22 januari, 2018

Backen lånas ut till Hockeyettan: ”Är en skridskoskicklig back”

Almtuna lånar ut sin back Erik Flood. Ny klubbadress blir Kristianstad. -  Han kommer att vara med oss den här veckan, ja, säger Kristianstads sportchef Joakim Johansson till 24Kristianstad. UNT var först att rapportera att Erik Flood lämnar Almtuna för spel i Kristianstad den kommande veckan. Det bekräftas av Kristianstads sportchef Jocke Johansson. - Han kommer att vara med oss den här veckan, ja. Det är en skridskoskicklig back som ligger +12 i statistiken. En spelande back, säger han till 24Kristianstad.se På 33 matcher i HockeyAllsvenskan under säsongen har Flood noterat 1+3. Han kom till Almtuna från Mora under slutdelen av förra säsongen. Han debuterar för sin nya klubb i onsdagens toppmöte med Vimmerby.

21 januari, 2018

”Strumpan” värvar från Hockeyettan: ‘En skicklig spelare med stor utvecklingspotential’

Det blir ingen fortsättning i AIK. Albin Ivarsson Hamberg är i stället klar för Vita Hästen. - Vi vet att han kommer fungera bra i gruppen, säger tränaren Leif Strömberg. Douglas Lögdal lämnade klubben häromdagen. Nu har en ny spelare hämtats in till Vita Hästen. Det är den tidigare AIK-spelaren Albin Ivarsson Hamberg som kommer in. Han värvas från Hockeyettan-klubben Gripen. - Vi är glada att hälsa Albin välkommen till Vita Hästen. Vi vet att han kommer fungera bra i gruppen, en skicklig spelare med stor utvecklingspotential och hårt jobb som krävs här, säger tränaren Leif Strömberg i ett pressmeddelande. Ivarsson Hamberg har de senaste veckorna testats i AIK, men det blev bara fem matcher där. I Gripen har det blivit 25 på 21 framträdanden. - Hästen är en anrik klubb som jag haft ett extra öga på då det ligger nära min hemstad Nyköping. Så när vi tog kontakt med varandra var det mycket intressant och därav blev det ett givet val, säger han själv.  

18 januari, 2018

Fick inte vara kvar i allsvenskan – nu är han klar för ny klubb

Finländaren Jusso Rajala lånades in till Troja och gjorde en godkänd insats i Hockeyallsvenskan under de nio matcher han spelade. Nu är 29-åringen klar för Kallinge/Ronneby i Hockeyettan. Det var i mitten av december som Juuso Rajala lånades in till Troja/Ljungby från det tyska andraligalaget Dresdner Eislöwen. Efter nio matcher och tre assists stod det i söndags klart att 29-åringen inte skulle bli kvar i Ljungby. VANN POÄNGLIGAN I FINSKA ANDRALIGAN Men han blir kvar i Sverige. Sydöstran skriver att forwarden är klar för Kallinge/Ronneby i Hockeyettan. -- Det är en poängstark spelare som för några år sedan vann poängligan i finska Mestis-ligan, säger sportchefen Mikael Johansson till tidningen.

7 januari, 2018

Brendl nätade i debuten

Vilken återkomst det blev till svensk ishockey för Pavel Brendl! Han blev målskytt i debuten för Wings HC. Wings från Arlanda, till vardags i Hockeyettan, stod för en värvningsbomb när man i dagarna presenterade Pavel Brendl. Ni vet, den tidigare storstjärnan som vann skytteligan och totalt sköt 65 mål på två säsonger i SHL. Han gjorde idag sin första match i Sverige på nästan tio år, och sin första match över huvud taget sedan säsongen 15/16, när Wings mötte Hammarby. Och jodå, målsinnet finns kvar. 36-åringen slog till och satte Wings 7-4-mål i matchen. Pavel Brendl är tillbaka.

5 januari, 2018

BOMBEN: Pavel Brendl tillbaka i svensk hockey

Under två säsonger var han en av de mest fruktade spelarna i det som då kallades Elitserien. Nu, tio år senare, är Pavel Brendl tillbaka i svensk ishockey igen. Han sköt närmast otroliga 65 mål på två säsonger i SHL, först för Mora och sen för Brynäs. Därefter var han också en firad stjärna i KHL under ett par år innan karriären dalat. Förra säsongen spelade han inte ens hockey. Nu gör Pavel Brendl comeback. Och för första gången på tio år kommer han spela sin ishockey i Sverige. Det är Hockeyettans Wings HC som plockat in den nu 36-årige tjecken. Brendl finns registrerad på Swehockeys trupp och klubben har bekräftat värvningen. Han kommer bära tröja nummer 18. - Det är förstås fantastiskt att få detta i lås. Pavel Brendl blir en tillgång inte bara för Wings utan för hela Hockeyettan. Även om Pavel blivit äldre och trappat ned så är han en mycket skicklig och sevärd spelare. Det lär inte finnas någon spelare i hela serien som har ett så bra spelsinne och ett så hårt skott som Pavel, säger sportchefen Björn Lidström. SKYTTEKUNG Pavel Brendl stod för 112 poäng på bara 108 matcher i Brynäs och Mora. Han vann…

31 december, 2017

MJÖRNBERG: Årets…

Tiden går löjligt fort ibland. Ännu ett år är snart till ända, ännu en hel rad av mer eller mindre betydelsefulla matcher har spelats. Det har blivit dags att sätta punkt och sammanfatta. Spänn fast säkerhetsbältena, jag ger er årets... …bästa lag: Timrå Våren strandade i slutspelsserien för Timrå, men anledda av Jonathan Dahlén och Elias Pettersson lirade laget den klart roligaste hockeyn och på den vägen har det fortsatt. Vid jullovet den här säsongen toppar Timrå Hockeyallsvenskan, återigen som det lag som spelar mest sevärd hockey. Så när allt ska sammanfattas, Timrå var bäst 2017. …sämsta lag: Surahammar Klassiska Sura kom efter en miserabel säsong sist i fortsättningsserien i våras och klarade sig i vanlig ordning kvar via kval efter att ha dopat laget med en hel hög inlånade spelare från klubbar som redan lirat klart. Till den här säsongen värvade man för att bli ett starkare lag, det slutade med fyra plockade poäng och 29-112 i målskillnad. Rakt igenom superuselt. …fiasko: VIK Västerås På papparet var det ett ganska bra lag, men på isen hade Västerås det våldsamt svårt att få det att fungera säsongen som gick. Men man hade ändå allt i egna händer i sista omgången…