktober, 2018

Conny Strömberg siktar på Hockeyallsvenskan: ”Något lag borde bli intresserad”

Den sista oktober går Conny Strömbergs korttidskontrakt med Arboga ut. Efter det siktar den 43-åriga profilen på spel i Hockeyallsvenskan. – Jag kör på här för att komma i form och sedan hoppas jag få något erbjudande från allsvenskan i november, säger Strömberg till Hockeypuls. Conny Strömberg har inlett säsongen med spel i Hockeyettan med sin tidigare klubb IFK Arboga. Där har 43-åringen producerat nio poäng (ett mål och åtta assist) under de inledande sex matcherna. Vid månadsskiftet går korttidskontraktet med Arboga ut - och då hoppas Strömberg ta klivet upp i seriesystemet. – Det är planen, för det gick bra förra säsongen. Jag tycker något lag borde bli intresserad, säger Strömberg till Hockeypuls. SUPPORTRAR SKICKAR MEDDELANDEN Förra säsongen noterades Strömberg för tio poäng på 23 matcher för Västervik i Hockeyallsvenskan. 43-åringen säger att det inte finns något lag som hört av sig ännu, men tror att möjligheten till spel i landets näst högsta liga inte är en orimlig målsättning. – Går det dåligt för lag brukar det vara supportrar som hör av sig och skickar meddelande på Facebook. De skriver att de vill ha dit mig och att jag ska komma tillbaka för att det inte finns några spelare som…

9 oktober, 2018

Hockeyettan-backarna stannar i SHL-klubben: ”De har betalat”

Malmö lånade in Arboga-backarna William Kaijser och Albin Johansson inför bortamatchen mot Örebro i lördags. Nu står det klart att backduon stannar i SHL-klubben ytterligare en vecka, enligt Hockeypuls. LÄS MER: Backkris – då lånar SHL-laget in två spelare från Hockeyettan Enligt sajten kommer Albin Johansson och William Kaijser finnas med i kvällens CHL-möte med München samt under matcherna mot Växjö på torsdag respektive lördag. "DÅ ÄR VI NÖJDA" Hockeyettan-klubben Arboga, klubben som backarna tillhör, saknar sina spelare men menar ändå att det var en bra deal. – Vi tycker det är tråkigt att de inte är med mot Malung (onsdag) men Malmö har ändå gjort rätt för sig. De har betalat för att få låna de här spelarna ytterligare en period, då är vi nöjda. Det som är sagt är att de ska vara tillbaka hos oss på söndag, säger Arbogas ordförande Tobias Bojar till Hockeypuls. Både Johansson och Kaijser gjorde stabila insatser i sina SHL-debuter i matchen mot Örebro och noterades båda för drygt sju minuters istid.

5 oktober, 2018

Backkris – då lånar SHL-laget in två spelare från Hockeyettan

Malmö täcker upp på backsidan. De lånar in två backar från IFK Arboga. Malmö hade inför gårdagens match mot Rögle Anton Öhman och Anton Mylläri på skadelistan. Under matchen utgick dessutom Niklas Arell och Tobias Ekberg. För att säkra upp på positionen hämtas nu två nya backar in till morgondagens match mot Örebro. Det rör sig om Arbogaduon Albin Johansson och William Kajiser. Johansson har den här säsongen gjort 0+3 på sex matcher i Hockeyettan. Han har sedan tidigare gjort 68 allsvenska matcher men inga i SHL: Kaijser då? Han har gjort sex matcher i Arboga den här säsongen, men inga poäng. Han har 49 matcher i allsvenskan för Karlskoga och Södertälje, men inga i SHL.

3 oktober, 2018

Lånas ut från SHL till Hockeyettan: ”Ett bra ställe för spelarna att få matcha”

Han har inte fått någon speltid i SHL. Nu lånas Lukas Enqvist ut till Hockeyettans Forshaga. - Om vi hittar någon hockeyallsvensk klubb där han får spela så är det givetvis bra, men jag tycker division 1 är ett bra ställe för spelarna att få matcha, säger sportchefen Kent Norberg till Hockeypuls. Förra säsongen noterade han 1+3 på 40 allsvenska matcher. Den här säsongen har Lukas Enqvist fått finna sig i att stå utanför Timrås lag. Därför lånas den 20-årige forwarden nu ut. Han kommer spela för Forshaga i Hockeyettan, redan i kväll. - Om vi hittar någon hockeyallsvensk klubb där han får spela så är det givetvis bra, men jag tycker division 1 är ett bra ställe för spelarna att få matcha, säger sportchef "Nubben" Norberg till Hockeypuls. Förra säsongen spelade Enqvist, utöver i Hockeyallsvenskan, även tre matcher för Färjestad i SHL och två matcher med just Forshaga. Då noterade han 1+1.

2 oktober, 2018

Förra hockeystjärnornas nya projekt – har startat Youtube-kanal: ”Finns säkert de som tycker vi är dumma i huvudet”

Denna säsong tränar duon Mikael Gath och Andreas Lilja Kristianstad i Hockeyettan tillsammans. Jobbet innebär dock en hel del pendling från de respektive hemmen i Helsingborg. Nu har de hittat ett effektivt sätt att slå två flugor i en smäll. De har nämligen startat en Youtube-kanal där deras samtal om allt mellan himmel och jord läggs upp - till fansens stora förtjusning. -- Vi brukar säga att vi inte har några filter, berättar Andreas Lilja för hockeysverige.se. Den förre Röglespelaren Mikael Gath är numera huvudtränare i Hockeyettan-klubben Kristianstad. Till sin hjälp har han den forna NHL-spelaren Andreas Lilja. De båda bor i Helsingborg och pendlar dagligen till Kristianstad dit det är en dryg timmes bilväg. EN KOMPIS KOM MED FÖRSLAGET Mycket tid att slå ihjäl alltså och det var en kompis som under en tillställning i somras hemma hos Lilja som föreslog att de båda kanske borde hitta på något extra när de ändå bara satt i bilen. -- Han sa: "Vafan, ska ni inte ta och starta en Youtube-kanal eller nåt? Gör något roligt". Vi tänkte: "Jaja, det är sånt som barn eller någon som är intressant gör", skrattar Andreas Lilja innan han fortsätter: -- Men sen så började det…