Oscar Steen.
18 augusti, 2018

Närmare 500 SHL-matcher – aktuell för spel med moderklubben i Hockeyettan

Sollentuna i Hockeyettan ser ut att kunna landa ett fint nyförvärv. Nämligen landslagsmeriterade Oscar Steén som skulle kunna återvända till moderklubben enligt Dragskott på sportbloggare.com. Oscar Steén har genom karriären gjort 476 SHL-matcher för Färjestad, Leksand, Modo och AIK. På meritkontot har han även SM-guld med Modo, a-landskamper och över 300 matcher i Hockeyallsvenskan. Dessutom fick han utmärkelsen årets rookie i SHL säsongen 2004/2005. SPELADE I SLOVAKIEN SENAST Säsongen 2016/2017 spelade han allsvenskt för AIK och Modo innan han ifjol testade lyckan i HKM Zvolen i den slovakiska högstaligan där han gjorde 28 poäng på 44 matcher. Nu kommer bloggaren Dragskott på sportbloggare.com med uppgifter om att Oscar Steén ska vara aktuell för spel i moderklubben Sollentuna i Hockeyettan.  

17 augusti, 2018

Karlskrona vann ”Slaget om Blekinge”

Det var uppdukat för fest under fredagskvällen när Karlskrona tog emot länsrivalen Kallinge/Ronneby i NKT Arena för ett stekhett försäsongsderby. Hemmalaget drog det längsta strået och kunde ta en kassaskåpssäker 5–1-seger. Karlskrona inledde målskyttet genom den finske backen Mikael Kurki, som spelade i Hockeyettan med just Kallinge/Ronneby så sent som i fjol, i spel i numerärt överläge. Johan Schreiber utökade hemmalagets ledning innan Stefan Söder kunde pricka in en reduceringspuck för gästerna i spel i fem mot fyra. Drew Paris, ny från Cardiff, utökade hemmalagets ledning till 3-1 i inledningen av den andra perioden och efter det orkade inte Hockeyettan-laget svara upp. Justin Crandall och Joseph Jonsson fastställde sedan slutresultatet till 5-1. Närmast väntar ett tufft test för Karlskrona, som ställs mot finska Liiga-laget KalPa på onsdag. För Kallinge/Ronneby står Tingsryd för dörren, en match som spelas på tisdag.  

17 augusti, 2018

Strömberg har inga planer på att sluta: ”Lite för tidigt”

Conny Strömberg har spelat drygt 20 säsonger på elitnivå. Trots det ser 42-åringen inget slut på karriären – och nu hoppas forwarden på ett kontrakt med Hockeyettan-klubben Arboga. – Jag skulle må dåligt om jag slutade, säger Strömberg till Mr Madhawk. Strömberg, som delade förra säsongen med spel i Lörenskog, Västervik och Västerås, går på is med Arboga nästa vecka. En nygammal klubb för Strömberg, om det skulle bli ett kontrakt det vill säga, som gjort fyra svängar i klubben tidigare. Senast var 2005 när Arboga spelade i Hockeyallsvenskan. – Jag tycker nog att det är lite för tidigt för att lägga av nu, säger Strömberg till Mr Madhawk. SIKTAR PÅ HOCKEYALLSVENSKAN 42-åringen avslutade förra säsongen med Västerås, där han var en viktig del i det lag som tog upp klassikerklubben till Hockeyallsvenskan igen. – Det gick så bra i VIK (Västerås), så då kände jag att jag var tvungen att köra på ett år till, säger Strömberg till bloggen. Även fast Arboga spelar i Hockeyettan tror Strömberg att spel i Hockeyallsvenskan till kommande säsong inte är omöjligt. – Jag brukar behöva en fyra veckor på is och spela lite matcher för att nå formen. Kan bli att jag sätter…

16 augusti, 2018

Frölunda inleder samarbete med Hockeyettan-klubb

Frölunda presenterade idag en ny samarbetsklubb. SHL-klubben har skrivit ett treårigt avtal med Hanhals IF. Det skriver klubben på sin hemsida.  Samarbetet är en del av det regionsarbete som Frölunda jobbat med under de senaste åren, enligt hemsidan. Frölunda kommer att kunna skicka juniorer till Hanhals, men samarbetet är bredare än så. – Det känns kul att vi kommer igång. Att vi gick upp i Hockeyettan var väl det som avgjorde. Som sportchef är det förstås bra att få insyn i Frölundas verksamhet. Att den öppnas upp för oss och att vi får lära oss hur klubben jobbar, säger Hanhals sportchef Björn Erlandsson till hemsidan. "VILL TA NÄSTA STEG" Frölunda kommer också att stötta Hanhals hockeygymnasium. – Vi skall stötta och supporta Hanhals HG-verksamhet med våra erfarenheter. Vi vill ta nästa steg tillsammans med Hanhals för att på sikt bredda hockeyn i hela regionen, säger Frölundas assisterande sportchef Björn Liljander. Avtalet sträcker sig över tre år.

16 augusti, 2018

Spelade i finska ligan ifjol ­– nu tränar han med Hockeyettan-klubben

Han har spelat de senaste två och en halv säsongerna i den finska ligan. Nu tränar den tidigare Luleåbacken Per Savilahti Nagander med Boden och öppnar för spel i Hockeyettan-klubben. Förutom en och en halv säsong i Luleå har backen Per Savilahti Nagander spelat de senaste åtta säsongerna i Finland. 33-åringen, som var en del av det svenska JVM-laget 2005, har sedan i våras gått klubblös sedan kontraktet med SaiPa löpte ut. Nu öppnar backen för en återkomst till Sverige. Han tränar just nu med Hockeyettan-klubben Boden och skulle kunna tänka sig att spela för norrbottensklubben i vinter. – Vi har pratat lite löst om det, och jag utesluter inte något. Jag har bestämt mig för att vänta till början av september i alla fall. Har det inte dykt upp något till dess får vi se, säger Savilahti Nagander till NSD. HAFT ERBJUDANDEN UTOMLANDS 33-åringen har inte varit utan erbjudanden, men ännu har den SHL-meriterade backen inte fått något förslag som tilltalat honom tillräckligt. – Det är några klubbar från England, Slovakien och Tjeckien som hört av sig. Fast det kändes inte så intressant, och för tillfället har jag inga konkreta erbjudanden, säger Savilahti Nagander till NSD. Den Luleåfostrade backen…

15 augusti, 2018

Tidigare NHL-målvakten blir målvaktstränare i Hockeyettan

Han har spelat 53 matcher i NHL och representerat Tre Kronor i två VM-turneringar. Nu är Erik Ersberg klar som målvaktstränare för Hockeyettan-klubben Enköping, enligt Jönköpings-Posten. Efter sju år utomlands avslutade Erik Ersberg sin hockeykarriär med två säsonger i HV71 innan hade lade plockhandsken på hyllan 2016. Efter att 36-åringen avslutat spelarkarriären fick han jobb som målvaktstränare i den österrikiska klubben Vienna Capitals. ”POSITIVA VINDAR” Nu står det, enligt Jönköpings-Posten, klart att den tidigare HV71-målvaken blir målvaktstränare i Hockeyettan-klubben Enköping. – Det blåser positiva vindar i Enköping och det är en bra kultur. Det är en av anledningarna till att jag vill komma tillbaka till klubben i år igen, säger Ersberg i en kommentar till klubbens hemsida. Totalt blev det över 80 matcher för Sala-sonen för HV71 i SHL. Utöver HV71 representerade Ersberg bland annat Västerås, Los Angeles Kings och Salavat Yulaev under sin spelarkarriär. 2007 vann han Honken Trophy, priset som delas ut till säsongens bästa målvakt i SHL.