3 december, 2018

Comebacken för 37-åringen hos poplaget ingen PR-kupp: ”Målet är att fortsätta”

Nyheten om att Andreas Holmqvist ska göra comeback i Hockeyettan-laget Kalmar HC slog ner som en bomb igår. 37-åringen med VM-guld på meritlistan har knappt spelat sedan 2015 på grund av en skada. För hockeysverige.se berättar han att det inte är helt omöjligt att det blir en fortsättning efter den här säsongen. -- När de kontaktade mig i måndags förförra veckan så var det jäkligt kul och jag kände direkt att "Fan, jag vill sluta på mina egna premisser", berättar han för hockeysverige.se. Nykomlingen i Hockeyettan, Kalmar HC, håller på att göra skäl för epitetet poplag. Sedan tidigare finns forne stortalangen Victor Crus Rydberg, samt den före detta amerikanske juniorlandslagsmannen Evan Allen i truppen. Igår presenterade man ytterligare en man med tunga meriter som är klar för spel säsongen ut: Andreas Holmqvist som var med och vann VM-guld 2006 och som gjort över 400 matcher i SHL och slutspel för Linköping, Frölunda och Djurgården. -- De spelade match igår och jag var och tittade. Skickligt lag, bra forwards och bra backar. Vi ska väl börja täppa till lite mer bakåt, vi släpper in ganska mycket mål, berättar Andreas Holmqvist för hockeysverige.se och fortsätter: -- Men det är väl i min…

26 november, 2018

Lånades in av Malmö – nu är backen klar för allsvenskt spel

Han har lånats in från Arboga till Malmö - men värvas nu av Pantern och lånas ut till Malmö. Albin Johansson är klar för den allsvenska klubben. - Albin kommer att spela onsdag och fredag med IK Pantern, sen kommer Albin lånas ut till Redhawks på lördag och två veckor framåt, säger sportchef Viktor Stråhle. När Malmö hade backkris lånade de bland annat in Albin Johansson från Arboga. Johansson gjorde det så pass bra att han blev kvar i laget längre än vad som var sagt från början. Men någon permanent övergång till Redhawks blir det inte. Johansson är i stället klar för Pantern. Men det finns en liten hake, värd att känna till. -  Albin kommer att spela onsdag och fredag med IK Pantern, sen kommer Albin lånas ut till Redhawks på lördag och två veckor framåt, säger sportchefen Viktor Stråhle. Stråhle kommenterar också vilken typ av back de får in. - I Albin får vi en defensiv back med stor arbetsmoral. Skridskostark och pålitlig. Kontraktet med Pantern sträcker sig resten av säsongen.

26 november, 2018

MJÖRNBERG: Han tar dem inte till Hockeyallsvenskan

Den skarpskjutande kanadensaren Lucas Venuto har gjort klart med sin femte Hockeyettan-klubb på fyra säsonger. Men är han mannen som tar Troja/Ljungby tillbaka till Hockeyallsvenskan? Jag ställer mig ytterst tveksam till det. Först valde Alfred Andersson att lämna, sedan gjorde Adam Byström Johansson samma sak. Nu stärker Troja/Ljungby istället upp med inte helt okände Lucas Venuto. Spontant känner jag, nja... Det finns väl egentligen ingen anledning att ifrågasätta Lucas Venuto som spelare. Det är en rapp herre med ett hejdundrande skott som han dessutom med sin right-fattning är en fena på att avlossa direkt. En snajper som kan gå in och prygla in både en och två baljor i Hockeyettan. Men min känsla av 24-åringen är att han snarast är en spelare som gör sig lite bättre i aningen sämre lag där han kan ta en lite friare offensiv roll och att han dessutom producerar som bäst när motståndet är lite svagare. Troja/Ljungby blir hans femte klubb i Hockeyettan. I Mörrum blev det succé säsongen 15/16 med 31 poäng (13+18) på 34 seriematcher och elva poäng (9+2) på tio matcher i det negativa kvalet. I det lite mer taktiskt drillade spelet i Kristianstad säsongen därpå blev det ingen succé alls,…

26 november, 2018

Per Ledin aktuell för klubb i Hockeyettan

Han har varit klubblös sedan förra säsongen som delades mellan Karlskrona och Luleå. Nu ska Per Ledin träna med Piteå uppger pt.se. LÄS MER: De försöker värva Per Ledin: ”Han är intresserad” Han har hunnit fylla 40 år men ännu är inte karriären över för Per Ledin. Efter två säsonger i Österrike och Schweiz spelade Ledin både för Karlskrona och Luleå ifjol i SHL. Men det blev ingen förlängning med Luleå och sedan dess har energispelaren gått klubblös. I slutet av september var det prat om att Ledin skulle förstärka Hockeyettan-klubben Boden, men det blev inget. Nu ska han istället träna med seriekonkurrenten och Norrbottensrivalen Piteå i eftermiddag. Detta uppger pt.se. Klubben ska dock vilja se honom i träning innan beslut tas huruvida framtiden blir.

22 november, 2018

Succébacken klar för spel i HockeyAllsvenskan: ”En av ettans klart bästa backar”

Max Lindroth har gjort succé och stått för 15 poäng på 17 matcher i Hockeyettan. Nu värvas han av den allsvenska jumbon Tingsryd. - Med tanke på det skadeläge vi har ger vi honom chansen i laget. Det här stärker upp vår backsida, säger sportchef Tomas Bergstrand till Smålandsposten. Förra säsongen spelade Max Lindroth 45 matcher för Troja i HockeyAllsvenskan men tog den här säsongen ett steg ner igen, till Hanhals i Hockeyettan. Efter 15 poäng på 17 matcher återvänder han nu till allsvenskan, för spel med Trojarivalen Tingsryd. LÄS MER: Tidigare JVM-stjärnan klar för Tingsryd Det bekräftar sportchef Tomas Bergstrand för Smålandsposten. - En offensiv och rörlig tvåvägsback som är bra i det offensiva spelet. En av ettans klart bästa backar. Med tanke på det skadeläge vi har ger vi honom chansen i laget. Det här stärker upp vår backsida. Lindroth ligger trea i backarnas poängliga i Hockeyettan.

20 november, 2018

Spelaren bryter kontraktet ”Personliga skäl”

Under tisdagen meddelade Troja-Ljungby att Alfred Andersson bryter kontraktet. Enligt klubben ska det vara av personliga skäl.  Troja-Ljungby ligger på plats tre i Hockeyettan Södra efter nio segrar under de inledande sexton matcherna. Men nu får man klara sig utan en av sina mest poängproducerande spelare. Alfred Andersson har gjort 14 (5+9) poäng och varit en bidragande orsak till Troja-Ljungbys framgång under säsongen. Nu har han valt att bryta sitt kontrakt. – Alfred Andersson har av personliga skäl valt att bryta sitt kontrakt med omedelbar verkan. Oerhört tråkigt att vi tappar Affe i detta avgörande skede av serien, men det viktigaste är att Affe känner att han mår bra. Vi jobbar med att hitta en ersättare så snabbt som möjligt kommenterar Daniel Håkansson på klubbens hemsida.